Vuk Kostić

Izvor: Wikipedija
Vuk Kostić
Rodno ime Vuk Kostić
Rođenje 22. studenoga 1979., Beograd, Srbija
Godine rada 1986. do danas
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Vuk Kostić (Beograd, 22. studenoga 1979.) je srbijanski kazališni, televizijski i filmski glumac.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Otac mu je poznat kazališni i filmski glumac i trendmaker-a 70-tih i 80-tih, Mihajlo Kostić Pljaka, a unuk Nestora-nege Kostića, jednog od osnivača i glumaca prvog kazališta u Prokuplju, prije Drugog svjetskog rata. Mlađi mu je brat profesionalni ronilac.

Odrastao je na Vračaru. Glumačku karijeru započeo je još kao dječak igrajući u nekoliko filmova i u televizijskoj seriji Otvorena vrata. Sa 6 godina igrao je i u Ateljeu 212 u komadu Dušana Kovačevića "Sveti Georgije ubiva aždahu" u režiji Ljubomira Mucija Draškića, uloga Vane siroče. Istovremeno igra glavnu ulogu u dječjem komadu Kristine Nestlinger "Konrad" u režiji Zorana Ratkovića s Oljom Grašič. Na televiziji snima drame "Vrenje", "Dom Bergmanovih" i brojne dječje obrazovne emisije i serije za djecu: "Knjiga je da se čita", "Jezički zabavnik", "Ogledi iz stila", "Strašna Priča", itd

Pohađao je 11. Beogradsku Gimnaziju na Lekinom Brdu. Poslije 3. razreda gimnazije je započeo studije, glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Bio je na klasi s Nenadom Stojmenovićem, Sonjom Kolačarić, Bojanom Stefanović, Anom Maljević i Goranom Jevtićem. Diplomirao je kolovoza 2001. godine predstavom "Mušica" (Rucante-a).

Prije završetka studija na 3. godini studija, Vuk počinje snimanje filma "Apsolutnih 100" iz 2001. godine. Srdana Golubovića, kojim hrabri režiser - kome je to prvi film i njegov glavni glumac kome je to također prvi igrani film postižu izuzetan uspjeh u zemlji i inozemstvu. Vuk igra ulogu mladog šampiona u streljaštvu - Sašu Gordića. Pažnju na sebe je skrenuo ovom ulogom.

Po završenim studijama Vuk upisuje postdiplomske studije iz povijesti filma.

Uloge[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]