Zarija Alajbeg Galuf

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Zarija Alajbeg Galuf, hrvatska pijanistica [1]

Životopis[uredi VE | uredi]

Diplomirala je glasovir 1991. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Ksenija Kos), gdje se je dodatno posvetila studiranju komorne glazbe kod A. Petrača. Interes za komorno glazbarenje odveo ju je do Scuole superiore del Trio di Trieste koju je apsolvirala kao stipendistica United World College of Adriatic. Tijekom školovanja sudjelovala je na brojnim seminarima i majstorskim tečajevima vrhunskih pedagoga u zemlji i inozemstvu (R. Kehrer, E. Timakin, K. Taylor, D. Kraus, G. Veemayer, D. Grigorjan). Koncertna karijera uključuje solističke i komorne recitale u sklopu Dubrovačkog ljetnog festivala i Osorskih glazbenih večeri, Bolskog, Hvarskog i Trogirskog ljeta te u koncertnim dvoranama u Splitu i Zagrebu. Koncertirala je u Italiji, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Nizozemskoj. Djelovala je kao umjetnička suradnica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, kao i na ljetnim seminarima Trija Orlando u Sorentu te M. Hayashija i K. Botvaya u Grožnjanu. S flautisticom Anom Domančić objavila je CD pod nazivom Francuska glazba za flautu i glasovir s početka stoljeća, članica je ansambla Trio Osor uz Renatu Penezić ( flauta) i Andreja Petrača (violončelo).[1]

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 (): Zarija Alajbeg Galuf, Muzički informativni centar. Pristupljeno 6. lipnja 2019. / izvor: www.kdz.hr, 2013.
    Crystal Clear app email.svg   Napomena:   Ovaj tekst ili jedan njegov dio preuzet je s mrežnih stranica Muzičkog informativnog centra (http://quercus.mic.hr/quercus/person/132).
    Vidi dopusnicu za Wikipediju na hrvatskome jeziku: Muzički_informativni_centar_Koncertne_direkcije_Zagreb.