Wikipedija:Članak tjedna/4, 2024.

Izvor: Wikipedija

Moriah Rose Pereira, poznata pod imenom Poppy, a nekoć kao That Poppy, američka je pjevačica, kantuatorica i YouTuberica. Godine 2014. stekla je internetsku popularnost videozapisima u kojima je glumila androida te komentirala i satirizirala internetsku kulturu i moderno društvo. Početkom te godine potpisala je ugovor s Island Recordsom, a dvije godine poslije objavila je debitantski EP Bubblebath.

Godine 2017. potpisala je ugovor s Mad Decentom i objavila prvi studijski album Poppy.Computer, koji žanrovski pripada art popu i bubblegum popu. Podržala ga je turnejom Poppy.Computer Tour. Iduće je godine objavila prvu epizodu humoristične internetske serije I'm Poppy na YouTube Premiumu i objavila drugi studijski album Am I a Girl?. Na drugoj polovici toga uratka prisutan je snažan utjecaj nu metala.

Godine 2020. potpisala je ugovor sa Sumerian Recordsom i izdala treći studijski album I Disagree, na kojemu je nastavila mijenjati svoj glazbeni stil koristeći se elementima heavy metala i industrial rocka. Određeni su recenzenti opisali tematiku pjesama na tom albumu i popratne glazbene spotove „uznemirujućim”, „nasilnim” i „jezivim”. U lipnju iduće godine objavila je metalcore-EP Eat, koji je snimljen u suradnji s hrvačkom organizacijom WWE i njezinom podružnicom NXT. Na četvrtom studijskom albumu Flux, izdanu tri mjeseca poslije, eksperimentirala je s alternativnim rockom. Njezin peti studijski album Zig objavljen je 2023. i žanrovski pripada dark popu.