Razgovor o kategoriji:Fizika

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Kategorija:Fizika.
Rad na člancima
Pismohrane:

category:elementarne čestice ?[uredi kôd]

Ne bi bilo loše napravit potkategoriju "elementarne čestice" unutar kategorije "fizika". --Ante Perkovic 18:12, 16 July 2005 (CEST)

Ja sam ju upravo napravio Čokoladoholičar (razgovor) 12:31, 27. veljača 2009. (CET)

Prijedlozi[uredi kôd]

   Ovo je razgovor o kategorizaciji wikipedije.


1. da napravim stranicu terminologija u fizici, jer tu je stvar neujednačena. Koristi se kvantna mehanika, kvantna fizika, kvantna teorija itd. Ispravno je Kvantna fizika, tako se koristi na Sveučilištu, tako stoji u Supekovim knjigama, i strane knjige to koriste (Quantum Mechanics). Zatim: kutni impuls, zakretni impuls, momentum, zakretni moment. S druge strane, nema smisla egzaktno sve prevoditi sa Egnleskog, a još gori je pokušaj prevođenja sa stranice Nobelova nagrada za fiziku, gdje su prevedene samo neke (jednostavnije) riječi. Tako stvar postane još teža za potpuno prevođenje, jer se gubi smisao. Ne može se napraviti prijevod sa Engleskog na Hrvatski po principu "riječ po riječ", te predlažem da se to ne radi. 2. Također, treba otvoriti nove kategorije, predlažem da kategorije slijede grane fizike: Elektrodinamika, Kvantna mehanika, Termodinamika, Klasična mehanika, Optika... Eto ako nema primjedbi, idućih dana ću to probati malo urediti. --igor_kos 09:56, 10. siječanj 2007. (CET)Igy 10.01.2007

Za fiziku je očito da treba poraditi na podkategorijama, a ako se snalaziš u tom području, samo naprije. Ja sam isto mislio poradit na tome, analogno kategorijama na eng. wiki, ali sam se izgubio u tome. Za svaki slučaj, poviri i ti na en:category:Physics i podkategorije koje su tamo. --Tycho Brahe 17:09, 13. siječanj 2007. (CET)