Razgovor:Menadžer

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Menadžer.
Rad na člancima
Pismohrane:

ako uhvatim vremena ja cu se potruditi ispraviti ovaj clanak, mislim da je strasno los, s puno gresaka. prvo sto bi trebalo napraviti je pobrisati pojmove manager i menadzer i sve linkati na menadzment ( kao sto i je management) kao sto je na engleskoj Wikipediji. Ovdje se previse koristi rijec manager : menadžer izvršava menadžerske funkcije (??), primarne zadaće menadžera proizlaze iz procesa menadžmenta (??), da je jedna od važnijih aktivnosti menadžera menadžerska aktivnost (??). a time management se nikako ne moze prevesti upravljanje vremenom, treba naci prikladniji prijevod kao recimo raspodjela vremena ili tako nesto.... i kakav je to cilj managera da stvore visak? .. ne znam gdje da pocnem s izjenama, ja bih najradje cijeli clanak pobrisao i krenuo izpocetka --V 10:39, 5. siječanj 2008. (CET)


Mislim da je tu pobrkan pojam manager (upravitelj) i management (uprava). I jedan i drugi su posudenice. Mislim da bi trebalo staviti onu oznaku "kompletno preuredenje" ili tako nesto da ga se korigira. --Croq (razgovor) 23:39, 27. ožujak 2009. (CET)

..Ja bi to poceo ovako nekako:

Upravitelj ili posuđenica Manager je rukovoditelj u komercijalnoj tvrtci. Odgovoran je za poslovanje, financije, ljudske resurse i planiranje ekonomske organizacije... --Croq (razgovor) 23:45, 27. ožujak 2009. (CET)

Interwikiji su isli do sada svi na clanke na drugim jezicima uprava, management. Takav clanak vec postoji.--Croq (razgovor) 00:13, 28. ožujak 2009. (CET)