Sam Barlow

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Sam Barlow
Sam Barlow
Poznat(a) po Silent Hill serijalima
Zanimanje Pisac i dizajner video igrica
Portal: Životopis

Sam Barlow je dizajner video igrica, najpoznatiji kao dizajner i pisac igara Her Story i dvaju britanskih Silent Hill igara, Silent Hill: Origins i Silent Hill: Shattered Memories.[1] Prije je radio kao redatelj video igara za Climax Studios. Napustio je studio 2014. godine kako bi sam razvijao video igre. U lipnju 2015., objavio je prvu samostalnu igru, Her Story.

Tekstualne igre[uredi VE | uredi]

Barlow je samostalno razvijao tekstualne igre krajem 90-tih. Najznačajniju igru Aisle objavio je 1999. godine. Kao i njegove Silent Hill igre, igra je utemeljena na psihološkim testovima i radnjama.

Utjecaji[uredi VE | uredi]

Barlow često tvrdi kako su filmski redatelji i pisci nadahnuli njegov rad. Tvrdi da su Hitchcock, Luis Buñuel i J. G. Ballard utjecali na njegov rad za igru Silent Hill: Shattered Memories. Obje Silent Hill igre citiraju Shakespearea. Silent Hill: Origins se temelji na Oluji, a Silent Hill: Shattered Memories na Na Tri kralja ili kako hoćete. Također je nadahnut radovima Davida Lyncha, Marka Z. Danielewskog, Paula Austera, Shirely Jacksona i Gene Wolfea.

Video igre[uredi VE | uredi]

Barlow je radio na najmanje deset video igara od 2002. godine, najmanje osam on njih je objavljeno.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Long, Neil. Writer’s roundtable: the death of Irrational and the trouble with blockbuster videogame narrative. Edge “Climax Studios game director Sam Barlow is a videogame writer of equal experience and renown, having written several Silent Hill games”