The Sims Life Stories

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
The Sims Life Stories
Proizvođač(i) Maxis
Izdavač(i) EA Games
Distributer(i) Flag of Croatia.svg Algoritam
Dizajner(i) Will Wright
Serijal The Sims Stories
Nadnevak izlaska 6. veljače 2007. (Windows)
Žanr(ovi) Simulacija života
Način(i) igre Jedan igrač
Dobna granica ESRB: T
OFLC: M
PEGI: 12+
Platforma Mac OS X
Windows
Sistemski zahtjevi ?

The Sims Life Stories je prva igra iz The Sim Stories serija. Ostale video igre iz te serije su The Sims Pet Stories i The Sims Castaway Stories. Utemeljena je, kao i ostale igre iz The Sim Stories serija prema igri The Sims 2.

Opis[uredi VE | uredi]

Igra se sastoji od tri dijela: Riley's Story (Riliyina priča), Vincent's Story (Vincentova priča) i Free Play (Slobodna igra). U Free Play dijelu je moguće kreirati obitelj ili igrati s nekom postojećom, i u tom dijelu nema određenog cilja. Način igre u Free Play dijelu jednak je kao i u The Sims 2.

U Free Play dijelu igra se može započeti s najviše 4 Simsa, i mora imati barem jednu odraslu osobu koja će biti odgovorna za svoje dijete/djecu (ako je ono/su ona kreirano/a). Simsi prolaze kroz četiri životna stadija: dijete, adolescent, odrasla osoba i ostarjela osoba. U toj opciji nije moguće kreirati novorođenče.

Osnovne potrebe Simsa su: Hygiene (higijena), Environment (okoliš), Bladder (mokraćni mjehur), Hungry (glad), Fun (zabava) i Energy (energija). U cjevčici je prikazano raspoloženje Simsa, od crvene do platinaste boje, po razinama. Moguće je, pri opciji Create-A-Family ili kada dijete prijeđe u adolescenta, odrediti aspiraciju: obitelj, ljubav, bogatstvo, znanje i popularnost. Kod aspiracijske cjevčice prikazane su Simove želje, koje, nakon što se izvrše, povećavaju aspiraciju, koja se prikazuje aspiraciju od crvene do platinaste boje. Ako je aspiracijska cjevčica platinaste boje, i cjevčica po kojoj je moguće zaključiti raspoloženje Simsa, je platinaste boje. Ako je aspiracijska cjevčica zlatne, zelene ili crvene boje, o tome neće ovisiti Simsovo raspoloženje.

Djeca i adolescenti idu u školu, a odrasli su obično zaposleni (posao mogu dobiti preko novina ili računala). Svako dijete ili tinejdžer na početku igre ima prosječnu ocjenu C (3). Oni prelaze u viši razred ako urade cijelu domaću zadaću (100%) i ako u školu idu u dobrom raspoloženju, s prosječnom ocjenom koja postupno iz C (3) prelazi A+ (5+). Ipak, ako propuste školski autobus i ako ne urade domaću zadaću, padaju razred. Ako dijete uopće ne ide u školu ili ako ne piše domaće zadaće, socijalni radnik oduzme dijete obitelji. Ako se djetetovi roditelji intenzivno posvađaju, može doći do razvoda i tako može s djetetom živjeti samo majka ili otac.

Radnja u Riley's Story[uredi VE | uredi]

Glavni lik priče je Riley Harlow. Nakon što je izgubila posao, premještena je u kuću svoje tetke Sharon, u Four Corners. Nakon nekog vremena, zaljubila se u Mickeya Smitha, a poslije se saznalo da ima i drugog dečka Dylana Kincaida. To je Mickey jednom i saznao te je prekinuo vezu s Riley. Neko vrijeme družila je se s Dylanom, ali, kad je otišla u Corner Boutique, zapazila je Dylana kako flertuje s Ashley Sinclair. Potukli su se, a poslije tučnjave slučajno je na betonu našla 2000 Simoleonsa, koje je iskoristila za kupnju odjeće. Ubrzo nakon toga u posjet joj je došla strina Sharon priopćujući joj da su joj Dylan i Agora oteli milijun Simoleonsa i da je Dylan Riley pisao e-mailove pod Sharoninim imenom. Zbog toga je Dylan uhićen. Na kraju su se Mickey i Riley vjenčali, a ona je rodila bebu.

Likovi u Vincent's story[uredi VE | uredi]

Vincent "Vince" Moore[uredi VE | uredi]

Bogataš koji živi u Bitvillu i glavni lik priče. Na početku priče njegova kuća bila je u neredu. Prekinuo je vezu sa Samanthom Hayden nakon što ga je ona navela na prerano vjenčanje. Nakon toga često ju je sretao na javnim mjestima. U Baliwood Star Lanesu upoznao je Naomi Hunt, i uskoro je postao zaljubljen u nju. Ima aspiraciju bogatstva.

Naomi Hunt[uredi VE | uredi]

Radi kao konobarica u Baliwood Star Lanesu i, nakon što je prekinuo vezu sa Samanthom, Vincentova djevojka. Odnosi između Naomi i Vincenta postupno su se sve više popravljali. Na kraju priče preselila se u Vincentovu kuću, no ubrzo nakon toga na nju je pao satelit. Srećom, kad je Vincent zamolio Crnog kosca da mu vrati Naomi, oživljena je. Ima aspiraciju obitelji.

Samantha Hayden[uredi VE | uredi]

Na početku priče Vincentova djevojka. Međutim, kad je rekla Vincentu da će se vjenčati za tri tjedna (od kada su se upoznali), Vincentu se to nije svidjelo i prekinuli su s vezom. U priči je nekoliko puta provaljivala u njegovu kuću te je zapalila tepih, dva puta pokvarila njegov stereo i to isto učinila s umivaonikom. Na kraju priče izbila je tučnjava između nje i Naomi, u kojoj je pobijedila Naomi. Ima aspiraciju ljubavi.

Greg Chomsky[uredi VE | uredi]

Uz Shermana, Vincetov najbolji prijatelj. Pitao je Vincenta može li preuzeti brigu o njegovoj kući, no, bilo kako bilo, napustio je Vincentovu kuću u neredu. Ima aspiraciju popularnosti.

Sheramn Boggle[uredi VE | uredi]

Vincentov najbolji prijatelj. Ima aspiraciju znanja.

Johnn Cullen[uredi VE | uredi]

Samanthin sadašnji dečko. Na kraju priče između Johnnya i Vincenta izbila je tučnjava u kojoj je Vincent pobijedio.

Allexa Starr[uredi VE | uredi]

Jedna od Vincentovih veza. Za vrijeme svoje veze zajedno su večerali i pili kavu u Don Calamariju, no za vrijeme večere zaspala je nad hranom (to se Simsima događa kad su veoma umorni). Ima aspiraciju ljubavi.

Sasha Aires[uredi VE | uredi]

Materijalno mlada žena, također jedna od Vincentovih veza. Za vrijeme svoje veze kupovala je odjeću s Vincentom u Arcadium Plazi, koji ju je doživljavao kao najvažniju nakon svog bogatstva. Kao i Vincent, ima aspiraciju bogatstva.

Dr. Maximillion Oglethorpe[uredi VE | uredi]

Vincetov poznanik. On (Vincent) ga je upoznao sa Sashom.

Kendra Blaise[uredi VE | uredi]

Misteriozna dama.

Don Calamari[uredi VE | uredi]

Vlasnik Don Calamarija, Vincetov poznanik.