Seka Aleksić

Izvor: Wikipedija
Seka Aleksić
Ime u rodnom listuSvetlana Aleksić
Poznat/a i kaoSeka Aleksić
Rođen/a23. travnja 1981.
Žanr/oviPop-folk
Zanimanjeglazbenica, glumica
Djelatno razdoblje2002. - danas
Producentska kućaGrand Production, City Records
Internetska stranicaSlužbena stranica

Svetlana "Seka" Aleksić (Zvornik, BiH, 23. travnja 1981.), popularna bosanskohercegovačka i srpska pop-folk pjevačica.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rođena je 23. travnja 1981. godine, u Zvorniku kao dijete majke Ibrime i oca Milorada. Pohađala je osnovnu školu »Mitar Trifunović Učo« u Zvorniku.[1] Dva mjeseca prije završetka četvrtog razreda, cijelu državu je zahvatila oluja rata zbog čega je Seka s bratom i majkom izbjegla u Banju Koviljaču, gdje je završila četvrti razred osnovne škole da bi se nakon godinu dana preselili u Lipolist, kraj Šapca.

Prvi javni nastup u njenoj pjevačkoj karijeri je imala u prnjavorskoj kafani »Evropa«, sa samo 14 godina.

1996. godine Seka napušta srednju školu i potpuno se posvećuje svojoj pjevačkoj karijeri, preuzevši teret hranitelja obitelji. U narednih nekoliko godina, preko Mladenovca, Dvorova, Bijeljine odlazi u Švicarsku, gdje stupa u brak i poslije nekog vremena se i razvodi. Iz Švicarske se vraća u Bijeljinu i nastavlja sa svojom pjevačkom karijerom, prikupljajući novce za svoju prvu ploču.

Od nastupa 2002. na glazbenom festivalu u Ćupriji, koji je bio njen prvi veći nastup kao pjevačice, nastavila je živjeti i raditi u Srbiji sa svojim dečkom, poznatim srpskim menadžerom i producentom, Zoranom Kovačevićem. Poslije prvih javnih nastupa, ljudi su je vidjeli kao novu, suvremenu, srpsko-bosansku folk pjevačicu.

Seka uskoro pokreće svoju liniju odjeće pod nazivom “Rich Bitch”, u isto vrijeme kad je objavljen njen treći album Dođi i uzmi me. Njena druga linija odjeće pod nazivom “Queen” izdana je nakon izlaska njenog četvrtog albuma Kraljica u jesen 2007. Seka je ubrzo raskinula s dečkom i menadžerom s kojim je bila u vezi 5 godina i nastavila suradnju sa Zoranom Kovačevićem. U svibnju 2009. raskinula je i s njim. Uskoro upoznaje Veljka Piljikića, a u prosincu je izdala svoj peti album Slučajni partneri koji je pratio novi imidž.

Seka je u rujnu 2016 rodila sina Jakova kojeg je godinama iščekivala. Nakon pauze poslije poroda 1.travnja izdaje singl "Evo" koji je doživio brojni uspjeh. Ubrzo nakon toga izdaje album "Koma" koji je kao i svaki Sekin album bio uspješan i u kome se posvetila pop žanru za razliku od ostalih albuma.

Seka je rodila svog drugog sina Jovana u siječnju 2020. godine.

Glumački angažmani[uredi | uredi kôd]

Seka je imala značajnu ulogu u srpskom filmu “Mi nismo anđeli 3”, kao “Smokvica”, djevojka turbofolk zvijezde Dorijana. Uloga je prvo ponuđena pjevačici Severini, ali ju je ona odbila. Seka je glumila i u srpskoj seriji "Ljubav, navika, panika". Imala je sporednu ulogu pjevačice imena Vrela Nela.

Albumi[uredi | uredi kôd]

Projekti[uredi | uredi kôd]

Moja desna ruka naziv je prvog reality show-a čije je emitiranje započelo sredinom travnja 2010. godine, a u njemu su se sudionici natjecali za Sekinog asistenta.

Prva sezona[uredi | uredi kôd]

Prva sezona reality showa "Moja desna ruka" započela je u travnju 2010., a završila u lipnju iste godine. Sekina "desna ruka" je izabrana, a njegovo ime je Vukašin Ilić, dvadesettrogodišnji student građevine.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Arhivirana kopija. Inačica izvorne stranice arhivirana 13. kolovoza 2010. Pristupljeno 27. srpnja 2010. journal zahtijeva |journal= (pomoć)CS1 održavanje: arhivirana kopija u naslovu (link)

http://www.novosti.rs/vesti/spektakl.147.html:414384-Seka-Aleksic-Ne-stidim-se-svoje-majke-i-nisam-Zuhra

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]