Lacuna Coil

Izvor: Wikipedija
Lacuna Coil
Lacuna Coil uživo u ožujku 2017. godine.
MjestoMilano
Italija
Žanr/ovigothic metal, alternativni metal
Djelatno razdoblje1996. – danas
Producentska kućaCentury Media
Članovi (članice)
Cristina Scabbia
Andrea Ferro
Cristiano Migliore
Marco Biazzi
Marco Coti Zelati
Cristiano Mozzati

Lacuna Coil je talijanski gothic metal-sastav, osnovan 1994. godine. Sviraju melodični gothic metal, obogaćen tipičnom talijanskom melodioznošću. Većinu pjesama izvode na engleskom, dok nekoliko pjesama izvode i na talijanskom jeziku. Njihov stil nije tipični izvorni gothic metal.

Prije sadašnjeg naziva Lacuna Coil se nazivala Sleep of Right i Ethereal. Njihova je glazba pod znatnim utjecajem gothic metala a kao svoje glazbene uzore navode Paradise Lost, Tiamat, Anathema, Septic Flesh, Black Sabbath, Type O Negative, Imago Mortis, Depeche Mode. Nastupali su na nekim od najvećih heavy metal festivala uključujući Ozzfest, Bloodstock Open Air i Wacken Open Air.

Povijest sastava[uredi | uredi kôd]

Andrea i Marco osnovali su Sleep of Right, no ubrzo su promijenili ime u Ethereal i potpisali ugovor s Century Media krajem 1997. Nakon što su saznali da je ime Ethereal zauzeto promijenili su ime u Lacuna Coil što znači „prazna spirala“.[1]

Godine 2000. snimaju EP zvan "Halflife" te godinu dana kasnije objavljuju album Unleashed Memories, nakon čega slijedi vrlo uspješan album Comalies, objavljen 2002. godine. Godinu kasnije prvi singl s albuma, "Heaven's a Lie", privukao je publiku svojim odličnim pozicijama na top ljestvicama. Drugi singl, "Swamped", korišten je i u videoigri "Vampire: The Masquerade – Bloodlines", nakon čega su snimljeni spotovi za obje pjesme. Do godine 2004., Comalies je postao najprodavaniji nosač zvuka u povijesti izdavačke kuće Century Media.

U 2006. izašao je novi album Karmacode a njegov prvi singl "Our Truth" za koji postoji glazbeni videospot postao je jedna od pjesama za film Underworld: Evolution, a videospot je veliki hit na MTV-u.

Lacuna Coil je sudjelovala u brojnim turnejama povodom izlaska Karmacoda, a samo neke su Jägermeister Music Tour i turneja zajedno s Within Temptationom i The Gatheringom zvana The Hottest Chicks in Metal Tour 2007.

U listopadu 2007. sastav je po prvi put nastupao u Japanu na Loudpark Festivalu 07 i Saitama Super Areni u Saitama City. Svoj najnoviji album Shallow Life objavili su 20. travnja 2009.

Članovi[uredi | uredi kôd]

Bivši članovi

  • Raffaele Zagaria – gitara
  • Claudio Leo – gitara
  • Leonardo Forti – bubnjevi

Diskografija[uredi | uredi kôd]

Studijski albumi
EP-ovi
Singlovi

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Lacuna Coil

Izvori[uredi | uredi kôd]