Razgovor:Komunistička stranka Kine

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Komunistička stranka Kine.
Rad na člancima
Pismohrane:

Komunistička stranka Kine? Pa na jedinoj poveznici u čitavom članku i općenito u čitavoj Hrvatskoj literaturi i medijima se naziva partija. Zatim brojka od 80 milijuna ubijenih koja za izvor ima online blog koji se ne poziva na ništa... Kanikosen (razgovor) 18:59, 10. srpnja 2014. (CEST)[odgovori]

Podatak je unesen 3. svibnja 2012., a na stranicama hrvatske wikipedije promiče se hrvatski jezik, kultura hrvatskoga jezika, a ne tuđice, kao što je partija. Svatko može članak pronaći kako mu drago, pod naslovom Komunistička stranka Kine, Komunistička partija Kine, Kineska komunistička stranka, možda još i KP Kine, Kineska komunistička partija. Glavni naslov je ipak glavni naslov.
Meni se također čini kako se u kineskim jezicima ne piše partija, ni партия (citat: Ruski jezik prisutan je u dvadesetom stoljeću kao dominantni ideologijsko-politički jezik komunizma.), niti se promiče pisanje nekim stranačkim metajezikom bivšega SKJ. Niti sve treba biti kao u prvoj zemlji socijalizma i obećanoj zemlji komunizma, s ruskim jezikom — jezikom proletarijata, s marksističkom ruskom literaturom. Poklič: »SSSR je maternja Zemlja svetskog socijalizma«. Kad je Hitler napao Kraljevinu Jugoslaviju 6. travnja 1941.: (…) SSSR je bio jedina zemlja komunizma, a III. komunističkoj internacionali (kominterna) bila je podložna i KPJ. Kako je u tom trenutku SSSR bio saveznik nacističke Njemačke, nisu mogli stupiti u borbu protiv Nijemaca kao okupatora (…). Itd. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16.32, 13. miholjščaka (listopada) 2014. (SEV)