Razgovor sa suradnikom:Leona Prus

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Saxum 22:10, 21. kolovoz 2008. (CEST)

Bok, baš si se zgodne teme uhvatila, evo da se lakše snađeš u svemu tome pogledaj uvodni tečaj, a kasnije kao pomoć u hodu ti može biti šalabahter, i pogledaj malo druge članke pa ćeš vidjeti kako otprilike članak treba izgledati. Ako zatreba nešto samo pitaj. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 22:19, 21. kolovoz 2008. (CEST)
pa nisam baš, godinicu i nešto ;o), eto još ti mogu reć kako ostavit potpis, samo napišeš 4 tilde na kraju poruke: ~~~~, ili pritisneš tipku za potpis gore, 10. po redu. Potpis se ostavlja na stranicama za razgovor, kad god nekome nešto pišeš recimo, ili u Kafiću i sličnim stranicama gdje se vodi rasprava/pitanja. Ako treba kakva pomoć kod uređivanja, samo pitaj, lijep pozdrav ;o)--Dalibor Bosits © 22:41, 21. kolovoz 2008. (CEST)

Rođendan[uredi kôd]

Leona Prus, neke osobe ne vole govoriti o tome koliko imaju godina, ali zato imaš mogućnosti da se upišeš ovdje (kada ti je rođendan).--Vatrena ptica (razgovor) 14:02, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Leona, nemoj uklanjati sav tekst stranica i dodavati svoj tekst. Dozvoljavam ti da ponovno pokušaš ubaciti tekst, a ja ću ga preoblikovati.--Vatrena ptica (razgovor) 14:05, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Ja imam 10 (od prije nekoliko dana). :)--Vatrena ptica (razgovor) 14:06, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Bok Leona, Wikipedija baš nije neki chat ili forum, pa se osobni razgovori obično ovdje ne vode, ali slobodno me pitaj bilo što vezano uz Wikipediju i njeno uređivanje. Htio bih ti samo skrenut pažnju na ideju Wikipedije, koja je namijenjena da bude otvorena i slobodna za sve, tako da su svi pozvani uređivati, odnosno svojim znanjem doprinijeti razvoju i kvaliteti Wikipedije. To se odnosi i na uređivanje članak koje recimo nisi ti započela, tako da ako recimo Ti vidiš negdje nekakvu gramatičku grešku ili smatraš da treba dodati neku rečenicu kako bi se proširilo znanje, to si svakako pozvana učiniti, bez obzira čiji je članak, dok god su uređivanja u cilju poboljšanja kvalitete. Možda se pitaš kako biti siguran da netko neće unijeti gluposti u članak koji si Ti započela? Pa jednostavno, članak možeš staviti na svoj popis praćenih stranica, tako možeš vidjeti što su drugi napravili, pa ih ako treba ispraviti. Sretno s uređivanjem ;o) --Dalibor Bosits © 14:21, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Schönbrunn[uredi kôd]

Leona, ako postoje članci na Wikipediji i wikipedizirani su, onda se oni dalje nadopunjavaju. Jesi li pročitala uvodni tečaj ili savjete o stilu pisanja? Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 17:10, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Dobrodošlica[uredi kôd]

Leona, dobrodošla si ovdje, ali prilikom mijenjanja teksta moraš pripaziti da ne izbrišeš i kategorije (kojima se kategorizira tematika) i poveznice na druge jezike, čak i ako ti se ne sviđaju. Želiš li naučiti više o uređivanju, objasnit ću ti tematiku i princip rada:


  • ; Masna slova, preporučujem ti da tu opciju koristiš samo na najvažnijem pojmu; radiš ovako: '''Njemačka''' Njemačka
  • ; Kurzivni tekst, (de. ''Housekatze'') (de. Housekatze).
  • ; Poveznica, dodaješ za objašnjenje pojma; [[Beč]], Beč.

Jednostavno, zar ne? :) --Vatrena ptica (razgovor) 17:16, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Sutra sljedeća lekcija, može?--Vatrena ptica (razgovor) 17:22, 22. kolovoz 2008. (CEST)