Sveučilište Hercegovina

Izvor: Wikipedija
Sveučilište Hercegovina
Universitas Studiorum Hercegoviniensis
Osnovano2010.
Tip:privatno sveučilište
Rektor:prof. dr. Ivica Radovanović
Akademsko osoblje:110
Mjesto:Mostar, Međugorje, BiH
Web stranica:hercegovina.edu.ba

Sveučilište Hercegovina (lat. Universitas studiorum Hercegoviniensis) prvo je privatno licencirano i akreditirano sveučilište u Hercegovini sa sjedištem u Mostaru osnovano 2010.[1] Nakon što su se proveli postupci vanjskog vrednovanja, Sveučilište je dobilo Rješenje o akreditaciji i upisano je u Registar akreditiranih visokoškolskih ustanova pri Agenciji za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete u BiH.[2][3]

Organizacija Sveučilišta i studiji[uredi | uredi kôd]

Unutar Sveučilišta djeluju dva fakulteta i dva sveučilišna centra: Fakultet društvenih znanosti dr. Milenka Brkića (Mostar, Međugorje), Fakultet međunarodnih odnosa i diplomacije (Mostar), Centar za istraživanja, edukaciju, razvoj i izobrazbu[4] i Centar za razvoj održivog turizma.

Na Fakultetu društvenih znanosti dr. Milenka Brkića organizirani su studijski programi iz pedagogije, psihologije, predškolskog odgoja, razredne nastave, socijalne pedagogije, defektologije, informatike, komunikologije, sociologije, politologije, menadžmenta, javne uprave, turizma, ekologije i zaštite okoliša.

Na Fakultetu međunarodnih odnosa i diplomacije organizirani su studijski programi iz međunarodnih odnosa i diplomacije te prava s međunarodnim odnosima.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. O Nama – Sveučilište Hercegovina. Pristupljeno 6. rujna 2022.
  2. Sveučilište Hercegovina. cip.gov.ba. Inačica izvorne stranice arhivirana 25. studenoga 2021. Pristupljeno 6. rujna 2022.
  3. Sveučilište Hercegovina re-akreditirano – Sveučilište Hercegovina. Pristupljeno 6. rujna 2022.
  4. Pravilnik-o-radu-i-organizaciji-Centra za istraživanja, edukaciju, razvoj i izobrazbu (PDF). hercegovina.edu.ba