Herman Vukušić (psihijatar)

Izvor: Wikipedija

Herman Vukušić (Zagreb, 9. svibnja 1966.) hrvatski je psihijatar.

Diplomirao je na Medicinskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a potom je položio specijalistički ispit iz psihijatrije. Od 1993. godine intenzivno se bavio utjecajem psihičke traume na duševno i tjelesno zdravlje hrvatskih branitelja i žrtava velikosrpske agresije. Na tomu je području autor niza znanstvenih i stručnih članaka, javno-zdravstvenih inicijativa i projekata te je čest predavač na skupovima u zemlji i inozemstvu. Član je američke Akademije stručnjaka za traumatski stres. Bio je stručni suradnik Europske komisije za pitanja psihosocijalnog stresa te pozvani predavač na godišnjim skupovima Nacionalnoga centra za PTSP na Sveučilištu Yale. Predavač je i na dodiplomskim i poslijediplomskim studijima medicine i psihologije. Obnašao je i dužnost pomoćnika ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Vladi RH.[1][2][3][4]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Zavod za psihološku medicinu. KBC Zagreb. Pristupljeno 30. svibnja 2023.
  2. Vukušić Herman. Savjest. Pristupljeno 30. svibnja 2023.
  3. Herman Vukušić, dr. med., spec. psihijatrije. Poliklinika Rotim. Inačica izvorne stranice arhivirana 30. svibnja 2023. Pristupljeno 30. svibnja 2023.
  4. NN 9/2004, Rješenje o imenovanju pomoćnika ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti. Narodne novine. 23. siječnja 2004. Pristupljeno 30. svibnja 2023.