Miro Barnjak

Izvor: Wikipedija
Miro Barnjak
Rodno ime Miro Barnjak
Rođenje 1969.
Uskoplje, BiH
Zanimanje glumac i producent
Važnije uloge Ivo u filmu Živi i mrtvi
Portal o životopisima
Portal o filmskoj umjetnosti

Miro Barnjak (Uskoplje, 1969.) je bosanskohercegovački filmski, kazališni i televizijski glumac i producent.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Rođen je u Uskoplju gdje je živio do početka rata kada seli u Mostar. Član je ansambla HNK Mostar u kojem je ostvario značajne uloge u predstavama: “Nema veze”, “Druga savjest”, “Slučajna smrt jednog optimista”, “I smrt će biti sasma nešto ljudsko”, “Bljesak zlatnog zuba”, “Chick lit”, “Brat Magarac” i “Meštar”.[1] Bio je producent nagrađivanog filma Živi i mrtvi.[2]

S Veliborom Topićem i Slavenom Knezovićem jedan je od prvih pokretača manifestacije Dani filma Mostar koja kasnije prerasta u Mostarski filmski festival.[3]

Filmografija[uredi | uredi kôd]

Televizijske uloge[uredi | uredi kôd]

Filmske uloge[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Miro BarnjakArhivirana inačica izvorne stranice od 1. prosinca 2016. (Wayback Machine), hnkmostar.ba, preuzeto 30. studenog 2016.
  2. K. H.: Miro Barnjak, producent i glumac HNK u MostaruArhivirana inačica izvorne stranice od 1. prosinca 2016. (Wayback Machine), bhrt.ba, preuzeto 30. studenog 2016.
  3. Andrijana Copf: VELIBOR TOPIĆ, MOSTARAC KOJEG OBOŽAVA RIDLEY SCOTT Isti sam i sa zvijezdama i s vozačimaArhivirana inačica izvorne stranice od 1. prosinca 2016. (Wayback Machine), dnevni-list.ba, preuzeto 30. studenog 2016.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]