Suradnik:Matkoturopoljski

Izvor: Wikipedija

Hračće[uredi | uredi kôd]

Dizajn Zahe Hadid u Hrašću.

Hrašće turopoljsko je jedan od 7 modernih čuda, makroregija hrvatske. Prema staroj rimskoj izreci "Svi putevi vode u Hrašće". Hrašće turopoljsko se nalazi između svojih satelitskih gradova Zagreb[1], i Velika gorica. Hrašće turopoljsko je srce Republike Hrvatske, donosi skoro 99% BDP-a, i svaka moderna instutucija se nalazi u hrašću.

Povijest hrašća[uredi | uredi kôd]

Hrašće turopoljsko je ujedni i najstariji grad u povijesti čovječanstva, ujedno arheolozi prema novim istraživanjima kažu da je čak koljevka civilizacije, kako su nedavno našli najstarije ostatke naših predaka "Homo Hrascanes". Hrašće turopoljsko je odvojio prapovijest i povijest rođenjem Đure Hrasta 0. godine prije Krista. Kameno, bakreno, brončano i željezno doba potječe iz Hrašća. Hrašće je započeli prvu industrijsku revoluciju do tad nečuvenim izumum traktorom, koji je promijenio svijet na bolje. Isto tako druga industrijska revolucija također potječe iz Hrašća, izumom kombajna. Njihove rezultate osjećamo i dan danas.

Poznte osobe iz hrašća[uredi | uredi kôd]

Hrašćanski žirek je nacionalni heroj, i vojna garda Hrašća koja ne samo da štiti od požara nego i od zločina.

Jedne od poznatih osoba is Hrašća turopoljskog su Nikola Tesla, Barrack Obama, Karlo Veliki, Pipin Mali, Juda Iškariotski, Spuzva bob skockani i drugi

DVD Hrašče[uredi | uredi kôd]

DVD Hrašće je dobovoljno vatrogasno društvo Hrašće, koje je najveća vatrogasna stanica u Republici Hrvatskoj. Skoro svi pripadnici DVD-a Hrašće su nacionalni heroji, a najpoznatiji je Kristofer Kolumbo koji je sa izumom traktorom stigao na novi kontinent 1492. , Svjevernu Ameriku. Vojna garda Hrašćanski žirek je sudjelovao u bitci kod Waterloo 1815. godine. DVD Hrašće je osnovan 2412. godine prije Krista., a osnovali su ga Đure Hrast i LeBron James.

Peđa Stojaković[uredi | uredi kôd]

Peđa Stojaković je najpoznatiji pjevač iz Hrašća Turopoljskog, na scenu se probio sa svojim hitom "Taki sam ti ja".