Wikipedija:WikiProjekt Video igre

Izvor: Wikipedija
Ovo je WikiProjekt, stranica namijenjena koordinaciji grupe suradnika koji rade na unaprjeđivanju određene grupe članaka ili određenog segmenta Wikipedije.
(Za više informacija o Wikiprojektima pogledajte Wikipedija:WikiProjekt.)

Dobrodošli na stranicu WikiProjekta Video igre na hrvatskoj Wikipediji! Mi smo grupa posvećena poboljšavanju kvalitete i kvantitete Wikipedijinih članaka koji se dotiču videoigara.

Naši su ciljevi:

  • pružiti smjernice kako napisati članak o videoigrama;
  • poboljšati Wikipedijine članke o videoigrama stvarajući, nadopunjavajući i razvrstavajući iste; i
  • biti centar svih diskusija o problemima vezanim za videoigre na Wikipediji

Za takve diskusije koristite Pitanja (za općenita pitanja), stranice za razgovor samih članaka (za pitanja u vezi tih videoigara i članaka), te stranice za razgovor suradnika koji sudjeluju u WikiProjektu.

Zadaci[uredi kôd]

  • Napisati stranicu WikiProjekta do kraja.
  • Popisati predloške na stranicu s predlošcima.
  • Napraviti skalu ocjenjivanja članaka.

Smjernice[uredi kôd]

Smjernice za članke o videoigrama možete pronaći ovdje.

Osim uobičajenih Wikipedijinih pravila i smjernica, budite sigurni da ste dobro razumjeli te usvojili i smjernice vezane posebno za videoigre na Wikipediji. Također budite upoznati s:

  1. Pet stupova Wikipedije — brzi pregled pet ključnih pravila za uređivanje Wikipedije.
  2. Pravila ponašanja — komentirajte članke, a ne stavove i mišljenja drugih suradnika.
  3. Budite odvažni — ali ne nesmotreni.
Predlošci

Predlošci stranica popisuje sve predloške korisne pri pisanju članaka o video igrama i sličnome. Uključujući mrve, infokutije, predloške za stranice za razgovor i druge.

Struktura WikiProjekta[uredi kôd]

Rasprave[uredi kôd]

Sve raspravljajte na razgovornoj stranici.

Ocjenjivanje[uredi kôd]

Ocjenjivački odbor ocjenjuje članke vezane za video igre te ih razvrstava po kvaliteti te drugim važnim osobinama Wikipedijinih članaka. To je korisno kako bi se odvojili članci na kojima treba puno, malo ili gotovo ništa napraviti.

Sudjelovanje[uredi kôd]

Svatko može sudjelovati u ovom WikiProjektu. Svoje sudjelovanje možete naznačiti korištenjem {{WPVIČ}} predloška, koji će vas automatski dodati i u kategoriju. Alternativno, ako ne želite koristiti predložak, možete samo na kraj svoje suradničke stranice napisati [[Kategorija:Wikipedija:WikiProjekt Video igre suradnici|{{PAGENAME}}]].

Nagrađivanje[uredi kôd]

Kada primijetite da neki član puno doprinosi ovom WikiProjektu, nagradite ga ovom nagradom. Ovdje je predložak za nagradu: {{VIN|1=tekst na nagradi. ~~~~}}

Željeni članci[uredi kôd]