Stone Cold Steve Austin

Izvor: Wikipedija
Steve Austin
Stone Cold Steve Austin
Rodno ime Steven James Anderson
Rođenje 18. prosinca 1964.
Nacionalnost Amerika
Zanimanje glumac,umirovljeni hrvač
Portal o životopisima

Steve Austin rođen Steven James Anderson 18. prosinca 1964., kasnije Steven James Williams poznat pod imenom Stone Cold" Steve Austin, američki je umirovljeni profesionalni hrvač, glumac, producent i televizijski voditelj.[1][2]

Životopis[uredi | uredi kôd]

Već pri dolasku 1999., Austin se upetljao u svađu s The Rockom kad ga je Vince McMahon eliminirao iz Royal Rumblea dok ga je Rock skrenuo. Međutim, Austin je još uvijek dobio mjesto u glavnom događaju na WrestleMania XV i osvojio je svoje treće prvenstvo od The Rock sa Stone Cold Stunner-om. Zadržao je titulu protiv The Rock in Boiler Room Brawl. Na kraju 1999. Austin je izgubio titulu protiv The Undertakera, ali ju ponovno osvaja u srpnju 1999. godine.

Nakon automobilske nesreće i operacije kralježnice bio je izvan treninga sljedećih 11 mjeseci. Međutim, Austin se vratio na hrvačku scenu u Backlash 2000. kad je pomogao The Rock-u osvojiti svoje četvrto WWF prvenstvo od Triple H ('Michael Paul LeVesque'). Prilikom borbe između Mercya i Rikishija ('Solofa Fatu') u No Holds Barred, došlo je do zaustavljanja nakon čega Austrina privodi policija. Misterija je otkrivena da je Triple H imao Rikishija koji je pobijedio Austina, a Austin se borio protiv Triple H na Survivor Series 2000 i pobijedio.

Steve je imao priliku osvojiti titulu WWF-a od tadašnjeg nositelja, Kurt Anglea, na Armaggedonu 2000. U Hell In A Cell meču su također sudjelovali i Kurt Angle, TheRock, Triple H, Rikishi, i The Undertaker. Austin je imao naslov u ruci kad je pogodio The Rock s Stone Cold Stunnerom, ali se Angle ušuljao i pokrio The Rock kako bi zadržao naslov.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. WWE legend Stone Cold Steve Austin set for stunning return as legends sign up for Raw 'reunion' show. 15. srpnja 2019. Pristupljeno 19. srpnja 2019. journal zahtijeva |journal= (pomoć)
  2. 161385360554578. 15. srpnja 2019. Stone Cold Steve Austin will return to WWE next week for 'Raw Reunion' show. talkSPORT (engleski). Pristupljeno 19. srpnja 2019.CS1 održavanje: numerička imena: authors list (link)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Stone Cold Steve Austin