Jelena Mesar

Izvor: Wikipedija
Jelena Mesar
Rođenje 1979., Bjelovar
Zanimanje glumica
Važnije uloge "Sudnica" kao Barbara Gabrić (2006.)
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Jelena Mesar (Bjelovar, 1979.), hrvatska je kazališna, televizijska i filmska glumica. Najpoznatija po ulozi odvjetnice Barbare Gabrić u seriji Sudnica.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rođena je u Bjelovaru 1979. godine. Nakon Prirodoslovno-matematičke gimnazije, Osnovne muzičke škole (klavir) i Pravnog fakulteta u Zagrebu, diplomirala na Poslijediplomskom studiju Gluma, mediji, kultura u klasi prof. Rade Šerbedžije. U kazalištu i na radiju nastupa od predškolskog uzrasta.

Polazi niz radionica renomiranih dramskih umjetnika, među kojima su Ognjen Sviličić, Ranko Zidarić, Andrej i Janez Vajevec. Na studiju Gluma, mediji, kultura dvije godine intenzivno se bavi Lessac metodom glasa.

Ostvarene uloge u predstavama u sklopu studija: Kos (Ptice, Aristofan, u režiji L. Udovički i R. Šerbedžije), Ofelija i Guildenstern (Rosenkrantz i Guildenstern su..Hamlet je.., T. Stoppard, W. Shakespeare, u režiji R. Šerbedžije i L. Udovički), Solange (Sluškinje, J. Genete, u režiji Staše Zurovca). Film: Oktolog, Karpo Aćimović Godina. U televizijskoj seriji Sudnica igrala je ulogu odvjetnice Barbare Gabrić.

Članica je Bacača Sjenki od 2016. godine, s kojima ostvaruje projekt Brujanje grada. Govori engleski i služi se talijanskim jezikom.

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]