Razgovor sa suradnikom:Flopy/Arhiv 6

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Godine bez točke

Da je problem jednostavno rješiv, već bi bio riješen, ali nije. To bi mogao biti moj najkraći odgovor. Kafić mogu arhivirati i svaki dan, ali tek onda neće nitko ništa vidjeti, zato i kažem, o određenim temema, nakon što se na njih skrene pozornost, nastavite raspravu na stranicama za razgovor, one tome i služe, a zatrpavanjem kafića, zatrpaju se i neke teme, prijedlozi koji bi trebali biti duže vidljivi utope se u moru rasprava. Lijep pozdrav :-)--Roberta F. 13:40, 16. travanj 2007. (CEST)

Forum

Flopy, sada bih te zamolila da promisliš o svojim doprinosima na Wikipediji, još jednom pročitaš što Wikipedijina zajednica nije (imeđu ostalog: "Preporučljivo je da ne mijenjate članke samo da dokažete da imate pravo u sukobu. Iako ste možda u pravu, druga strana se s time ne slaže i počinje sveopća pomutnja."), pogledaj gdje si doprinosio [1] i [2] i razmisliš da li zaista poklanjaš znanje ili uglavnom izazivaš sukobe i onemogućavaš na taj način ostale suradnike da prije svega rade, pišu, stvaraju. Ponavljam, Wikipedija nije forum, ukoliko imaš želju sudjelovati u takvim aktivnostima, slobodno potraži na internetu takve stranice i polemiziraj koliko želiš. I kao što piše: "Učestalo i/ili namjerno izazivanje sukoba ili doprinosa protiv Wikipedije povlači kaznu", tako ćemo morati postupiti i u tvom slučaju. Još jednom te molim, promisli o svojim dopirnosima i razmisli da li možeš promijeniti način rada. Lijep pozdrav --Roberta F. 10:21, 18. travanj 2007. (CEST)

Flopy, pa koliko puta trebam ponoviti, ne priklanjam se ni lijevima ni desnima, ono što mislim ili radim u svom životu je stvar mene i moje okoline, a ovdje se priklanjam jedino Wikipediji i svakoga tko usporava njezin razvoj opominjem, bio crn, bijel, mlad, star, vjernik, nevjernik, desničar, ljevičar... što god. Problem s ljutnjom je što ju zapravo ne izazivaju niti ljudi niti događaji, već naše interpretacije nekih događaja. Pokušaj se odmaknuti od problema, pokušaj ga sagledati iz druge perspektive, jer se na kraju događa da možemo godinama pričati istu priču i hraniti svoju ljutnju, a koju zapravo stvaramo sami. Promisli zaista, ukoliko ti npr. na pod padne boca ulja i napravi nered, nije "ona" to napravila da tebe naljuti, a samo tvoje viđenje tog događaja će u tebi izazvati reakciju smirenu ili ljutitu. Nadam se da sam ti barem malo razjasnila da se ovdje nitko ne ljuti na tebe zbog samog tebe, već agresivnim ponašanjem potičemo ljutnju. A članak je zaključan dok se ne smire strasti kao i velik broj drugih članaka s kojima se vodio uređivački rat poput Nikole Tesle, a o svim mojim postupcima su svi administratori obaviješteni, ja sam samo ona koja to provodi, ali ti opet u svojoj ljutnji vidiš moju samovolju, a kažem ti i da Wikipedija nije ni autokracija. Lijep pozdrav --Roberta F. 12:54, 19. travanj 2007. (CEST)

O "antikršćanskim glupostima"

Glede ove izmjene: Nemaš pravo brisati sve ti se s obzirom na tvoj religijski svjetonazor čini podrivanjem potporanja vjere - možeš na stranici za razgovor tražiti referencu na IZVOR koji bi eventualno osporio/potvrdio faktualnu točnost napisanog, ali tek tako izbrisati:

Kršćani su se ponašali dosta nedomokratski što bi se danas reklo, te su htjeli priznanje od cara kao jedine ispravne religije (Teodozije će pred smrt, 393 godine sve druge religije proglasiti poganskim religijama). U svakom slučaju kršćanstvo je ozbiljno podrivalo carski autoritet.

i dodati:

Dioklecijan proglasio Gospodarom i bogom, što kršćani nisu priznavali (jer postoji samo jedan Bog)

i cijelu izmjenu nasloviti "micanje antikršćanskih gluposti", debelo narušava nepristran ton članka. Sigurno nije progonio kršćane zato jer su mu pomagali da se omili narodu...missim. Koliko Bogova i bogova postoji - to zadrži za sebe. --Ivan Štambuk 13:13, 19. travanj 2007. (CEST)

Žao mi je ako te spominjanje oca/djeda uvrijedilo i ispričavam se za to. Jedini razlog zašto sam to spomenuo jest što mi se činilo da je tvoj radikalni "komunistička urota" stav spram p.n.e. ideološki obojen familijskom prošlošću (iz iskustva znam da jest), no neću ulaziti u to jesu li moja nagađanja točna/pogrešna.
Moje podržavanje tebe u konflitku sa Abyssus nema puno veze sa ovim - ja sam jednostavno na strani istine (Istine onako kako je ja percepiram, sigurne istine postoje samo u iskazima zasnovanim na rigidno definiranoj aksiomatici matematičke logike :). Umanjenica od bog ili Bog se jednostavno ne izgovara isto kao i Božić, a i te dvije riječi se značenjski NE preklapaju te je stoga konstrukt riječ Božić je umanjenica riječi bog/Bog jednostavno pogrešan kako god okreneš.
Nije mi želja tebi "očitavati bukvicu" o struci, no ovakvi povijesni fakti su trivijalno provjerivi i smatram svojom građanskom dužnošću štititi nepristranost članaka na wikipediji, napose od strane ekstremista i fundamentalista svih vrsta. Index Librorum Prohibitorum u 2007. nije više na snazi, i svaki pokušaj brisanja i pituranja povijesti kako kome ćefne, uz dovoljan broj naglednika, neće proći. U dobu Interneta, pokušati sakriti Istinu je jalovije od Sizifova kotrljanja. Pazi što pišeš, svevideće masonsko oko velikog brata Ivan Štambuka te pozorno motri. --Ivan Štambuk 11:44, 20. travanj 2007. (CEST)

Svevi

Pa super. Ako bude imao vremena. --Zeljko 12:22, 20. travanj 2007. (CEST)

Dobro Flopi. --Zeljko 16:44, 23. travanj 2007. (CEST)


Nagrada Ivanu Štambuku

  • 00:45, 9. travanj 2007. Roberta F. (Razgovor | doprinosi | blokiraj) m (za trud) - to je vrijeme koje je zabilježeno kod davanja nagrade Ivanu Štambuku.

Pretpostavljam kako možeš primijetiti da je prošlo poprilično vremena od kada sam nagradila Ivana. Ivan je vrijedan suradnik i to neću nikada poreći (napravio je divovski korak u nekim područjima), isto tako je i svadljiv suradnik, to isto stoji, a ne moram ga i ja upozoravati, ako ga je već upozorio drugi administrator. Isto tako ne poričem tvoje doprinose u dijelu pisanja članaka, ali da si zainteresiran za rasprave iznad prosjeka to isto stoji. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:24, 20. travanj 2007. (CEST)

Ti već više od sat vremena pišeš po stranicama za razgovor [3] i što da pomislim? Kako će se jednog dana pisati i koji će oblik biti "jedino" prihvatljiv, nije na meni da o tome razmišljam već o struci koja se time bavi, a s obzirom da su u uporabi oba oblika tako će biti i na Wikipediji. --Roberta F. 12:43, 20. travanj 2007. (CEST)

Jehovini svjedoci

I sam sam se spetljao oko toga, kako god da formuliram, nešto ne valja:/ Rosier 12:28, 20. travanj 2007. (CEST)


Prijedlog

Kad sitgneš javi mi se imam jedan prijedlog oko sređivanja nekih članaka iz povijesti njemačke, ako imaš vremena i volje. Čujemo se :-) --Edgar Allan Poe 14:03, 21. travanj 2007. (CEST)

Reci mi kako ti se sviđa prijedlog za sređivanje njemačkih kancelara i predsjednika. Mislim to područje stvarno zjapi, pogotovo kancelari, a samom mi se baš ne da sve. Ako imaš volju i želju možemo se dogovirt tko će i kako, i što ćemo skupa sredit. Što misliš ? --Edgar Allan Poe 15:12, 23. travanj 2007. (CEST)

Premještaj

Ništa mu ne fali, ali obrazloženje je smiješno. Naslov na koji si članak premjestio nije "više u duhu hrvatskog jezika", nego je to točna titula. Ne znam zašto "car Austrije" nije "u duhu hrvatskoga jezika". Zar je izraz "predsjednik republike" nehrvatski? Rosier 11:37, 25. travanj 2007. (CEST)

Više je stvar o prostituiranju sintagme "u duhu hrvatskog jezika" koja se koristi i kad treba, i kad ne treba. Rosier 11:42, 25. travanj 2007. (CEST)

Općenito mislim da nije potrebno stavljati u nazive „sveti“ ili „blaženi“, nego bi to trebalo biti vidljivo iz teksta. Jedini bi izuzetak bile one osobe za koje bez toga ne bismo znali tko su, kao što je npr. sveti Petar ili sveti Pavao. Mislim da Karlo Austrijski sasvim dovoljno opisuje osobu, a činjenica da je proglašen blaženim pripada u tekst članka. Napravit ću preusmjeravanje s Blaženi Karlo Austrijski, ostavljajući ipak Karlo Austrijski kao glavni članak.--Donatus 16:05, 25. travanj 2007. (CEST)

Mene zanima nešto drugo. Napisao si, Flopy, na Rosierovoj stranici što hvali premještanju ili tako nešto. E, sad, mene zanima jesi li krivo mislio da je hv skup pravilniji od f u ovom glagolu (što nema smisla, dakako, dolazi od njemačkog fehlen, ako se ne varam) ili je to neki dijalektizam? Nadam se da je ovo potonje, zgodno bi mi došlo za jedno istraživanje...

--Abyssus 17:37, 25. travanj 2007. (CEST)

Ne, ne, h nije dodano, nego imaš zamjenu s cijelim skupom: f > hv. Naime, neusporedivo je češći slučaj hv > f (usp. hvala > fala, posebice u kajkavskim dijelovima. Tako je i Fojnica dobila ime, izjednačivši se od prvotnog Hvojnica...
Česta je ta zamjena, još je u gotskom bilo da je hw ( ƕ ) davalo f u nekim njemačkim odrazima, indoeuropsko bi *kw u gotskom dalo hw što bi se u staroengleskom odrazilo kao hw, a u engleskom poslije obrnulo (metateza) u wh (hweel > wheel; hwat > what - danas još možeš čuti tu aspiraciju u nekim govorima pri izgovaranju tih riječi hhhhhhwooot :D). E, ali recimo, trebalo je biti wulhws, a u gotskom je dalo wulfs, što je u njemačkom poslije i u engleskom ostalo kao f...
Tako da prijelaz nije čest samo kod nas. Ali obrnuti je dosta rijedak, zato me zanimalo. Vidiš vraga... Zanima me, doduše, je li to utjecaj sličnih riječi u dijalektima (mentalitet tipa ako je hvala, onda je i hvaliti umj. faliti, koji je nastao davno pa se danas i ne osjeti) ili pak fonološka zakonitost. Ako se sjetiš slične riječi ili se jednog dana uhvatiš kako veliš da ideš na hvakultet :-)))))), onda mi javi, skupljam ovakve stvarce jerbo se volim igrati s dijalektologijom. Ugodan ti dan. :) --Abyssus 08:36, 26. travanj 2007. (CEST)

o ignoriranju

Wikicitati ». Također te podupirem u skidanju na zemlju ili ignoriranju određenih individua na wikipediji s kojima sam se i ja sukobio.«

Flopy dragi, za razliku od Abyssus i tebe, ja nisam ovdje da ispadnem "baja" s najvećom kitom u selu, odnosno da zadovoljim dnevnu dozu egotripanja, već da napišem i prenesem što je moguće više članaka, i istovremeno zatrem sve pokušaje propagiranja fundamentalizma i ljudske gluposti, na koju sam kronično alergičan. Pogledaj malo popis doprinosa od Abyssus, i uoči sličnosti sa onim od sebe. --Ivan Štambuk 09:34, 26. travanj 2007. (CEST)

Wikicitati »Ivane dragi, kompliment mi je što moje doprinose uspoređuješ s Abyssusin jer pogledaj samo koliko ona ima nagrada za njih.«

Isti ljudi, ista podržavajuća "klapica" wikipedija plemena, to je bila prva stvar koja mi je upala u oko i na koju sam se osvrnuo u kafiću. Jadan onaj tko piše na wikipediji po principu trud-nagrada. Ta nismo nedorasla dječica koja će se kondicionirati bomonima! Zato mi se i gadi glasati za "izabrane članke", osim kad netko predloži politički obojen članak ratnog zločinca i klerofašista poput Franca, reagiram više iz dužnosti nego iz želje. Ma hajde Flopy, nismo nedorasle tinejđerice da svaki put kad problem iznikne podbrusimo pete. Ignoriranjem nećeš ništa postići, sem kršiti wikipedija protkol o postizanju konsenzusa oko diskutabilnih pitanja.

Wikicitati »I ne znaš koliko sam mailova podrške dobio zbog one rasprave oko pr. Kr. / p.n.e. ne toliko zbog toga što želim da se piše ovako ili onako nego što uvijek dosljedno i konsekventno zastupam i branim svoje stavove.«

Nažalost, moram te obavijestiti da su stavovi koje si pokazao sustavno krsteći naziv prije nove ere "komunističkom izmišljotinom" i sličnim atributima diskriminatorski i licemjerni.

Nadam se da nećeš bespovratno otići na "dark side" kao izvjesni, iako si već lagano zabrazdio, moja je verbalna oštrica britka i bez milosti :-) Pozz. --Ivan Štambuk 14:41, 26. travanj 2007. (CEST)

Izvori

Sjajno, i to je nešto. Ako mislimo biti ozbiljna enciklopedija, moramo navoditi izvore. Ne samo radi vjerodostojnosti, nego i zato što je to vrlo korisno. Ne može se iz jednog enciklopedijskog članka naučiti baš sve. Osim toga, to je politika same Wikipedije. Rosier 09:20, 30. travanj 2007. (CEST)

Pa onda ću im morati sustavno nabijati na nos određena pravila. Nismo djeca pa da smišljamo izgovore za vlastitu lijenost. U interesu Wikipedije je da podaci budu provjerljivi. Rosier 09:28, 30. travanj 2007. (CEST)
(Svaka čast Abyssus, ali ona samo piše po jezičnim pitanjima). Rosier 09:29, 30. travanj 2007. (CEST)
Ta ista Abyssus napisala jejedno deset kategorija, uključujući CIJELU grčku mitologiju iznova. Druga je stvar što u posljednjih mjesec dana nemam vremena. Ali bolje to nego postavljati besmislene stubove, zar ne? Kad se uhvatim posla, onda je on kvalitetan. Ali ovo ne bješe poanta, htjedoh samo Flopyju napomenuti da ima mail. --Abyssus 17:03, 30. travanj 2007. (CEST)

Pozdrav

Hvala što si me se prije nekog vremena sjetio.... Nisam već neko vrijeme ništa napisao jer imam neke privatne obveze koje mi jednostavno ne daju vremena za pisanje. Vidim da si ti vrijedan. Želim ti sve najbolje. Pozdrav. --Wenders 10:19, 2. svibanj 2007. (CEST)

:)

Hvala ti na čestitci (i na glasu ZA)! --Treecko 17:23, 14. svibanj 2007. (CEST)

Diploma

Flopy, čestitam ti na diplomi i želim puno uspjeha u daljenjem radu i životu. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 12:40, 15. svibanj 2007. (CEST)

Kolega čestitam na diplomi. --Roman 13:58, 15. svibanj 2007. (CEST)

Od sveg srca,

ČESTITKE i ovim putem:-)) Branka France 13:19, 15. svibanj 2007. (CEST)

Hej

Hvala na dobrodošlici. :-) Mislim da smo češće razgovarali na de.wiki, samo što sam bil prisiljeni par puta mijenjati nick. Bila sam Cikola, Drnisanka, a sad sam TkoSam. Što se tiće hrvatskoga, bila bih ti zahvalna da malo pregledaš što sam napisala i ispraviš, tako da ne izgleda kao da je nki totalni tudum to napisao. Lip pozdrav.--Cikola 13:10, 21. svibanj 2007. (CEST)

Hvala, za te informacije, najvjerojatnije cu se njoj obratiti. Pa mozda ce mi malo pomoci.--Cikola 20:27, 22. svibanj 2007. (CEST)
Ok, hvala na informaciji.--Cikola 13:36, 24. svibanj 2007. (CEST)

Članci

Pogledaj raspravu na en:Talk:Croatian War of Independence, en:Republic of Ragusa, en:Talk:Republic of Ragusa‎ (i za sve stare dubrovačke velikane, kao i za brojne hrvatske važne osobe iz priobalnih i otočnih područja), zatim en:Talk:Yugoslav Wars, en:Yugoslav Wars. Kubura 10:33, 25. svibanj 2007. (CEST)

Pomoć

Okrug (njem. Kreis ili Landkreis) je po zakonom o lokalnoj samoupravi jedan savez općina i na svom području posjeduje vladarska prava. Okrug upravlja na svom području po zakonu o lokalnoj samoupravi.


Ein Kreis (in Nordrhein-Westfalen und Schleswig-Holstein) oder Landkreis (in allen anderen Flächenländern) ist nach deutschem Kommunalrecht ein Gemeindeverband und eine Gebietskörperschaft. Er verwaltet sein Gebiet nach den Grundsätzen der gemeindlichen Selbstverwaltung.

Pokušala sam to prevesti, ali mi je malo teško, bila bih ti zahvalna ako mi možes to ispraviti. Hvala!--Cikola 14:31, 25. svibanj 2007. (CEST)

Hvala, ti! idem prevesti ostalo.--Cikola 11:39, 29. svibanj 2007. (CEST)

Kruna sv. Stjepana

Ona je slika bila s commonsa i ondje je obrisana zbog kršenja autorskih prava (pretpostavljam). Postoji još jedna s krunidbe kralja Karla (s Zitom i Ottom), no i ta je predložena za brisanje. Ovo je jedini okrunjeni valdar kojeg sam uspio naći, a da je i slika u skladu s pravilima. Inače, i meni je ona bila ljepša.--Donatus 12:42, 28. svibanj 2007. (CEST)

Izvori

Kako misliš, "to se pravilo neće uvesti" ? Rosier 11:23, 30. svibanj 2007. (CEST)

Globalno pravilo Wikipedije je provjerljivost. Hrvatska Wikipedija ne može biti iznimka. Ne namjeravam radit tuđi posao, samo glasujem protiv članaka bez ijednog navedenog izvora, ma koliko dobri bili. Wikipediju ionako nosi glas nepouzdanosti, jer ju svatko može uređivati. Članak koji sadrži izvore vjerodostojniji je od onog koji nema nijednog.

Rosier 11:34, 30. svibanj 2007. (CEST) I hvala na čestitci=) Rosier 11:36, 30. svibanj 2007. (CEST)

Ne razgovaram s adminima o politici Wikipedije. Nisam mjerodavan o tome raspravljati. Rosier 11:44, 30. svibanj 2007. (CEST)

Sve ja to razumijem, ali radije pišem članke nego da mlatim praznu slamu. Rosier 11:48, 30. svibanj 2007. (CEST)

Puno se vi nadate od naših admina, oni radije brišu izvore nego ih dodaju. >:-) --Ivan Bajlo 17:50, 30. svibanj 2007. (CEST)

Zahvaljujem na nagradi! Sale 21:20, 1. lipanj 2007. (CEST)

Flopy,

hvala ti na nagradi, no nisam uradila ništa što bih smatrala iznimnim:-) Po meni, samo ono, što bi i svako drugi uradio da je bio na mom mjestu:-) No, to ne znači da sam nezahvalna, još jednom, hvala:) Branka France 13:01, 4. lipanj 2007. (CEST)

Mrve

Hvala na upozorenju, imam problema s internetom, pa me stalno prekida i ne mogu temeljito pregledavati Wikipediju. Mrvu se isplati staviti ako biš dotjerao članak od barem 4 rečenice, stavio kategoriju i međuwikipoveznice, također ako misliš da bi nešto trebalo obrisati stavi u članak predložak {{bris}}. "Članak" sam prebacila na stranicu za razgovor i ako ga za 14 dana nitko ne dotjera biti će brisan ovakav kakav je. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:09, 4. lipanj 2007. (CEST)

Sređivanje dinastija

Nemoj me krivo shvatit, ali očekivao bih više od povjesničara. Gledam tvoje "sređivanje" na Burboncima - baš i nije bilo potrebno, ali tako je kako je. Bilo bi mi drže kad bi se aktivnije uključio u pisanje članaka. Pozdrav --Suradnik13 13:10, 5. lipanj 2007. (CEST)

Egipatske mice

Bok Flopy! Drago mi je da ti se clanak svidja. Izvor je engleska verzija. Prevodila sam je isprva jer mi je trebalo za portal o mackama na kojem pisem- pa sam odmah prevela i za ovdje. Nisam navodila izvor jer su mi iskusniji suradnici tako sugerirali. Bas to sam pitala.. Odgovor je bio: Ne, ako je osnova za clanak en.wiki. Eto. Ma meni je vazno da clanak postoji, ne skupljam pehare ;)

Btw koincidencija- prevela sam upravo otonsku renesansu koju si trazio, stavit cu je na razgovor pa ces dobro pregledati i staviti jos gdje treba neku poveznicu.Klarissae 23:34, 5. lipanj 2007. (CEST)

Branimir

Flopy, zamolila bih te za pomoć. U članku o Branimiru stoji podatak: "Na blagdan Uzašašća Gospodnjega 21. svibnja 879., papa Ivan VIII. služio je svetu misu u kojoj je podigao ruke k nebu i blagoslovio Branimira, sav hrvatski narod i svu njegovu zemlju. Tom svetom misom papa Ivan VIII. priznao je nezavisnost hrvatske države, što je u to doba predstavljalo međunarodno priznanje", a u članku o Ninu stoji: "7. lipnja 879. godine knez Branimir od pape Ivana VIII prima pismo koje je u ono doba bilo priznanje države Hrvatske". E sad, Kubura je čuo na televiziji isto tako kao godišnjicu 7. lipnja, u svakom slučaju podaci na Wikipediji nam se ne poklapaju, pa bih te zamolila da pogledaš što stoji u knjigama, jer bitno je da uskladimo nadnevke i stavimo što točniji, a po mogućnosti i da navedemo knjigu u kojoj stoji koji nadnevak (ako se ni u literaturi ti podaci ne slažu). Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 09:07, 8. lipanj 2007. (CEST)

točan datum je 7. lipnja. taj dan se slavi kao dan hrvatske diplomacije --Suradnik13 10:02, 8. lipanj 2007. (CEST)

Zahvaljujem na odgovoru, onaj tekst s moje stranice za razgovor ću kopirati na stranicu članka o Branimiru, da i tamo stoji. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:25, 8. lipanj 2007. (CEST)

Hvala na iscrpnom odgovoru. Pozdrav --Suradnik13 15:51, 10. lipanj 2007. (CEST)

Flopy, nisam to još prenijela, jer želim napraviti kako treba, ali u svakom slučaju ću najprije staviti na stranicu za razgovor. Ako želiš, zapravo bi bilo najbolje da ti Branimira dopuniš preciznim podacima i ukloniš nedoumice, jer samo potpunim člancima i izvorima uklanjamo mogućnost manipulacija koje se nažalost događaju u člancima na en i de wiki. Svakako ću i ubuduće računati na tebe kod povijesnih pitanja. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 10:03, 11. lipanj 2007. (CEST)

Godišnjice i Branimir

Flopy, napravi s Branimirom kako god misliš da bi bilo najbolje i najjasnije, a kao što kažeš tko god želi doznati više sada može, jer je literatura navedena na stranici za razgovor. Sama glavna stranica se baš i ne mijenja, već se mijenjaju predlošci koji su uključeni u nju. Zahvaljujem ti na upozorenju za Presveto Trojstvo, izbrisala sam ga iz današnje godišnjice. Lijep pozdrav :-))--Roberta F. 10:47, 11. lipanj 2007. (CEST)

Razgovori

Hm, ne ljutim se, samo upozoravam da se zatrpavanjem pitanja raspravom gubi nit, a stranice za razgovor služe upravo zato. Pitanja koja se tiču jezika s tih stranica nećemo brisati, ali možemo onemogućiti barem na neko vrijeme neprijavljene suradnike, kako bi i na taj način potakli suradnike da se prijave i potpisuju. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:38, 11. lipanj 2007. (CEST)

Jezična pitanja su sada zaštićena na 1 mjesec, pa ćemo vidjeti nakon toga da li će ostati zaključana. --Roberta F. 12:45, 11. lipanj 2007. (CEST)
Baš i nije novost, budući da se njome koristim godinu dana... :-) Samo je tek sad objavljeno. --Abyssus 12:55, 11. lipanj 2007. (CEST)

HJP

Ne znam koliko je relevantno dodavati poveznicu na njega, s obzirom da je dostupan isključivo akademskim građanima sa LDAP unosom u CARNetovom imeniku, a dobar dio suradnika ovdje nisu studenti/akademici.

BTW, HJP je online od travnja 2004. i na početku je bio potpuno slobodan - tek su nedavno (prije malo više od godinu dana IIRC) dodali mandatornu legitimaciju korisnika. Jedina mu je gay stvar nepostojanje ni indeksa, a niti nekog dinamičkog AJAX-style inteligentnog provjernika (a la Google Suggest). Sva sreća da CD-ROM verzija Anićevog rječnika (koja se dade naći i na "dobro poznatim mjestima" :) ne pati od ovakvih mana. --Ivan Štambuk 15:30, 11. lipanj 2007. (CEST)

Vidiš Flopi da piše da je gllasovanje od 18. , a ti si se već požurio da diskvalificiraš tekst. Lijepo sada ono obriši. Pozdrav. --Zeljko 12:19, 12. lipanj 2007. (CEST)

Glasovanje

Meni je obrsan od strane suradnika, a ne admina i nisu sakratičkni komentari nego istina. A koje argumentirano ? Piše ti glasovanje počinje 18. lipnja, čak ti je i podebljano. Što se tu ima argumentirati ? --Edgar Allan Poe 12:27, 12. lipanj 2007. (CEST)


Pogledaj još jednom ta pravila - tjedan dana predlaganja + dva tjedna glasovanja (točka 5.). To su pravila koja su izglasana. U zadnje je vrijeme došlo i do malo krivog računanja, a sad se vraćamo na staro (Ovo je i logično zato što ovako glasovanje za sve članke počinje u isto vrijeme i u istim uvjetima). Kao što si i sam rekao, pravila glasanja su prihvaćena i ne može ih se mijenjati. Naravno da može, ako smisliš bolja . --MayaSimFan 15:37, 12. lipanj 2007. (CEST)