Wikipedija:WikiProjekt

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

WikiProjekt je projekt više suradnika Wikipedije, koji se udruže s ciljem zajedničkog rada, kako bi pisali članke o određenoj temi. Trenutno ima nekoliko Wikiprojekata na ovoj Wikipediji i mnogo takvih projekata na drugim Wikipedijama.

Suradnici koji su zainteresirani za neki od postojećih Wikiprojekata, slobodno se mogu uključiti, također i oživiti Wikiprojekte, koji su trenutno neaktivni. Moguće je otvarati i nove Wikiprojekte, ako ima dovoljno suradnika, koji su voljni raditi na njima. Preporučuju se teme općeg značaja o kojima se može napisati mnoštvo novih članaka, radije nego uske specifične teme, osim ako ima dovoljno zainteresiranih suradnika, da pišu o tome. Težnja je, da se pojedini Wikiprojekti ne preklapaju međusobno u temama, pogotovo ne u potpunosti ili u velikoj mjeri.

Na glavnu stranicu nekog Wikiprojekta stavljaju se popis sudionika, ciljevi, smjernice, predlošci, tablice i sl. Stranica Razgovor pojedinog Wikiprojekta može poslužiti za razmjenu mišljenja i ideja, prijedloga, za dogovore i sl. Preporučuje se izrada suradničkih okvira za suradnike određenog wikiprojekta npr. {{Predložak:SO/Wikiprojekt glazba}}

Stranice Wikiprojekata moraju slijediti ista pravila ponašanja kao i drugdje na wikipediji te biti u potpunosti u skladu s postojećim općim pravilima Wikipedije.

Popis Wikiprojekata[uredi]

Aktivni Wikiprojekti[uredi]

Završeni ili neaktivni Wikiprojekti[uredi]