Razgovor sa suradnikom:Husoslav2

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Husoslav2, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Husoslav2") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 13:52, 12. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]

Osnove uređivanja[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima. Više na Wikipedija:Literatura i Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala na razumijevanju.--MaGaporuči mi 15:54, 27. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju. Dvanaesti Igrač 13:52, 1. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

GLAVNIRASPORED[uredi kôd]

[1] Kad već dodaješ kategorije, onda dodaj i ovaj GLAVNIRASPORED, umjesto dodavanja iza svake kategorije.--MaGaporuči mi 20:17, 18. rujna 2016. (CEST)[odgovori]

Bok Husoslave2,

ukoliko bismo se mogli dogovoriti da rabiš wikipedija:sažetak, mislim kad već dodaješ stvari u članke bez navođenja izvora pomoću literature i citiranja radova, bilo bi sasvim u redu da popunjavaš to polje koje se nalazi odmah iznad tipke/gumba/dugmeta Sačuvaj promjene.

Pa bi tako mogao upisati dodao ime predsjednika vlade prema engleskoj wikipediji i slično. Hvala na razumijevanju i budućem korisnom radu. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 7,44; 30. rujna 2016. (SEV)

Prikaži[uredi kôd]

Mogao si neka od onih kategoriziranja napraviti u jednom uređivanju, a ne u 4-5.

Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.Kubura (razgovor) 06:25, 26. listopada 2016. (CEST)[odgovori]

Justin Trudeau[uredi kôd]

Bok Husoslav2. Uklonio sam ovu tvoju izmjenu na članku o Justinu Trudeau jer poveznica predsjednik Vlade Kanade povezuje na (budući) članak o samoj tituli/položaju predsjednika Vlade Kanade, dok je članak predsjednici Vlade Kanade popis dosadašnjih predsjednika Vlade. — Hmxhmx 12:24, 29. listopada 2016. (CEST)[odgovori]

Prikaži3[uredi kôd]

[2][3][4][5][6][7][8][9]

Ovo vam je posljednje upozorenje! Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Budete li ignorirali ovu uputu, bit ćete blokirani!Kubura (razgovor) 04:29, 15. studenog 2016. (CET)

Pravopis[uredi kôd]

[10] Ovu oznaku uklanja administrator, ophoditelj ili iskusni suradnik. Kubura (razgovor) 04:29, 15. studenog 2016. (CET)

Jesi li ovo ti?[uredi kôd]

[11] Jesi li ovo ti uređivao?Kubura (razgovor) 06:40, 15. studenog 2016. (CET)

Dva koraka naprid, tri nazad[uredi kôd]

[12] Pet izmjena za promjenu jedne jedine kategorije?--MaGaporuči mi 18:12, 15. studenog 2016. (CET)

Ne zaboraviti[uredi kôd]

[13] Jedno si dobro dodao, ali ono drugo nije bilo za maknuti. Kubura (razgovor) 07:10, 19. studenog 2016. (CET)

Izvooor[uredi kôd]

[14] Izvor triba navest. Kubura (razgovor) 07:34, 19. studenog 2016. (CET)

[15] Pronađi URL, ne budi ti zapovijeđeno. Kubura (razgovor) 08:39, 19. studenog 2016. (CET)

[16] Izvoooor... Kubura (razgovor) 10:14, 24. studenog 2016. (CET)

Otvaranje kategorija[uredi kôd]

Kategorije se ne otvara ako se u njih trenutno (odmah) ne može smjestiti barem pet članaka, a smjernica je najmanje deset članaka. Vidi Wikipedija:Kategorije#Glavne smjernice: "ukoliko na Wikipediji postoji desetak ili više članaka nekog područja koji ne pripadaju nijednoj kategoriji, to predstavlja dovoljan razlog za stvaranje nove kategorije;". Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,20; 19. XI. 2016. (SEV)

Bok Husoslav2!

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Džalal Talabani, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,26; 19. XI. 2016. (SEV)

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Eduard Ševarnadze, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,01; 19. XI. 2016. (SEV)

Nove kategorije[uredi kôd]

Lijepo molim, ne otvarati nove kategorije koje nemaju bar pet članaka.--MaGaporuči mi 09:28, 20. studenog 2016. (CET)

Blokada suradničkog računa[uredi kôd]

[17] [18] [19]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!

Razlog je: ignoriranje uputa (prikaži kako će izgledati).



P.S. Arhitekti = umjetnici. Od kada je to?

P.P.S. [20] [21] Zaboravi ubuduće na ovakav ping-pong.--MaGaporuči mi 18:37, 20. studenog 2016. (CET)


Ako preuzimaš s druge Wikipedije[uredi kôd]

Ako preuzimaš s druge Wikipedije, onda u sažetku navedi "s te i te Wikipedije". Kubura (razgovor) 06:19, 21. studenog 2016. (CET)

Gruzijsko pismo i jezik[uredi kôd]

[22] Preslovljavamo ga kao ćirilicu. Dosta im je slova kao u hrvatskom. Ako ne znaš kako, pogledaj kako su Rusi preslovili na ćirilicu. Daklem, Burdžanadze - i neke romanizacije također imaju Burdzhanadze. Kubura (razgovor) 06:32, 21. studenog 2016. (CET)

Uputa suradniku[uredi kôd]

[23]Nećemo lijepiti predložak na članak iz 2007.--MaGaporuči mi 17:55, 22. studenog 2016. (CET)

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Aung San Suu Kyi, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,34; 22. XI. 2016. (SEV)

  • P.S. Deset izmjena, prvo dvije ujutro, i onda još osam a sve današnjeg datuma poslije 22h. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,34; 22. XI. 2016. (SEV)

Mijanmar kao posve ravnopravan naziv, osim u kategorijama[uredi kôd]

Bok Husoslav2!

Lijepo bih molio ako je moguće da u člancima koje su suradnici prije Vas stilizirali rabeći naziv Mijanmar, koji se budi rečeno nalazi u pravopisu koji je određen za Wikipediju, da se taj naziv ne mijenja u neki trenutačni naziv koji se kao kompromisan nalazi postavljen na wikipediji.

Na to upućuje temeljna logika, da je pisati sukladno pravopisu, ponekad i gledajući više pravopisa, način rada svakog wikipedista koji drži do pravila hrvatske wikipedije. Postoji i jasno izraženo mišljenje koje sam citirao u sažetku u članku Aung San Suu Kyi a može se pročitati ovdje.

U člancima koje Vi započnete slobodno možete rabiti naziv Mjanmar ako to Vama više odgovara, a trenutačno stanje glede kategorija je takvo kakvo jest, te se i tamo isključivo rabi naslov koji je trenutačno zadan kao glavni naslov (ime članka) na wikipediji na hrvatskome jeziku. To ipak ne znači da će se bez vjerodostojnoga izvora mijenjati naziv članka mijanmarski kjat i sličnih. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 1,10; 23. XI. 2016. (SEV)

Još jednom[uredi kôd]

Žuti karton



Još jednom te upozoravam na korištenje tipke "Prikaži kako će izgledati". Već si bio blokiran zbog toga, nemoj prisiljavati administratora na te nepopularne mjere.
I znaš, šutnja nije zlato. Lijep pozdrav!--MAN_USK recider 15:14, 23. studenog 2016. (CET)

Uporno ignoriranje uputa[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 mjeseca!

Razlog je: uporno ignoriranje uputa


-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  02:45, 24. studenog 2016. (CET)

Zašto brisanje referencije?[uredi kôd]

[24] Kad ovako brišeš referenciju, onda je red obrazložiti u sažetku i na SZR zašto si to napravio. Kubura (razgovor) 10:15, 24. studenog 2016. (CET)