Razgovor:Zagrebački električni tramvaj

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Zagrebački električni tramvaj.
Rad na člancima
Pismohrane:
Podružnica Zagrebački električni tramvaj organizira prijevoz putnika na administrativnom području Grada Zagreba i dijela Zagrebačke županije autobusima, tramvajima i uspinjačom, organizira prijevoz školske djece te poseban prijevoz osoba s invaliditetom. U stopostotnome je vlasništvu Grada Zagreba, iz čijeg se proračuna većim dijelom i financira.
Utemeljena je 1891. godine kao Društvo konjski tramvaj, preteča Zagrebačkog tramvaja – dioničkog društva iz 1892. godine, Zagrebačkoga električnog tramvaja – dioničko društvo iz 1909. godine i Zagrebačkoga električnog tramvaja d.o.o. Odlukom Gradske skupštine Grada Zagreba od 20. prosinca, osnivačka prava i poslovni udio ZET d.o.o. i ostala 22 trgovačka društva u stopostotnom vlasništvu Grada Zagreba prenesena su na Gradsko stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o., koje je preuzelo ulogu holdinga. Od 1. srpnja 2006. godine Zagrebački električni tramvaj postaje podružnica Zagrebačkog holdinga.

ZET - O ZET-u

Ako misliš da riječ utemeljena nije ok, možemo reći da ZET potječe još od XXX. Što znači da je nešto "utemeljeno"? Promjenama sustava, država, modela vlasništva... možda je bilo i više "utemeljenja" (na papiru) ali postoji neprekinuti kontinuitet koji nije formalan, ali je stvaran. Da nije tako, ne bi to pisalo na njihovoj stranici :)

--dnik 16:50, 6. prosinac 2007. (CET)

OK, vrati pa napiši po svom "enciklopedijskom". Ja sam pročitao i ZET-ovu monografiju u kojem je detaljnije opisano tko, što gdje i kako, i znam zašto sam revertao. Pozdrav --Suradnik13 16:54, 6. prosinac 2007. (CET)


Suradniče13,

Neću ništa vraćati. Ono sam napisao u najboljoj namjeri. ZET sigurno ima nekakvu tradiciju. Ne počinje s gradonačelnikovom odlukom od prije par godina. Ja sam samo htio naglasiti da postoji neki kontinuitet. Budući da si pročitao monografiju, sigurno raspolažeš s puno više informacija nego ja, pa ako imaš svoje razloge, onda se ja slažem s tim.

Lijep pozdrav,

--dnik 17:03, 6. prosinac 2007. (CET)

Upravo o toj tradiciji namjeravam pisati ovih dana, a budući da paralelno prikupljan materijale, radim i na više strana od jednom. Članak sam započeo "gradonačelnikovom" odlukom (inače se radi o odluci gradske skupštine) jer je takvo trenutno stanje, a o povijesti namjeravam pisati u nastavku. Nisam stavljao predložak "radovi" jer ne znam kojim tempom ću pisati članak. --Suradnik13 17:09, 6. prosinac 2007. (CET)


Naravno, formalno je odluku donijela gradska skupština :))))))) Meni se samo činilo da je to o ZET-u najmanje bitna stvar. No, neću se više petljati u stranicu, radi par tjedana ili već koliko pa ćemo onda vidjeti rezultate!

Lijep pozdrav,

--dnik 17:24, 6. prosinac 2007. (CET)