Razgovor:Glavnjača

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Glavnjača.
Rad na člancima
Pismohrane:

1. "Bio je aktivan između dva svjetska rata, za vrijeme Drugog svjetskog rata i par godina poslije rata."

Dobro, shvatam otprilike koje je to vrijeme, no ne znam ako je bio aktivan vjerovatno postoji i period kad je zatvor bio neaktivan. I nije mi jasno kako zatvor uopšte može biti (ne)aktivan?

2. Nalazila se Glavnjača "na mjestu današnjeg PMF-a u bloku između ulica braće Jugovića, Studentskog trga, Simine i Višnjićeve".

Što za nekog ovo znači ko nije bio u BG ili nema pojma đe su ove ulice i PMF-ovi. Treba to jednostavno ubicirat - strogi centar ili centar BGD.

3. Iz tekstase naslućuje da Glavnjače više nema, ali to nije rečeno definitivno, a zapravo je srušen - nema smisla robijašnica da bude u centru prijestonice - pa su je srušili. I to rušenje ima godinu, kao što ima godinu i građenje zatvora.

--Markus cg1 (razgovor) 16:11, 18. srpanj 2008. (CEST)

Wikipedija je enciklopedija, i u nju pišemo podatke koje (dobro i) točno znamo. Znam da je zatvor srušen pedesetih godina 20. stoljeća, no to ne smatram podatkom za jednu enciklopediju. Ako imaš precizniji podatak (i možeš navesti izvor), samo naprijed! SpeedyGonsales 17:19, 18. srpanj 2008. (CEST)

Je li bolje? Na www.vjesnik.hr/pdf/2004%5C02%5C13%5C18A18.PDF ima , u jednom boksu, tačnih detalja o spravama i vrstama mičenja, no ovu adresu ne uspijevam staviti u poveznice.

--Markus cg1 (razgovor) 21:21, 18. srpanj 2008. (CEST)