Stojan Matavulj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Stojan Matavulj
Rođenje 24. veljače 1961. (Novi Sad, Srbija)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Stojan Matavulj (Novi Sad, 24. veljače 1961.) hrvatski je kazališni, televizijski i filmski glumac. Poznat je po ulozi Zdravka Mačeka u kontroverznoj seriji "Zakon!". Uspješno je glumio u filmovima "Što je muškarac bez brkova?", "Sonja i bik", "Svećenikova djeca" i "Lavina".

Od 1986. do danas, djelovao je u ansamblu drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu i Varaždinu. Za svoj kazališni rad je sedam puta bio nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta. Osvojio je nagradu Fabijan Šovagović za predstavu "Klaonica".

Proslavio se i ulogama u "Ruži vjetrova" i "Crno-bijelom svijetu". Posudio je glas Jakovu Salečiću u hrvatskoj sinkronizaciji filma "Čudovišta iz ormara" i "Čudovišta sa sveučilišta".

Pored glume, bavi se i glazbom. Autor je komedije-monodrame "Cabaret: Komušanje Mozga".[1] Režirao je i poznati komad "Volim Njofru", u kojem je tumačio glavnu ulogu sa Mirelom Brekalo.[2] Zajedno sa Arijanom Čulinom te u pratnji sastava Jadrana Vuškovića, Nenada Bege, Darka Aljinovića i Tonija Silobrčića, svirao je u hvaljenom "Bluz Guz Cabaretu".[3]

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Sinkronizacija[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]