Wikipedija:Prijava Arbitražnom odboru/SpeedyGonsales i Roberta F.

Izvor: Wikipedija

U posljednje vrijeme, neki suradnici, a sumnjam da se radi o suradnicima suradnik:SpeedyGonsales i suradnik:Roberta F. šire laži i klevete o meni na irc kanalu i drugim kanalima izvan wikipedije, te na taj način huškaju zajednicu protiv mene.

Prema mojim pouzdanim informacijama, suradnici suradnik:SpeedyGonsales i suradnik:Roberta F. su širili glasine o tome da sam ja toliko izmaltretirao jednog člana AO-a, da je ta osoba morala promijeniti email i broj mobitela. Iz prijave suradnika ex13 (koji je svojom prijavom ujedno i prekršio pravila o rješavanju sukoba), gdje kaže "maltretiranje članova zajednice izvan Wikipedije slanjem mailova, telefonskim pozivima" je jasno da je i on podlegao tim manipulacijama, pa molim da se ispita i njegova uloga u ovome.

Smatram da je dužnost administratora nespojiva sa ovakvim ponašanjem, čak i izvan wikipedije, a pogotovo kad se radi o zloporabi IRC kanala hrvatske wikipedije od strane ovo dvoje suradnika. Ako se ustanovi da su ovo dvoje administratora svjesno širili lažne ili neprovjerene informacije, u svrhu diskreditiranja "nepodobnih" suradnika, smatram da bi im trebalo zabraniti obnašanje bilo kavih dužnosti na wikipediji, bilo da se radi o administratorskim, birokratskim ili provjeriteljskim.

Molim AO da provjeri jesu li se suradnik:SpeedyGonsales i suradnik:Roberta F. izvor ove klevete, te da ispita kojim su se još klevetama služili u svrhu diskreditiranja "nepodobnih suradnika".

--Ante Perkovic (razgovor) 20:47, 1. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Odgovor suradnika Ex13[uredi kôd]

Vezano za gornji izjavu koja glasi: "koji je svojom prijavom ujedno i prekršio pravila o rješavanju sukoba", podsjećam arbitražni odbor da se moja prijava odnosila na sumnje na zlouporabu čekjuzerskih prava. S tim u vezi nisam bio u mogućnosti sukob rješavati redovnim putem (dakle nikako nisam mogao učinit "Prvi korak: Razgovarajte s uključenima u spor" jer bi glasilo otrpilike "molim te nemoj zloupotrebljavati provjeriteljska prava"). Drugi korak sam učinio, tj. povukao sam se na cca. 20 dana. Kao dokaz, AO može izvršiti uvid u javne wikipedijine evidencije.

Što se tiče mog podlijeganja manipulacijama, izjavljujem da sam prisebna punoljetna osoba kojoj nije oduzeta poslovna sbosobnost i koja nije lišena zdravog razuma. Kao dokaz pristajem na vršenje liječničkog pregleda pred psihijatrom kojeg odredi Arbitražni odbor, uz molbu da ukoliko me AO odluči podvrći liječničkom pregledu, isto učini i s ostalim involviranim strankama, uključujući i podnositelja prijave. Hvala--Ex13 (razgovor) 00:20, 2. kolovoza 2009. (CEST)[odgovori]

Staus prijave[uredi kôd]

Odluka Arbitražnog odbora[uredi kôd]

Vidi Odluka Arbitražnog odbora

Andrej Šalov 19:17, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]



Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!