Razgovor:Drašković

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Drašković.
Rad na člancima
Pismohrane:

Dragi uredniče,

U biti nemam ništa protiv da se moj članak naslovljen "Grofovi Draškovići" uklopi u članak "Drašković", ako je to mišljenje struke.

Protiv sam, međutim, da se u prijašnji članak pod nazivom "Drašković" (koji je prvobitno imao svega dvije-tri rečenice i popis članova obitelji Drašković, a nastao je otprilike istovremeno kao i moj članak "Grofovi Draškovići"), sada uklopio, osim članka "Grofovi Draškovići", i treći tekst, koji je stavljen u uvodni dio članka "Drašković".

Taj je tekst napisan ishitreno, kao da je autor u jednom dahu želio ispričati bogatu višestoljetnu povijest Draškovića. Tom tekstu, osim što ima gramatičke pogreške, nedostaje stil, ton i povezanost, a ima i drugih nedostataka (npr. "Kršleci" ?!?).

Molim stoga da se taj novoubačeni tekst redigira.

S poštovanjem,

Silverije (razgovor) 20:07, 11. srpnja 2009. (CEST)Silverije[odgovori]


  • Najčešće se radi o interpunkcijama: ili ih nedostaje tamo gdje bi trebale biti, ili ih ima tamo gdje ih ne treba. One pomažu lakšem i jasnijem razumijevanju teksta. Na primjer, u rečenici koja počinje "Čast hrvatskog bana stekli su ..." nema zareza iza riječi "biskup", kao i točke na kraju rečenice, a u rečenici "Sin Ivana IX. ..." nema potrebe za zarezom između riječi "Drašković" i "bio je...". Možda bi bilo dobro da se u čitanje tekstova uključi profesionalni lektor.

S poštovanjem,

Silverije (razgovor)