Zapovjedna satnija GOMBR

Izvor: Wikipedija
Zapovjedna satnija GOMBR
Osnovana 2007.
Država Hrvatska
Grana Hrvatska kopnena vojska
Dio Gardijska oklopno-mehanizirana brigada
Zapovjednici
Trenutačni
zapovjednik
Natporučnik Antun Tokić

Zapovjedna satnija GOMBR je satnija gardijske oklopno mehanizirane brigade čija je osnovna zadaća pružanje potpore Zapovjedništvu brigade.

Za kontinuirano i nesmetano funkcioniranje Zapovjedništva GOMBR-a zadužen je Logistički vod Zapovjedne satnije te njezin servis vozila i Poštanska desetina. Pružanje pravodobne i adekvatne zaštite u slučaju nuklearne, biološke i kemijske ugroze zadaća je Voda za NBKO zaštitu. Osim što osposobljavaju djelatnike za samostalnu provedbu zadaća iz područja NBKO zaštite djelatnici tog voda obučavaju i pripadnike postrojbe koji se pripremaju za odlazak u mirovne operacije.
Strukovnu obuku djelatnici NBKO provode u Dugom Selu, u Bojni za NBKO HKoV-a. Desetina se sastoji od iskusnih dočasnika koji su praksu, iskustvo i znanje stjecali u Domovinskom ratu.
Novost u ustroju Zapovjedne satnije predstavlja Tim prednjih zračnih kontrolora odnosno taktička grupa za zračnu kontrolu. Tim je u razvoju, a od iznimnog je značenja u modernom asimetričnom ratovanju.

Izvori[uredi | uredi kôd]

 
Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Hrvatski vojnik (http://www.hrvatski-vojnik.hr). Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Hrvatski vojnik.
Dopusnica nije potvrđena VRTS-om.
Sav sadržaj pod ovom dopusnicom popisan je ovdje.