World Cup Carnival

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
World Cup Carnival
World Cup Carnival.jpg
Proizvođač(i) Artic Software
Izdavač(i) U.S. Gold
Serijal FIFA World Cup
Nadnevak izlaska 1986.
Žanr(ovi) Nogometna simulacija
Način(i) igre Jedan ili više igrača
Platforma Amstrad CPC[1]
Commodore 64[2]
ZX Spectrum
Medij(i) kaseta, disketa

World Cup Carnival je nogometna videoigra koja je izašla za Amstrad CPC, Commodore 64 i ZX Spectrum u 1986. godini. Ovo je prva igra "FIFA World Cup" serijala, koja se bazira na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Meksiku 1986. i prethodnoj igri Artic Softwarea, World Cup Football. Igra je sadržavala službene proizvode SP-a.

Iako je licenca bila dobivena jako brzo, te pažljivo planirana; unutarnji problemi su pokvarili razvoj projekta, koji se nije mogao završiti blizu komercijalno iskorištenih datuma. Kako je se približavalo Svjetsko nogometno prvenstvo u Meksiku '86., U.S. Gold je odlučio uzeti prava na prijašnju igru World Cup Football od Artic Softwarea, te njene licence primjeniti na World Cup Carnival i staviti je na tržište kao sjajnu, novu igru. Doduše, ovaj zadnji pokušaj je primljen s cinizmom u industriji video igara: gameri, i kritičari, počeli su s komentarima: "manje od očekivanog", najviše zbog licencija.

Deset momčadi je dostupno u verzijama za Commodore 64 i Amstrad CPC, dok su sve 24 momčadi SP-a '86. dostupne u verziji za ZX Spectrum. U sve tri verzije, samo se osam momčadi moglo natjecati u World Cup (Svjetsko prvenstvo) mogućnosti. Uz to, nalazila se i trening mogućnost (training mode), koja je uključivala izvođenje jedanaesteraca u sve tri verzije igre. Jedna utakmica na igri traje tri minute, no nema opciju zamjena igrača, postavljanja formacija, pozicija, taktike, itd.

Omot[uredi VE | uredi]

Iako je prva FIFA World Cup igra izašla u Engleskoj, na omotu igre se pojavljuju brazilski nogometni navijači, torcida; točnije, navijači Fluminense FC-a.

Ocjene[uredi VE | uredi]

Za vrijeme kad je igra World Cup Carnival, Zzap!64 je nagradio C64 verziju s ukupnom ocjenom od samo 11%. Crash je ZX Spectrum verziju igre ocjenio s ocjnom od 26%, a ocjenjivači su igru opisivali kao: "najgoru igru koju su ikad vidjeli". MobyGames je nagradio igru ocjenom od 2.5/5.

Vidi još[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]