Razgovor sa suradnikom:Al Bundy

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

(poruka automatski generirana od strane bota EmxBot 10:50, 19. travanj 2007. (CEST))

Članci[uredi kôd]

Prije daljnjeg uređivanja, zamolio bih vas da obratite pozornost na stil Wikipedije, pogotovo na duljinu članaka, a zatim, na postavljanja kategorije i međuwikija. Hvala i lijep pozdrav!--Treecko 21:22, 19. svibanj 2007. (CEST)

Kategorije i međuwikipoveznice[uredi kôd]

I ja bih te zamolio da u svojim člancima dodaješ kategorije i međuwikija (iw), da ne moramo radit dupli posao. Evo pogledaj ja sam ih dodao na tvoj članak ovdje. Ako ti treba pomoć, slobodno javi. --Suradnik13 13:20, 7. lipanj 2007. (CEST)

Smatraj rješenim[uredi kôd]

Vidim da si se uspio logirat, štp mi je drago, nadam se da ćeš se od sada stalno moć.

ONda dva članka ću sredit, ali zanima me bi li mogao napisat par članaka ako imaš volje i vremena (to odgovori pa ću ti ja poslat koje).

P.S. Što se tiće Pyma, jedna misteriozna priča o kobnom putovanju na moru, ali dosta teška. Preporučujem kratke priče (Crni mačak...) i krimi-romane (Rui Morgue...), te naravno Gavrana

Do idućeg puta, na usluzi --Edgar Allan Poe 11:39, 18. srpanj 2007. (CEST)


Pa nešto si prčkao oko hladnoratovčana, kako ih ja zovem (eto kao pisac stvaram i nove riječi), pa neki su bili crveni i ti bi trebali: Žu Enlai, Muhammad Naguib, Singman Rhee, Ngô Đình Diệm, te ako stigneš jedan o mom kolegi Tristanu Tzari, i nadopuna članka Milton Obote.

Odmah da napomenem, ovo nije nikakva prisile niti moranje, ako uspiješ uhvatiti vremena i volje nakon pustog zanijvijetanja kod kuće i onih debelih žena u dućanu, bili bi mi drago, ali ako ne, čuj nema veze. I još jednom preporučujem djela sa Dupinom, prvim fiktivnim detektivom. Pozdrav. --Edgar Allan Poe 18:25, 19. srpanj 2007. (CEST)


Bestova nema na commonsu, a imam zabranu za postavljanje do 11. mjeseca tako da će vjerojatno pričetak. Hvala na pohvalama, ali zanima me sa mojim upitima što će biti ? --Edgar Allan Poe 21:21, 19. srpanj 2007. (CEST)


Pa, prvo jedna književnička isprika zbog zadataka, jer vidim da se sad nagomilavaju, a iz promatranja sam vidio kako je to kad se našto skuha jednom u 15 godina braka, i onda bude loše, a ovo dvoje neću ni komentirat. Ja se držim svog pera i piskaram, te suosjećam sa problemima takovog "cipelarskog" života, ali nadam se i želim boljitak, tko zna, vremena ima. Drago mi je da će zadaci biti ispunjeni, roka nema, jer nikakva panika za članke nije tako da kada se uhvatite.

Uz dužno poštovanje, Vaš --Edgar Allan Poe 11:04, 20. srpanj 2007. (CEST)


Jao, ja smetnuh sa uma još jednog, eto recimo kolegu. Ako bi imali volje i želje, g. Bundy, bi li mogli napisati i jedan članak o mome kolegi, samo ne i sunarodnjaku, koji se zove Jean Cocteau. Bio mi je drag kao kolega, a nemamo ništa o njemu, tako da ako između svog posla, mučnina i plakanja zbog djece stignete, bilo bi mi drago.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:52, 20. srpanj 2007. (CEST)


Gospodine Bundy, vi se javite kad god vam treba srediti članak, na usluzi sam čim dođem na wikipediju. Ja vaše doprinose jako cijenim i drago mi je da se (nadam se u tajnosti, jer da obitelj zna odmah bi vam uništila sreću) nadopunjavate, ali i nas sve skupa pomoću svog rada, tako da izuzetno cijenim vaš doprinos. Ah, mačak...taj mačak. Djelo je polu-autobiografski, ali smatram da sam malo ispsihodelizirao tako da je i premanično, ali jedno sasvim zanimljivo štivo. Ako želite neš lakše, odite kog gospodina Dupina u Rue Morgue.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 22:25, 20. srpanj 2007. (CEST)


Malo me sram što moje uređivanje smatrate tako dobrim, te se iskreno zahvaljujem na tome. Što se tiče slike, nema na commonsu, a znate kolega za zabranu. Isćčekujem uređivanje vašeg sljedećeg rada, te čekam da se javite. A što se tiče suradnice Ygraine, ni ja ju ne razumijem, ali eto, stručne osobe nismo (i još vam da članke iz TOG područja, da je bio američki nogomet u srednjim školama, u redu, ali vaš stav o tome je općepoznat). Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:07, 21. srpanj 2007. (CEST)


Napraviti ću, to jamčim, ali samo me zanima stoji li još dogovro o onih par političara koje sam zamolio ?

S poštovanjem, Vaš (poznat) --Edgar Allan Poe 21:06, 21. srpanj 2007. (CEST)


Hvala na vašim dopsinorsima koji su mi dali zabavu da ih sredim i naučim nešto o tim osobama. Usput samo da pitam, kako uspijete kolega tako dobre članek napisati. Koliko znam nijedna wikipedija nema baš ovakav članak kao što je vaš, pa me zanima imate li nekakav izvor ili pričitate odnekle pa skratite ?

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 10:21, 23. srpanj 2007. (CEST)


Na potpori nema na čemu, ali i koristi vam nakon onakve obitelji i susjeda, a što se tiče vaših članaka, oni bez dorade ne zadovoljavaju stl wikipedije, ali kako se javite meni, ja ih sredim i onda zadovoljavajo tako da problema nema jer su članci jako dobri, samo stilski se trebaju popraviti, za što imate mene, a kingstone to očito nije znao i ja sam mu sve lijepo objasnio tako da vjerujem da je shvatio.

Željno isčekujem idući članak da saznam još zanimljivih stvari.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:17, 24. srpanj 2007. (CEST)


Sa Richardom se neću baviti jer je članak zadovoljavajuć, ali ako ga kolega vi proširite javite sa. A Goldiw Hawn ću srediti kada se vratim, jer trenutno idem van, tako da ću ili za par sati ili večeras. Do vašeg idućeg zadatka meni.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 12:34, 26. srpanj 2007. (CEST)


Sređeno. Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 19:00, 26. srpanj 2007. (CEST)


Što se tiče nigerijca, sasvima je u redu i tu se više ne bih diro. A g. O'Neilla ne da sam sredio nego sam i proširio tako da sad imamo predložak, tablice sa filmovima i serijama i jednu solidnu biografiju. Nadam se da to nije bio problem. Do idućeg puta

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:34, 1. kolovoz 2007. (CEST)


Jadan ti s njom, evo bacam se na posao

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:27, 1. kolovoz 2007. (CEST)


Pa sin ti je još gori nego što ga glumi, jao tebi, stvarno moja sućut, još samo da upoznam ženu i 100% straha.

Do idućeg puta s poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 23:16, 1. kolovoz 2007. (CEST)


Goropadnicu je ukrotio moj preminuli kolega Shakespeare, ali vašu goropadnicu ček ni moje pero neće, tako da izražavam iskernu sućut i nadu u boljitak, a članak ću sredit što bolje mogu.

Do idućeg puta s poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 12:15, 2. kolovoz 2007. (CEST)


Osim što je sigurno i sportski uzor, moćda je napravio ono što ti kolega želiš u mnogo situacija i što tvoj Pscyho Dad radi us vakoj epizodi.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:32, 2. kolovoz 2007. (CEST)


Kolega, nema nikakvog problema, članak će bit sređen, ali danas u božićnoj epizodi je bilo jako smiješno, uvijek me uspijete nasmijati. Do idućeg puta kolega.

S poštpvanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 21:25, 2. kolovoz 2007. (CEST)


Došlo mi da zaplačem. Kolega ovaj članak mi je toliko osoban, da sam vam neizmjerno zahvalan. Kako sam veliki fan serije, tako i likova i glumaca, sve sam čekao kada ću se uhvatiti svega toga, a sad me vi ovako iznenadite. Puno hvala i pogledajte svoju suradničku.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:08, 3. kolovoz 2007. (CEST)


Ako vaši dopsinosi budu kao nogometna karijera, ne sumnjam u to. Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 14:13, 3. kolovoz 2007. (CEST)


Nema problema.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:25, 3. kolovoz 2007. (CEST)


Ma dobar je Donat, ali nema veze. Hvala na pohvali, ja ću i dalje nasavit. A slike postavljaj, pogledaj tečaj, a ako imaš pitanja javi se, ja sam (u neku ruku) stručnjak za slike, tako da sam na raspolaganju. Do sljedećeg puta

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 23:11, 6. kolovoz 2007. (CEST)


Eto ga, cijenjeni kolega. Do idućeg puta

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:20, 8. kolovoz 2007. (CEST)


Nestorije ti je sređen, kao što sam vidio. A što se tiče Wildera. Nije da nije genijalan, ali izrazti kao genijalan, najbolji, najljepši, najjači nisu baš za enciklopedijski članak jer onda izgleda kao da je rad obožavatelja, a to nije za wikipediju, tako da sam to maknuo. Osim ako nema izvora o tome, onda se miču. Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 22:35, 8. kolovoz 2007. (CEST)


Smatraj to sređenim. SLiku neću moć jer nema ni na en., a ni na commonsu, tako da samo predložak. Do idućeg puta.

ISPRAVAK: Slika ima na commonsu tako da ima će bit i na članku --Edgar Allan Poe 12:00, 9. kolovoz 2007. (CEST)

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:59, 9. kolovoz 2007. (CEST)


Oba članka su sređena i hvala na pohvali zbog načina sređivanja, počašćen sam. Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 19:28, 9. kolovoz 2007. (CEST)


Sredio sam članke, dodao slike gdje ima i predložak. Ali da te upozorim. Kod Granta, ne možeš na wikici onako najbolja, najljepša, veliki, genijalni bez ikakvog izvora jer ima ljudi koji se neće u tom složiti pa će bit sukob i problemi onda. A to na ne treba, tako da samo biografske podatke oji su pokriveni izvorima, a govore nešto što nije sveopće mišljenje. Do idućeg puta

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 12:15, 13. kolovoz 2007. (CEST)


Sređeno. I pazite kolega što stavlate u članak, kao ono trije poznatih Velšana. Maknuo sam ih jer im mjesto nije u članku, nego u popisu poznatih velšana, a i nisu samo njih troje poznati Velšani.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:34, 13. kolovoz 2007. (CEST)


Sređeno je. Nisam ja ništa ljut niti ste vi kolega nešti napravili, nego nisam želio pretrpavati razgovor jer znam da ćete vidjeti. Ali ako želito odsad ću javljati uvijek. Još malo je Nigerijaca ostalo, nadam se da ćete završit, pa da kategoriju otvorimo. Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 17:59, 18. kolovoz 2007. (CEST)


Riješeno je tijekom dana, sigurno. Do idućeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 12:33, 19. kolovoz 2007. (CEST)


Nema na čemu, ali hvala i vama zbog zanimljivih zadataka.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 14:29, 19. kolovoz 2007. (CEST)


Eto, riješeno.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 15:49, 22. kolovoz 2007. (CEST)


Kolega, oba članak su riješena, pogledajte slobodno. Nkrumah me izneadio, ali to se često događa. Nego, kada ćete napisati članak Ngô Đình Diệm (koji sam zamolio, ali ako ne možete nema problema) i proširiti članak Milton Obote da ga mogu sredit. Pozdrav do vašeg odgovora.

S potovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 12:48, 27. kolovoz 2007. (CEST)


Sređen je.

Da gledao ? Imam film kući, imam poster, gledo, i naravno savršen je. Whitaker glumi izvrsno i Oscar je zaslužen. Pozdrav do idućeg puta cijenjeni kolega, i hvala za ono dvoje što ćete riješiti.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 18:04, 27. kolovoz 2007. (CEST)


Ernest je sređene, sve dodano, a otvorio sam i kategoriju nigerijski predsjednici, jer ih već imamo skoro sve, pa će se popunit. Nadam se da to nije problem ? Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:39, 28. kolovoz 2007. (CEST)


Sređeni su ti svi koje si zadao. Sorry što si malo čekao, ali škola i sve to, tako da sam počeo čitat Faulknera i manje sam na wikici, ali stignem sve. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 12:21, 6. rujan 2007. (CEST)


Konačno svi. Smatrajte to riješenim, poštovani kolega. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 22:15, 10. rujan 2007. (CEST)


Sređeno, dodana slika i sve ostalo. Pozdrav do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 09:52, 14. rujan 2007. (CEST)


Kolega, oba zadatka su izvršena, tj. kategorija ažurirana i članak sređen. Hvala na zanimljivim zadacima. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 23:20, 14. rujan 2007. (CEST)


Sređena oba članka. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:47, 15. rujan 2007. (CEST)


Sredio sam onog luđaka, stvarno fanatik. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 15:38, 16. rujan 2007. (CEST)


Gotovo.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 19:30, 18. rujan 2007. (CEST)


Riješena zadnja 3 članaka koje si pitao. Ispričavam se zbog kašnjenja, ali vis maior je bio u pitanju. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 15:34, 25. rujan 2007. (CEST)



Sređeno.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 21:39, 25. rujan 2007. (CEST)


EVo, moj drugi hat-trick (kako bi u nogometnom žargonu rekli), u 2 dana. Ova tri bila su zanimljiva. Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 23:26, 27. rujan 2007. (CEST)


Od 4, riješio sam 3. Obotea nisam, jer smo se dogovirli da ćeš ga proširiti, pa kad ga proširiš, ja ga sređujem (čekam tu obavijest, kao i za Ngoa Dinh Diema). Do sljedećeg puta.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 23:00, 28. rujan 2007. (CEST)

Dragi kolega..[uredi kôd]

Biste li bacili oko na ova dva članka i proširili ih i doradili? Čini mi se da bi vam to bio užitak... Ygraine 08:56, 20. srpanj 2007. (CEST)

Wikipedija[uredi kôd]

Suradniče htio bih vas samo upozoriti na neke stvari u vašim člancima. Koliko sam pročitao do su dosta dobri temelji za nastavak članka ali fali još nešto. Ono što razlikuje članak na wikipediji i u papirnatoj enciklopediji su 3 stvari: Wikipoveznice, kategorije i interwiki. Vidim da ste počeli dobro s wikipoveznicama ali kategoriju i interwiki (međuwiki) poveznice nema niti jedan vaš članak. Želim vam još jednom samo preporučiti da pročitate Uvodni tečaj, gdje će te sve saznati o pisanju kvalitetnih i dobrih članaka. Eto to bi bilo to ako nešto zaškripi slobodno javite. -- Kingstone 93 11:55, 24. srpanj 2007. (CEST)


Kingtsone, suradnik i ja imamo tzv. pakt da mi on javi i ja sredim članke koje on napiše. To i meni predstavlja zadovoljtvo jeer naučim o osobama, a ujedno i pomažem suradniku tako da se ne moraš uzrujavati, a vi kolega Bundy, samo nastavite sa radom odlično vam ide. --Edgar Allan Poe 12:00, 24. srpanj 2007. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

Dragi Al,

potpisuješ se s 4 tilde (~). --Sanja Simat 18:37, 2. kolovoz 2007. (CEST)

Nema njenih slika na wikipediji, ali prije ili kasnije neka će se nać' ;-) SpeedyGonsales 21:33, 6. kolovoz 2007. (CEST)

evo svratih samo da ti kazem da ukoliko zatrebas nekakvu pomoc na podrucju filmske umjetnosti i bilo cega vezanog uz nju tu sam. Također bi te zamolio da mi posaljes listu clanaka s istog podrucja koje si ti napravio a u kojima eventualno nema slika pa da to malo sredim, ako se slazes!!??Lijep pozdrav!!--Aqua byte 10:53, 7. kolovoz 2007. (CEST)

Thx na popisu, samo bi ti skrenuo paznju da mi odgovaras na za to predvidenu stranicu za razgovor a ne na moju suradnicku stranicu-također volio bi ti skrenuti pozornost na to da kada ostavljas poruku da se i potpisujes.

->Naime kad ostavljaš komentare na stranicama za razgovor uz članke ili na suradničkim stranicama za razgovor, obavezno se moraš potpisati. To činiš tako da klikneš na desetu ikonicu slijeva u nizu iznad polja u koje upisuješ tekst, kao što možeš vidjeti ovdje na slici

ili da staviš četiri znaka ~~~~.

Jos bi te samo zamolio da kada zelis da bacim pogled na nesto da mi tada ne stavljas obican naziv clanka npr. "Angelina Jolie" vec poveznicu na clanak-Angelina Jolie

Lijep pozdrav --Aqua byte 20:45, 7. kolovoz 2007. (CEST)

John Agyekum Kufuor[uredi kôd]

Nakon mjeseci rada ovdje, još uvijek uspijevaš napisati krive wikipoveznice (John Agyekum Kufuor. Čestitam. --Pancho W. Villa 21:19, 5. rujan 2007. (CEST)

Mobutu Sese Seko[uredi kôd]

Prvo, nigdje nisam našao da je on bio pukovnik. Drugo, vjerojatno je u svojoj vojničkoj karijeri i bio pukovnik, no to nije niti važno, jer je na kraju bio vrhovni zapovjednik zairske vojske.

Treće, čin Lieutenant General nećeš ama baš nigdje naći da se prevodi kao general poručnik, naprosto zato što takav čin ne postoji, niti je ikad postojao. Postoji čin generala pukovnika. Vjerojatno si sintagmu razdvojio i preveo Lieutenant=poručnik; General = general i dobio nespretni prijevod čina general poručnik. Evo pogledaj kako to rade drugi rječnici [1]. Pozdrav --Suradnik13 15:52, 8. rujan 2007. (CEST) P.S. Zamolio bih te da mi poruke ostavljaš na mojoj stranici za razgovor, a ne u mojoj arhivi razgovora.

Evo sredio sam infookvir za Marvina. Ako još neš tu treba srediti reci. Lijep pozdrav. --Aqua byte 16:42, 3. listopad 2007. (CEST)

Mohammed Siad Barre[uredi kôd]

Bok,

Al Bundy, ovdje si već dovoljno dugo da bi treabo znati kako članci trebaju izgledati.

Nije u redu da izbjegavaš naučiti najosnovnija pravila samo zato jer postoji netko dovoljno dobar i pristojan da to radi umjesto tebe, iza tebe.

Molim te da pogledaš članak Mohammed Siad Barre i wikipediziraš ga kako treba.

Ako ti nije točno jasno na što mislim, vrati se na jedan od mnogih članaka koji su drugi popravili iza tebe i dobro prouči koje su promjene napravili.

Pozdrav i hvala unaprijed. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:59, 6. listopad 2007. (CEST)

Vidim da je Edgar sredio Barrea. Onda ti sredi Aden Abdullah Osman Daar kako treba. A i sve buduće članke.

Za Edgara: Edgare, ovo je molba njemu, ne tebi. Ti ostavi članak kakav jest. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:21, 6. listopad 2007. (CEST)

Pogledaj ovu poruku. Na žalost morati ćeš ih sam srediti.

S poštovanjem Vaš --Edgar Allan Poe 22:11, 6. listopad 2007. (CEST)

P.S. Gledaj kako sam ja to sredio.

Ako može Edgar, možeš i ti. Ako imaš bilo kakva konkretna pitanja ili ti nešto ne ide, možeš uvijek pitati Edgara, mene ili bilo koga od suradnika. --Pancho W. Villa (razgovor) 01:54, 7. listopad 2007. (CEST)

Vidim da je Aden Abdullah Osman Daar isti kao i jucer, a da si se uhvatio novih tekstova. Al, nisam siguran da si ovu molbu gore shvatio ozbiljno.

Ja sam uvjeren, a mislim da su i ostali, da suradnik nakon godinu dana iskustva, bez obzira na godine, svakako moze nauciti sredjivati clanke na nacin da ih se ne treba cistiti iza njih. Opet ti napominjem - to sto je netko voljan cistiti iza tebe nikako ne znaci da mu ti trebas dopustiti da cisti iza tebe.

Dakle, zamolio bi te da zajedno poradimo na ovom problemu. Za pocetak, idi na Aden Abdullah Osman Daar, otvori clanak, otvori neki drugi clanak koji je u medjuvremenu sredjen, usporedi ih i pokusaj dokuciti sta bi to Edgar mogao popraviti, pa ga preduhitri.

Ako budes nesto sporije ucio, to nije problem. No, vazno je da pokazes volju da zelis nauciti tih par osnovnih stvari koje se stalno popravljaju iza tebe. Vecina suradnika koji ovo zele nauciti to i nauci u prvih par dana rada, pa mislim da to ne bi trebao biti problem, uz uvjet da postoji volja s tvoje strane.

Pozdrav i hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:31, 7. listopad 2007. (CEST)


Kolega, vidim da niste shvatili poantu. Napisali ste, kako sam vidio, još par novih članaka. Molim vas da mi javite ako imate pitanja i da sami pokušate srediti te članke. Nije ništa teško. Očekujem odgovor. A ako ga ne dobijem, daljnom konzultacijom sa adminima ću se dogovoriti oko ove situacije.

S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 15:32, 11. listopad 2007. (CEST)

Napredovao si :). --Pancho W. Villa (razgovor) 13:38, 19. listopad 2007. (CEST)

Brazilski predsjednici[uredi kôd]

Sve šta moraš napravit je stavit [[Kategorija:Brazilski predsjednici]] na dno članka. West Brom 4ever 18:28, 15. listopad 2007. (CEST)

Humberto[uredi kôd]

Nema problema, za svaki članak koji napišeš provjeri isti na engleskoj wikipediji, i iskopiraj interwiki (dodajući i engleski, vidi ovdje.) LukaKrstulović 18:35, 15. listopad 2007. (CEST)

Vidi ovdje za objašnjenje kako postaviti međuwiki poveznicu. No, većina urednika wikipedije koristi se enleskom wikipedijom s obzirom da su njezini članci najbolje pokriveni međuwiki poveznicama. Dakle, kad pronađeš članak koji trebaš na en.wikipediji klikneš edit i u okviru za uređivanje odeš skroz do dna dok ti se ne pojave interwikiji (abecedno poredani prema internet domeni države toga jezika, npr. hr, en, pl...). Tada iskopiraš te poveznice i nadodaš i englesku poveznicu, koja izgleda ovako: [[en:''ime članka na engleskoj wikipediji'']]. Tako ćeš uvrstiti i englesku poveznicu koje tamo nema jer to jest taj članak. Nadam se da te nisam zbunio :-) Ako imaš još pitanja, ne ustručavaj se ;-). Pozdrav, LukaKrstulović 16:54, 17. listopad 2007. (CEST)

Sredio sam Vam članke Liam Neeson i Bill Nighy. Pogledajte, pa ako imate još nešto, javite. S poštovanjem, Vaš --Edgar Allan Poe 11:05, 30. prosinac 2007. (CET)

Commons ili zajednički poslužitelj--Treecko 14:47, 4. studeni 2007. (CET)

Hehe, eto Treecko me pretekao :-) Upload je jednostavan, samo trebaš pratiti smjernice koje te upućuju da ispravno označiš sliku (ako je ne označiš ispravno, ili pak kršiš autorska prava, slika će zasigurno biti obrisana). Inače, konkretne slike za članke na hrvatskoj Wikipediji možeš uploadati i ovdje, no pazi da ih pravilno označiš! :-) Lijep pozdrav, LukaKrstulović 23:25, 4. studeni 2007. (CET)

a ja preskačem sekvence gdje je nema Winsletice (pardon). --Zeljko 16:22, 16. prosinac 2007. (CET)

iw i kat[uredi kôd]

Možeš li svojim člancima dodati interwiki i valjanu kategoriju/e, za interwiki ako ga ima naravno. Pozdrav. --Dalibor Bosits © 13:47, 8. siječanj 2008. (CET)

Urađeno. Nažalost, nema slika za ove članke. --Mario Žamić 09:32, 3. veljača 2008. (CET)

Reference, Kate Hudson i ostalo[uredi kôd]

U članku o Kate Hudson postoji i ovakva rečenica: "Zbog neuzvraćene ljubavi prema njemu, Owen Wilson je pokušao samoubojstvo." To je tipičan primjer kako NE TREBA pisati na Wikipediji. Bez ikakve namjere da ti solim pamet, jer mislim da si vrijedan suradnik, molim te da se ubuduće suzdržiš od ubacivanja ovakvih špekulacija, jer to apsolutno nigdje ne piše, osim na stranicama žutog tiska. Ni Wilson, a ni Kate Hudson nisu to rekli. U slučaju da ipak tako nešto želiš staviti u članak, obavezno navedi izvor (referencu, vanjsku web poveznicu), i obavezno napiši nešto u stilu "navodno", "prema navodima XXX časopisa" itd. Na našoj Wiki su još dosta toolerantni prema člancima bez navedenih izvora, ali ako ćemo ići na podizanje kvalitete članaka na wiki-hr, morat će se, pogotovo za kontroverzne tvrdnje, navoditi izvori; naravno, špekulacije i naklapanja najbolje je u potpunosti izostaviti iz tekstova. --Mario Žamić 18:19, 5. veljača 2008. (CET)


Osim toga što ti znači ono "priznati-priznata " u zaglavljima članaka ?!?!?!

Divna Jakšić 18:59, 5. veljača 2008. (CET)

Sve sam napravio osim KD, njega se ne usuđujem jer zahtijeva jedan jako kvalitetan članak, ipak je riječ o (još uvijek živućoj) legendi Hollywooda. --Mario Žamić 19:19, 8. veljača 2008. (CET)

Nemam ja baš toliko puno vremena da bih stigao urediti KD kako zaslužuje. A ti bi stvarno mogao, kako su ti gore kolege već nekoliko puta pisali, staviti u novi članak INTERWIKI i KATEGORIJE. Koliko je to teško? Jel ti tako i s curama postupaš, mislim, ne dovršiš posao do kraja? :)

Opet iznova[uredi kôd]

"Willem Dafoe Mario, doradi i opremi ovaj tekst.--Al Bundy 15:37, 9. veljača 2008. (CET)

Penelope Cruz Uredi ovaj tekst, molim te. Nemoj se ustručavati uređivati članak o Kirku. Tvoj kolega,--Al Bundy 16:13, 9. veljača 2008. (CET)

Robin Wright, Sam Neill, Bülent Ecevit, Maggie Gyllenhaal Mario, molim te, uredi ove članke. Kad završiš, javi mi.--Al Bundy 19:10, 17. veljača 2008. (CET)" Ajmo ovako, jer očito, cijenjeni i vrijedni kolega Al Bundy, nisam bio dovoljno jasan u prijašnjem postu, NEĆU RADITI TVOJ POSAO UMJESTO TEBE, znači, stavljati wikipoveznice, interwiki, ispravljati gramatiku, izbacivati besmislene i trivijalne podatke. Nitko od nas ovdje ne piše kao profesionalac, prema tome, radi to dragovoljno, pa tako i ja. Stoga, bolje poradi još malo na uvodnom tečaju, dovedi te članke na donekle pristojnu razinu, pa ćemo onda dalje surađivati. U nadi da ćeš ovo shvatiti dobronamjerno, jer je u toj namjeri pisano, tvoj kolega --Mario Žamić 10:05, 18. veljača 2008. (CET)

Tvoji članci[uredi kôd]

Hajde molim te prestani maltretirat druge suradnike da uređuju tvoje članke. Nije neka znanost. Ako možeš napisati članak, onda možeš dodat koju wikipoveznicu, sliku, itd. Osim toga možeš vidjeti kako su drugi uredili tvoje članke, pa sad kreni tako i ti. Stvarno nema goreg nego kad moraš za nekim popravljati. Nije bed učiniti to jedanput-dvaput, ali dojadi nakon 50-tog puta. --Suradnik13 21:52, 19. veljača 2008. (CET)

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton


Al Bundy, ako nastaviš maltretirati suradnike svojim neuređivanjem članaka i traženjem da ih oni uređuju, biti ćeš blokiran na neko vrijeme. Zaista si već dovoljno dugo suradnik i trebao biš sam članak oblikovati sa svim potrebnim elementima. Lijep pozdrav --Roberta F. 22:07, 25. veljača 2008. (CET)

Izmisljanje tople vode[uredi kôd]

Bok

Clanak se razbija na vise dijelova sa podnaslovima (== ==), ne nikakvim crtama ni slicnime kerefekama. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:27, 10. ožujak 2008. (CET)

Puna 2 tjedna nakon ovog pojasnjenja, ti radis ovaj clanak: Nosata Kate.
Blokiran si na 2 tjedna zbog nevjerojartno upornog ignoriranja uputa.
Svako slijedece blokiranje ce biti sve duze i duze. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:30, 1. travanj 2008. (CEST)

Infokutija[uredi kôd]

Bok, možeš li svojim člancima dodati i infokutiju, npr. kako sam napravio ovdje, i ovo s podnaslovima, izgleda bolje ako se stavi "== " umjesto crtica i sličnog, a kategorije probaj stavljati jednu ispod druge, lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 16:37, 15. ožujak 2008. (CET)

Par savjeta[uredi kôd]

Bok,

Clanci su ti grozni. Eto, iskreno, stvara su. A zasto? Tesko je definirati, ali pokusat cu:

  1. Skaces s teme na temu - prvo o roditeljima, pa koje je filove glumio/la, pa gdje je rodjen, pa sto je radio prije filmske karijere... Daj, uhvati se reda - prvo opisi jedan apsekt, pa drugi, pa treci. Ovo kako je je necitljivo
  2. Znas, u hrvatskom postoje jos neke ineterpunkcije, ne samo tocka. Ne mozes napisati "Mate je rodjen u Sinju. Mate je zavrsio osnovnu skolu u Sinju. Mate je maturirao u Sinju" jer to zvuci kao da pise dijete iz 1. osnovne. Pokuaj sloziti malo vecu recenicu. Koristi zareze! Napisi "Mate je rodjen u Sinju, gdje je zavrsio osnovnu skolu i maturirao".
  3. Molim te, stavljaj dvostruke prorede izmedju pasusa, ne svuda po jedan jer to onda sve skupa bude jedan pasus, kako wiki ignorira pojedine prelome redova.

Ajde, mislim da bi nakon ovoliko clanaka vec bilo vrijeme da pocnes istrazivate cari slozenih recebnica, zar ne?

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:29, 24. travanj 2008. (CEST)

Evo, Opus Pistorum je odlican primjer kako clanak ne treba pisati. Pocnes jednu temu, pa skrenes s teme, pa nastavis prvu. Vidi moju promjenu, koja ispravlja tek jednu digresiju. --Pancho W. Villa (razgovor) 17:02, 24. travanj 2008. (CEST)

prelamanje teksta[uredi kôd]

Pogledaj ovo, bilo bi dobro tako i druge članke urediti, mislim na pravilno prelamanje teksta. Lijep pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 10:36, 26. travanj 2008. (CEST)

Posljednje upozorenje[uredi kôd]

Bok,

Nazalost, mogu samo zakljuciti da tvoji clanci znatno smanjuju prosjek kvalitete na wikipediji i da se to vise nece trpjeti. Vec ti je objasnjeno u cemu je problem, no cini se da ti ili nisu u stanju shvatiti tako banalne stvari kao proredi ili nas sve skupa vuces za nos.

Od sada sve tvoje clanke bacam na stranicu za razgovor na 14 dana. Iza toga, ako nisu u skladu sa preporukama koje smo ti dali, clanci se brisu bez dodatnog objasnjenja.

Ono sto daje dodatnu tezinu problemu je sto si tu vec jako dugo, te sto iz pouzdanih izvora znam da bas i nisi dijete, pa da ne mozes shvatiti ono sto ti se kaze.

Smatraj se upozorenim.

--Pancho W. Villa (razgovor) 12:05, 28. travanj 2008. (CEST)

Bok, možeš mi molim te objasniti zadnje tri riječi u članku Lazaro Cardenas? --Dalibor Bosits © 12:05, 11. lipanj 2008. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

Bok,

Koje izvore koristiš pri pisanju članaka?

--Pancho W. Villa (razgovor) 13:58, 18. lipanj 2008. (CEST)

Bok,
Zamolio bi te da odgovoriš na gornje pitanje. Naime, prema Wikipedija:Literatura, trebali bi, barem za neke teško dostupne informacije, davati izvore. Ti ovdje nabrajaš, kome su što roditelji radili, što je, pod prvo, relativno nevažno, pod drugo, nemoguće provjeriti, ako ne daš izvire. Dakle, koji su ti izvori podataka? --Pancho W. Villa (razgovor) 18:38, 21. lipanj 2008. (CEST)
Wikipedija:Literatura. Pročitaj, pa mi javi ako ti nešto nije jasno. Zamolio bi te da ne pišeš nove članke dok ne apsolviraš ovo. Može? --Pancho W. Villa (razgovor) 13:24, 22. lipanj 2008. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!



Razlog je ignoriranje uputa. --Ante Perkovic (razgovor) 16:18, 24. lipanj 2008. (CEST)

Žuti karton



Vidim da opet igraš istu igru? Bolje bi bilo da budeš malo kooperativniji. Ajde, razmisli o tome. Nisu pravila tako komplicirana niti je navođenje izvora nešto nesavladivo. --Ante Perkovic (razgovor) 08:00, 3. srpanj 2008. (CEST)

James Coburn[uredi kôd]

Članak James Coburn nema izvore. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:20, 4. kolovoz 2008. (CEST)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 mjeseca!



Zbog ignoriranja uputa. Vec smo te upozorili, prije proslog blokiranja, da nam je strpljenje isteklo.

--Pancho W. Villa (razgovor) 13:58, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Obrati pažnju na rastuće dužine bloka u zadnja 3 blokiranja. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:59, 6. kolovoz 2008. (CEST)
Jedna riječ: Izvori. --Ante Perkovic (razgovor) 20:34, 6. studeni 2008. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 mjeseci!



Izvori. Razmisli o neprestanom ignoriranju uputa. Imaš vremena. --Ante Perkovic (razgovor) 06:40, 17. studeni 2008. (CET)

Sređivanje[uredi kôd]

Možeš li u novim člancima o glumcima dodati infookvir i odgovarajuće predloške i kategorije? I još nešto: odlomci se odvajaju jednim redom, a iza znakova interpunkcije ide razmak. Ako trebaš pomoć, javi se slobodno.--Phantom (razgovor) 16:40, 14. studeni 2008. (CET)

Sređivanje[uredi kôd]

Bok. Da te pitam. Nakon svih gore navedenih upozorenja, zamolbi i blokova, imaš li namjeru počet sređivat članke tako što ćeš stavljat podnaslove, infokvire i ono najvažnije - izvore?--Saxum 13:14, 28. svibanj 2009. (CEST)

Izvori, opet[uredi kôd]

Al Bandy, koliko god ja bio strpljiv, ti opet po svome.

Daj mi reci jesi li u stanju shvatiti ovu riječ: Izvori.

--Ante Perkovic (razgovor) 08:53, 29. svibanj 2009. (CEST)

Al Bundy, ima internet portala koji bi iskreno cijenili tvoje tekstove: tračevi, naklapanja, tko je s kime spavao - sve bez navođenja ikakvih izvora. Javi se npr. indexu. Ovdje je, izgleda, tvoj genij neshvaćen. --Mario Žamić (razgovor) 11:57, 29. svibanj 2009. (CEST)
Al Bundy, cijenimo tvoje pisanje, ali ne cijenimo tvrdoglavost. Još nisam vidio da netko bude blokiran zbog ignoriranja upute, te da se poslije toga vrati i nastavi raditi kao da se ništa nije dogodilo. I tako 3 ili 4 puta. Iznimno sporo prihvaćaš savjete i teško mi je povjerovati, nakon ovoliko ignoriranja molbi, da je u pitanju išta drugo nego tvoj komoditet.
Možda je najbolje da svratiš na irc i pitaš ostale suradnike kako možeš unaprijediti svoje pisanje. Slobodno ih pitaj za mišljenje da li te ja maltretiram bez razloga ili je možda ipak u tebi problem. Ja danas ne mogu na irc, ali naći ćeš već nekog, pa pitaj. --Ante Perkovic (razgovor) 12:49, 29. svibanj 2009. (CEST)
P.S.. IRC.
Nickname: Al_Bundy
Channel: #wikipedia_hr
--Ante Perkovic (razgovor) 12:51, 29. svibanj 2009. (CEST)
Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 3 mjeseca!


Dobio si milijun upozorenja, pitaj boga koliko si puta blokiran, i opet uporno ne želiš ubacit barem jedan infokvir, podnaslova a nedaj bože i izvor. Nadam se da će se ovo za tri mjeseca promjeniti.--Saxum 13:01, 12. lipanj 2009. (CEST)

Članak[uredi kôd]

Ajde pliz pročitaj članak i sredi ga, prvo popravi sve štamparske greške, onda gramatičke i na kraju napiši članak enciklopedijskim stilom. Ovakav kakav je, najlakše ga je pobrisati jer zahtjeva previše posla za popravak. --Lasta 10:50, 15. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Svemirski kauboji‎[uredi kôd]

Pozdrav Al Bundy!

Možeš li molim te malo dotjerati članak Svemirski kauboji‎. Pregledaj malo pravopis, razmake iza točke i zagrada, te ako ti treba kakva pomoć slobodno pitaj.--frk@ 23:13, 17. rujna 2009. (CEST)[odgovori]

Kris Kristofferson[uredi kôd]

Pozdrav Al, U članak Kris Kristofferson bi bilo dobro ubacit infokutiju. Predložak možeš naći ovdje. Pozdrav :-)--Braco (razgovor) 17:58, 4. listopada 2009. (CEST)[odgovori]

Fotke od macaka[uredi kôd]

Bok Al Bundy, kod Giselle i Norah Jones sam stavio Fotke u clanak. To se moze izkopirati iz drugih wikica. Aj bOK-Croq (razgovor) 16:28, 27. listopada 2009. (CET)[odgovori]

Žuti karton[uredi kôd]

Žuti karton


Pozdrav Al Bundy. Primjetno je da se oglušavaš na brojna upozorenja suradnika i administratora Wikipedije te uporno nastavljaš po svome, tvrdoglavo i glavom kroz zid. Upozoravan si na dodavanje infokutija na članke, upozorenja ignoriraš. Članci su ti stilski neuredni, nema razmaka između točke i nove rečenice, svaki tvoj članak treba prepravljat (primjer je ovaj posljednji članak), ponuđena ti je i pomoć ali i to izbjegavaš. Molim te shvati ovo kao posljednje upozorenje pred dugotrajni blok i pokušaj se malo urazumit te malo više surađivat sa ostalim suradnicima, poslušat pokoji savjet koji nije zlonamjeran i članke pisat onako kako treba. Ako imaš nekakvih problema oko pisanja članaka i ako trebaš pomoć obrati se nekom od suradnika, a ako ti baš nitko neće pomoć (što ne vjerujem) obrati se meni. Imam dovoljno vremena i strpljenja. Hvala na razumijevanju i pozdrav.-- Braco (razgovor) 15:32, 6. studenog 2009. (CET)

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 12 mjeseci!


--Lasta 19:56, 17. studenog 2009. (CET)

Yukio Mishima[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Yukio Mishima bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 12:35, 27. studenog 2010. (CET)

Postavke[uredi kôd]

Ale Bundy, u svojim postavkama odaberi Monobook izgled prema uputama s ove stranice i ponovno ćeš imati alate s kojima si već radio. Lijep pozdrav --Roberta F. 14:52, 27. studenog 2010. (CET)

Kim Dae-jung[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Kim Dae-jung bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 03:55, 21. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Štovani suradniče Bundy, članak Kim Dae-jung se može nazvati bilo čime, ali člankom koji odgovara standardima Wikipedije zasigurno ne. S obzirom da si već duže vrijeme suradnik Wikipedije, vjerujem da si imao više nego dovoljno vremena proučit uvodni tečaj i savladat ono najosnovije glede uređivanja i pisanja članaka. Očito te to nije zanimalo pa je članak o kojem raspravljamo takav kakav je, to jest bit će pobrisan jer u ovakvom obliku ne odgovara standardima Wikipedije. Meni je žao što odlaziš, ali tako je to i inače u životu, ili se prilagodiš ili odeš. Sve najbolje.--Braco dbk 17:12, 31. prosinca 2010. (CET)[odgovori]

Jim Reeves[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima! Kako bi članak Jim Reeves bio u potpunosti u skladu s osnovnim zahtjevima Wikipedije potrebno je obratiti pozornost na stilsko oblikovanje članka, pravopisnu normu hrvatskoga književnoga jezika i dodati izvore, wikipoveznice, kategoriju, međuwikipoveznice te članak uskladiti s wiki standardom. Više o svemu tome možete pročitati u kratkom uvodnom tečaju, a opširno o Wikipediji ovdje. Hvala na razumijevanju.--MaGa 16:24, 1. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

Zbirka neproduktivnog uređivanja[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: neograničeno!

Razlog je: Ometanje rada Wikipedije


--Roberta F. 12:28, 3. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]

Glede "mržnje" i "pljuvanja"[uredi kôd]

Poštovani Al Bundy, iz čega vidite da ja mrzim Vas i Vaše doprinose? Trebao sam ostaviti članak u ovakvom [2] stanju? Kao stari suradnik Wikipedije, trebali biste znati da postoji predložak {{radovi}}, i u tom slučaju članak se ne premješta na stranicu za razgovor. S punim pravom nakon cca 2,5 sata premještam članak na stranicu za razgovor da bi se isti doradio. To zovete pljuvanjem po doprinosima? Wikipedija je slobodna enciklopedija, ali to ne znači da će suradnici "napisati" (naglasak na navodnicima) članke koji osim tipfelera nemaju niti jednu poveznicu niti kategoriju, a onda će to netko iza njih ispravljati. Jeste li se zahvalili suradniku Sokac121 što je taj posao odradio umjesto Vas? Niste. To mu je hvala za posao koji ste Vi trebali učiniti. Super, to se zove opća kultura, koju ste još iskazali prijetnjama na mojoj stranici za razgovor. Do nekog sljedećeg uređivanja, lijep pozdrav!--MaGa 15:42, 3. kolovoza 2011. (CEST)[odgovori]