Satnija veze GMTBR

Izvor: Wikipedija
Satnija veze GMTBR-a
Osnovana 2007.
Država Hrvatska
Grana Hrvatska kopnena vojska
Vrsta Satnija veze
Dio Gardijska motorizirana brigada
Zapovjednici
Trenutačni
zapovjednik
natporučnik Hrvoje Bajić[1]

Satnija veze Gardijske motorizirane brigade je ustrojena iz istoimenih postrojbi ugašenih gardijskih brigada, i to iz 1., 2. te 4. GBR, kao i 257. bojne veze. Uz iskusne pripadnike, uglavnom sudionike Domovinskog rata, u satniji su i mladi vojnici te dočasnici i časnici
Kao i ostale samostalne satnije Gardijske motorizirane brigade, i ova ima zadaću pružati potporu brigadi u svim uvjetima. Također sudjeluju u pripremama i obuci snaga za mirovne vojne operacije, kao i u samim misijama, i to u ISAF-u i UNDOF-u. U provedbi intenzivne specijalističke obuke koriste se suvremenim komunikacijskim uređajima, što zahtijeva stalnu izobrazbu i usavršavanje. Stoga se dio pripadnika školuje u zemlji i inozemstvu.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Hrvatski vojnik, Kontinuirano učenje, napredovanje i obuka mladih vezista, objavljeno 12. svibnja 2015., pristupljeno 27. srpnja 2015.
 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Hrvatski vojnik (http://www.hrvatski-vojnik.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Hrvatski vojnik.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.