Wikipedija:WikiProjekt

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

WikiProjekt (wikiprojekt), projekt je više suradnika (sudionika wikiprojekta), koji se udruže s ciljem zajedničkoga rada odnosno kako bi pisali članke o određenoj temi. Trenutačno postoji nekoliko wikiprojekata na wikipediji na hrvatskome jeziku te mnogo takvih projekata na drugim wikipedijama.

Suradnici koji su zainteresirani za neki od postojećih wikiprojekata, slobodno se mogu uključiti, također i oživiti wikiprojekte, koji su trenutačno neaktivni. Moguće je otvarati i nove wikiprojekte, ako ima dovoljno suradnika, koji su voljni raditi na njima. Preporučuju se teme općega značaja o kojima se može napisati mnoštvo novih članaka, radije nego uske specifične teme, osim ako ima dovoljno zainteresiranih suradnika koji bi pisali o njima. Težnja je, da se pojedini wikiprojekti ne preklapaju međusobno u temama ili područjima rada na wikipediji, pogotovo ne u potpunosti ili u velikoj mjeri.

Na glavnu stranicu nekoga wikiprojekta stavljaju se popis sudionika, ciljevi, smjernice, predlošci, tablice i sl. Razgovorna stranica pojedinoga wikiprojekta može poslužiti za razmjenu mišljenja i ideja, prijedloga, za dogovore i sl. Preporučuje se izradba suradničkih okvira za sudionike određenoga wikiprojekta npr. {{predložak:SO/wikiprojekt glazba}}

Stranice wikiprojekata moraju slijediti ista pravila ponašanja kao i drugdje na wikipediji te biti u potpunosti u skladu s postojećim općim pravilima wikipedije.

Popis wikiprojekata[uredi]

Aktivni wikiprojekti[uredi]

Uredi popis aktivnih wikiprojekata

Završeni ili neaktivni wikiprojekti[uredi]