Razgovor sa suradnikom:Ivica Jagodić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Ivica Jagodić, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Ivica Jagodić« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! — Hijérovīt(snakk) 19:10, 15. veljače 2024. (CET)[odgovori]

Naputak[uredi kôd]

Pozdrav! Vidim da ste počeli pisati članak na svojoj suradničkoj stranici.
Iako to, naravno, nije zabranjeno, suradničke stranice tipično služe za informacije o suradniku, dakle Vama. Za pisanje članaka prije no što ih objave, suradnici obično koriste WP:Podstranice (primjerice: Suradnik:Ivica Jagodić/Radovi) ili WP:Stranicu za vježbanje (možete kliknuti ovdje kako biste odmah započeli s vašom vlastitom stranicom za vježbanje umjesto zajedničkom).
Sretno uređivanje! — Hijérovīt(snakk) 19:10, 15. veljače 2024. (CET)[odgovori]

Članci o svećenicima[uredi kôd]

Pozdrav, Ivica. Vidim da unosite poveći broj članaka koji, kao prvo, ne izgledaju kao enciklopedijski sadržaj (stil i oblikovanje), a kao drugo mislim da i ne zadovoljavaju naše kriterije. Odlučno je da Wikipedija neće biti spomenik ljudima koji su tek radi svoj posao, traži se i ono nešto više (razlog zašto bi ih ljudi sada tražili u enciklopediji). Imali ste probleme s filtrom, je li to zato što tekst kopirate iz leksikona? Moram vas tu upozoriti i da je kopiranje tekstova zaštićenih autorskim pravima zabranjeno. Ako imate koga baš značajnog, iza kojeg su ostala kakva pisana djela, prepričajte mu životopis navodeći izvore, ali nemojte prepisivati iz leksikona. ponor (razgovor) 14:12, 16. veljače 2024. (CET)[odgovori]

Poštovani,
sada sam vidio Vaše upute. Dakle, ovo što unosim je moje pisano autorsko pravo, odnosno moj rad objavljen u navedenom izvoru. Pisano je leksikografski s lokalnim značajem vukovarske zajednice, odnosno s citatima vukovarske povijesne Kronike ili Spomenice. Baš mi je krenulo... Zašto ih objavljujem. Zato što se o tim osobama iz crkvene povijesti i općenito iz 17, 18. 19., stoljeća vrlo malo zna i teško je doći do podataka. Osobno bih bio sretan da se o ovim osobama moglo naći putem interneta. Zbog toga ovime želim dati svoj doprinos... Ivica Jagodić (razgovor) 17:16, 17. veljače 2024. (CET)[odgovori]
Pozdrav, ja na žalost ne vidim enciklopedijski značaj dotičnih osoba. Osoba ne zaslužuje biti na enciklopediji samo zato što je radila svoj posao, a ako se o tim osobama iz crkvene povijesti vrlo malo zna, vjerojatno postoji razlog za to. Ukratko, činjenica da je netko bio gvardijan u Vukovaru nije dovoljan razlog da dotični ima članak na Wikipediji. Da bi osoba ispunila kriterije, mora imati nekakav značaj (malo ću banalizirati: napisati neke knjige, podignuti ustanak, biti politički vođa, izumiti nešto... i sl.), u protivnom ćemo dobiti beskonačan niz članaka o osobama koje su u konačnici nebitne. Nemojte se ljutiti, ali morat ću Vam obrisati te članke, a ako želite pisati o osobama od određenog značaja dobrodošli ste. Lijep pozdrav. Dean72 (razgovor) 19:07, 17. veljače 2024. (CET)[odgovori]