Razgovor sa suradnikom:Maria Sieglinda von Nudeldorf/Arhiv 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

-

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta

-

  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

- - Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

-

-

- - Drugi suradnici?

-

-

-

  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

- - Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

- - Još jednom, dobro došli!

- --zhile 23:28, 29. prosinac 2008. (CET)

- -

Izvori i literatura[uredi kôd]

- - Dobrodošli na wikipediju! Drago mi je da doprinosite wikipediji, no skrećem pažnju da je poželjno doprinose potkrijepiti referencama. Više o tome na Wikipedija:Literatura. Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 23:32, 29. prosinac 2008. (CET)

- -

Potkrijepio bih komentar kolegice primjerom: ako je neka liječnička praksa danas zastarjela, komentar je prikladan, ali izvor je poželjan. Ukoliko se govori o kulturnoj uvjetovanosti PMS-a, tu je komentar krajnje neprikladan, jer je nužno navesti koliko daleko ide kulturna uvjetovanost (da li možda kulturna uvjetovanost nadjačava mijene hormona? ili kulturna uvjetovanost oblikuje reakciju oba spola na mijene hormona?), i takva razmatranja je nužno potkrijepiti izvorima, jer Wikipedija je enciklopedija, ne forum po kojem se može pisati što se želi bez ikakve utemeljenosti naših riječi. Hvala na razumijevanju! SpeedyGonsales 16:45, 30. prosinac 2008. (CET)

- -

Slavko Kulić[uredi kôd]

- - Maria Sieglinda von Nudeldorf, članak o Slavku Kuliću bio je očišćen od vanjskih poveznica, pa te molim da mi napišeš zašto ih vratila i uklonila zakomentirani dio s intervjuima, koji su zapravo nebitni u nečijem životopisu. Lijep pozdrav --Roberta F. 03:17, 31. prosinac 2008. (CET)

- - Jer sam istovremeno imala otvorene prozore na engleskoj i hrvatskoj Wikipediji, onda mi je zablokirao jedan mikroprekidač na mišu, potom si ti zaključala stranicu, i više nisam mogla ispraviti štetu.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovordoprinosi) 03:28, 31. prosinac 2008.

- -

potpis[uredi kôd]

- Bok Maria, na stranicama za razgovor se preporuča ostaviti svoj potpis, a to se radi s 4 tilde na kraju teksta: ~~~~, i kad snimiš stranicu te 4 tilde se pretvore u tvoje ime. Inače, kad odgovaramo nekome, to se obično učini na stranici za razgovor te osobe, možeš i na svojoj naravno, ali onda osoba neće dobiti obavijest o novoj poruci. Ako zatreba kojekakva pomoć slobodno javi, lijep pozdrav (i sretna nova skoro) ;o) --Dalibor Bosits © 12:43, 31. prosinac 2008. (CET)

- -

Rado pomognem i sam ;o), za kontakt imaš moj mail ovdje. Usput rečeno, da bi mi mogla poslati mail, moraš u svojim postavkama upisati valjani mail, kojeg btw drugi neće moći vidjeti (ako već nisi). --Dalibor Bosits © 20:03, 4. siječanj 2009. (CET)

- -

Enciklopedija[uredi kôd]

- - Ono što ja mislim, ili što vi mislite, to je potpuno nevažno, kao i ono što smo. Na enciklopediji treba pisati enciklopedijskim stilom, objektivno, potkrijepljeno dokazima i ne biti isključiv. Dalje zaključite sami.--Frano Milić (razgovor) 15:04, 5. siječanj 2009. (CET)

- -

Re- oftalmologija[uredi kôd]

- - Lijepi pozdrav i zahvala na dosad učinjenom, pokušat ću koliko mi vrijeme i znanje dopušta urediti doprinose Vas i Vaših studenata prema pravilima Wikipedije. Nadam se samo da Vašim studentim Wikipedija nakon ovoga postane privlačnija, a ne mrskija :) S štovanjem Vedran12 (razgovor) 13:07, 31. siječanj 2009. (CET)

- -

Re-MKB-10[uredi kôd]

- Naravano, bilo bi krasno puno toga napraviti i staviti na Wikipediju, i zato Wiki zajednica cijeni i najmanji doprinos, a što se tiče MKB-a, evo nekoliko primjera vrlo jednostavnih primjera za primjenu, naravno pod uvjetom da sam dobro shvatio (prvih nekoliko redova u članku): Klinička depresija, Shizofrenija.

- P.s: primjer je samo infokutija, a u raspravu o primjernosti teksta u člancima ne ulazim, jer ga nisam pročitao. Vedran12 (razgovor) 13:02, 1. veljača 2009. (CET)

- -

Suradnička stranica[uredi kôd]

- - Želimo ti preporučiti da nešto napišeš na svojoj stranici suradnika. Možeš napisati što god želiš (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji ti se najviše sviđaju ili koji te najbolje opisuju. Lijep pozdrav.

- --Roberta F. 23:47, 1. veljača 2009. (CET)

- -

MKB-10 P00-P96[uredi kôd]

- - Bok,

- - Možeš li svojim člancima dati glavu i rep?

- - Kopiranje teksta iz nekog dokumenta u članak naslova MKB-10 P00-P96 nije baš onako kako je zamišljeno pisanje članaka.

- - Što je MKB-10 P00-P96? Klasifikacija bolesti novorođenčadi? Klasifikacija bolesti majki? Popis radova nekog znastvenika? Ja ne kužim, a ne vjerujem da itko drugi kuži, tko nije studirao medicinu. --Ante Perkovic (razgovor) 10:49, 2. veljača 2009. (CET)

- -

Bilo bi najbolje da na početak barem napišeš o čemu se točno radi u članku, dakle da ima neki početak, s najosnovnijim podacima, što će sigurno olakšati posao onima koji to kasnije odluče kategorizirati. Teško da če neki medicinski nestručan suradnik uspjeti to shvatiti sam. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 15:07, 2. veljača 2009. (CET)

- -

Ne razumijem tvoje metafore. Ako nešto želiš reći, reci to da te odmah razumijem. Ili, zapravo, još bolje, reci nekom drugom jer mene neće biti online neko vrijeme. --Ante Perkovic (razgovor) 06:31, 5. veljača 2009. (CET)

- -

Pozdrav[uredi kôd]

- - Već si neko vrijeme ovdje, ali nisu nam se putevi sreli. Sličan projekt pokušavam pokrenuti i malo južnije, ali s drugom tematikom. Kako svakom novom suradniku ponekad zatreba pomoć, a znam da sada dolazi cijela garnitura novih suradnika, dobro je znati da tu negdje postoji netko (jedan suradnik s više iskustva na wiki) ko ju je spreman pružiti. Kad ti zatreba savjet, pomoć ili bilo što, slobodno ostavi poruku na moju stranicu za razgovor. Postoji velika šansa da će pitanja postavljena ujutro biti odgovorena u roku nekoliko minuta. Pozdrav --Lasta 11:40, 3. veljača 2009. (CET)

- - Počeo sam sređivanje po dogovoru. Pogledaj A00 pa dalje, čini mi se da je onako najbolje, da izbjegnemo prevelik sadržaj. Ako se slažeš, ja ću nastaviti dalje sređivati, možeš to meni prepustiti a ti napiši kratke uvode na popisima. Pozdrav --Lasta 12:03, 4. veljača 2009. (CET)

- - A00-B99 je sređeno, koliko sam znao i mogao, dakle, sredio sam popis i ubacio na dno predložak za internu navigaciju po popisu. Molio bih te da pregledaš popis i ukloniš moje greške, vjerovatno ih ima ali ja ih nisam nalazio. Pozdrav, sutra nastavljam sa C. --Lasta 13:59, 4. veljača 2009. (CET)

-

Kada sam ja počeo, imao sam veliku Robertinu pomoć i znam koliko mi je značila. Sada sam u poziciji da pomažem, i drago mi je pomoći kolegama, pogotovo kada vidim da jew veliki posao u pitanju, kao npr ovaj sada. Kada sam ponudio pomoć, to sam i mislio, a Roberta je očigledno znala koga treba spojiti. Ako ti što treba samo se javi, ja sam veći dio jutra prisutan na wiki, a ponekad i pred veče. Pozdrav i ne zahvaljuj, sve ovo je ipak samo jedan lijepi hobi koji, a naš trud će možda jedniog dana nekome dobro doći. --Lasta 16:04, 4. veljača 2009. (CET)

- - Gdje ste našli sliku. --Zeljko (razgovor) 20:18, 4. veljača 2009. (CET)

- -

Zamolba :)[uredi kôd]

- - Lijepi pozdrav, javljam Vam se sa zamolbom, koja naravno ne treba biti uslišana, da "iskoristite svoj utjecaj i moć", te prenesete (ili prevedete :) dio znanja Vas i Vaših studenata u članke o anatomiji i fiziologiji oka (koji su takvi kakvi jesu, "na čast" nama-wiki-svima). Čestitam Vam na dosadašnjim doprinosima, s štovanjem Vedran12 (razgovor) 22:49, 5. veljača 2009. (CET)

- -

Pomoć[uredi kôd]

- Molim za pomoć. Naime,pri sređivanju MKB-10 L00-L99, nikako nisam uspio prevesti naslov pod brojem 1.7. Napravio sam najbolje što sam znao, ali, nisam zadovoljan. Potrebna mi je pomoć profesionalca. Hvala --Lasta 00:28, 8. veljača 2009. (CET)

- -

Ako želiš postaviti komentar o epifori, to ne činiš u razgovoru o Kafiću već na stranici za razgovor o tome pojmu. Zasad ću ti samo premjestiti komentar.--Vatrena ptica (razgovor) 10:22, 8. veljača 2009. (CET)

- -

I još nešto, skoro sam zaboravila: o postavljanju razdvojbe možeš vidjeti ovdje. Good luck!--Vatrena ptica (razgovor) 10:26, 8. veljača 2009. (CET)

- - Evo imate svoj ustranicu na razvojbi --Zeljko (razgovor) 10:38, 8. veljača 2009. (CET)

- -

tu --Zeljko (razgovor) 11:06, 8. veljača 2009. (CET)

- - Hvala, naime, gdje je bio problem: Kod MKB-10 L00-L99, nikako nisam uspio prevesti naslov pod brojem 1.7. gdje bi doslovni prevod bio kožne izrasline, ili kožni dodaci, što je po meni bio apsurd. Hvala na pomoći. --Lasta 08:37, 9. veljača 2009. (CET)

- -

Fotografije s en:wiki[uredi kôd]

- - Maria, trenutačno ima nekih problema s botom za premještanje fotografija s en:wiki na Zajednički poslužitelj, a kako je "klasično" premještanje presporo, pričekati ću da proradi bot, još večeras ili tijekom sutrašnjeg dana. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:08, 8. veljača 2009. (CET)

- - Zar vam više ne treba Epifora. --Zeljko (razgovor) 11:52, 9. veljača 2009. (CET)

- -

Špalt[uredi kôd]

- - Pozdrav, članak procjepna svjetiljka bio je i zamišljen kao članak o dijelu, a ne o cijelom biomikroskopu (prema članku engleske wikipedije), iako možda nije najspretnije izveden. Članak biomikroskopu tj. o "spoju" procjepne svjetiljke i biokularnom mikroskopa bio bi (prema mojoj ideji) zaseban. Naravno ako Vi ovo smatrate boljim načinom ili vidite neku grešku, ispravite. Sa štovanjem Vedran12 (razgovor) 20:47, 9. veljača 2009. (CET)

- - Razumijem Vaše argumente i napominjem da bi možda bilo "spretnije", da ste napisali novi članak biomikroskop i "ostavili na mir" procjepnu svjetiljku (koju bi netko jednog lijepog dana uredio i završio), ma koliko vas bola u oči, tako bi sada umjesto jednog, imali dva članka (BioM vrhunski, i ProcjepnuS traljavi, površni...). Sa štovanjem Vedran12 (razgovor) 23:28, 9. veljača 2009. (CET)

- -

Slike[uredi kôd]

- - Maria, slike još nisu postavljene, jer još uvijek ne mogu postavljati pomoću bota, ali pokušati ću ponovno sutra. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:27, 9. veljača 2009. (CET)

- -

Pozdrav[uredi kôd]

- - Ne znam zbog čega ste se zarumenili oko članka o stenozi, ali kad ste se već zarumenili bar znam da vam određene krvne žile nisu stenotične ;) ...malo medicinskog humora za nekoga kome bi ime na latinskome sigurno zvučalo poput pjesme ili sam možda u krivu? ;) Conquistador (talk) 23:47, 9. veljača 2009. (CET)

- -

MKB-10[uredi kôd]

- Sredio sam sve popise, kako sam mislio da treba, sada bi bilo dobro svakome od njih na vrhu napisati samo jednu-dvije rečenice koje će govoriti svakome (i laicima) o čemu se tu radi. Bilo bi dobro da ti to uradiš ili možda da tio predložiš kolegi Vedranu12 da on uradi. Time bi po meni završili priču oko ovog popisa. Da ne zaboravim, molim te, prođi svaki popis i pregledaj sve naslove koje sam stavio i prevode, ispravi gdje sam falio. Ako treba pomoć javi se, tu sam. Pozdrav --Lasta 09:42, 12. veljača 2009. (CET)

- -

Tonometrija[uredi kôd]

- - Maria, fotografije su napokon na Zajedničkome poslužitelju i dodane u članak Tonometrija, trenutačno su u galeriji bez opisa. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 19:41, 14. veljača 2009. (CET)

- -

- - Maria, da, koliko vidim, samo fotografija s okom i lećom nije na Zajedničkome poslužitelju, sada ću je premjestiti, pa će biti vidljiva. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:46, 17. veljača 2009. (CET)

- -

Maria, dio fotografija već je na Zajedničkom poslužitelju, dio nije, treba najprije pogledati koja je licencija kod svake od fotografija i samo one koje su pod slobodnom licencijom mogu ići na commons. Naravno da možeš i sama postavljati, na ovoj stranici se odabere "It is from another Wikimedia project (Wikipedia, Wikibooks, Wikinews, etc.)", otvori se ova stranica, a za postavljanje pomoću bota odabere rečenica pri vrhu "Use the CommonsHelper tool to easily transfer images from other Wikimedia projects" klikne na CommonsHelper tool koji otvara ovu stranicu, a prije postavljanja pomoću bota, treba se samo prijaviti, tj. potvrditi (Verify your Commons user name with TUSC for direct upload.). Zapravo je vrlo jednostavno, nakon nekog vremena rada s njime :-). No, kao što sam rekla, moja ponuda za pomoć i dalje stoji, pa ako ti je prekomplicirano ili neki od studenata ne uspije savladati premještanje fotografija, onda mi samo ostavi/te poruku, a ja ću kao što i druge fotografije prebacujem, prebaciti i te. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 14:13, 17. veljača 2009. (CET)

-

Riješeno :-)) --Roberta F. 12:07, 18. veljača 2009. (CET)

- -

Sređeno.--Saxum 12:22, 23. ožujak 2009. (CET)

- - Je li ovo kakva šala sa prostorima između omotača i vanjskim ovojnicami [1]? Kubura (razgovor) 21:52, 26. ožujak 2009. (CET)

- - Vaginalni prostori u oku [2]??? Nisan medicinar, ali ovo mi malo čudno zvuči.

- Znan da je mišić po mišu, gušterača po gušćerici, čekić i stremen u uhu, ali ovo s okon... Kubura (razgovor) 18:30, 27. ožujak 2009. (CET)

- - Jo, što će bit kad tu bazu izvalin u društvu :))) Kubura (razgovor) 03:25, 29. ožujak 2009. (CEST)

- -

Izvori[uredi kôd]

- - Kod navođenja izvora samo stavite Predložak:Izvori kao što sam ja ubacio u članak Retinoblastom. Pozdrav!--Phantom (razgovor) 20:44, 9. travanj 2009. (CEST)

- -

Reference[uredi kôd]

- - U čemu je točno problem sa referencama? Ako će ti to olakšati, mogu ti dodati par ikona za dodavanje referenci u tvoj osobni toolbar. --Ante Perkovic (razgovor) 10:27, 10. travanj 2009. (CEST)

- -

Dodao sam i nešto viška. Trebalo bi radit nakon Shift+Reload. Ako ti je viška botuna, možeš ih pokušat uklonit na Suradnik:Maria Sieglinda von Nudeldorf/extraeditbuttons.js. Mislim da ne bi trebao biti preveliki problem vidjeti koji služi čemu (ima komentara u kodu). Ako zapne, pitaj nekog drugog, ili mene kasnije, ja upravo idem offline. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 15:02, 10. travanj 2009. (CEST)

- -

U člancima koje napišeš trebaš staviti veoma važne međuwiki poveznice, pomoću koje možemo naći članak o istoj temi na drugim wikipedijama, a i na drugim wikipedijama članak na hrvatskom jeziku.--Vatrena ptica (razgovor) 16:46, 10. travanj 2009. (CEST)

- -

Ispravljanje[uredi kôd]

- - Zašto ispravljaš riječi tijekom, izravan? Riječ tijekom je u duhu hrvatskoga jezika više od riječi tokom, ta je riječ srbizam. Nadalje, riječ izravan bolja je od internacionalizma direktan.

- - P.S. Pravilno je jezičnih, a ne jezičkih. ;) --Binx ® 18:33, 22. travanj 2009. (CEST)

- -

Zato jer voda teče, a ne tiječe[uredi kôd]

- - Jer je i "tokom" jednako tako u duhu jezika, a meni se više sviđa; jezik je u velikoj mjeri arbitraran. Oftalmoskop je direktan i indirektan jer je oftalmološka struka uvriježila te izraze. K tome, neologizmi i silovanje jezika bezmjerno mi se gade. Any other questions? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 22:52, 22. travanj 2009. (CEST)

- -

Kategorije[uredi kôd]

- - Bok,

- - Svaki članak bi trebao imati kategoriju. No, ako nisi sigurna u kategoriju, ili je članak još nema, možeš dodati {{kat?}} negdje na dno. Taj predložak pomaže da se takvi članci nađu.

- - Inače, imamo i popis članaka bez kategorija, no ako npr netko doda {{mrva}}, članaka dobija kategoriju, pa nam taj popis nije od koristi. Zato imamo {{kat?}}.

- - --Ante Perkovic (razgovor) 09:49, 23. travanj 2009. (CEST)

- -

Znakovi[uredi kôd]

- -

Wikicitati »Predlažem da se formira posebna kategorija medicinskih znakova u koju će se prebaciti sve ono što je sad u kategoriji simptoma, a simptom nije.«

- - Samo daj, nema ovdje puno ljudi koji bi znali razliku, a još je teže uhvatiti nekog za rukav da reče svoje mišljenje. Be bold. --Ante Perkovic (razgovor) 10:04, 23. travanj 2009. (CEST)

- -

Da se ne izgubi...[uredi kôd]

- - Dodaj {{prijevod-srp}} prije teksta. --Ante Perkovic (razgovor) 14:48, 23. travanj 2009. (CEST)

- -

Slika[uredi kôd]

- Datoteka: |thumb| px|objašnjenje

- - Sve u dvije uglate zagrade. stavi za početak 400 px. --Lasta 08:24, 24. travanj 2009. (CEST)

- -

Bitotove pjege[uredi kôd]

- - Bok,

- - Vidio sam Razgovor:Bitotove pjege.

- - Moje iskustvo je ovakvo - ljude je teško natjerati da daju svoje mišljenje i kad se rado o opće poznatim stvarima, a po mojem iskustvu (prvi sam po broju uređivanja, a i zovu me "Veliki Kategorizator", pa ne govorim bez osnove), pitanja o stručni temama kao što su oftamologija mogu ostati neodgovorena nekih 2 do 3 desetljeća, po mojim procjenama :)).

- - Iznimno je pohvalno što se želiš sa svima posavjetovati, i ja to redovito radim, no kako mene ponekad isfrustrira nedostatak interesa drugih suradnika za raspravu, htio bih barem tebi pomoći da se ne razočaraš.

- - S obzirom da stvarno imaš, blago rečeno, dovoljno iskustva u tvojoj struci, pozivam te da slobodno sama odlučiš o temama o kojima najviše znaš i da sama odlučiš o imenima kategorija i što ćeš u njih potrpati. Već imamo filmaše koju imaju potpunu slobodu u kategorizaciji filmova, profesore koji predaju likovni koji sami odlučuju o kategorizaciji slikara, kipara ... pa nema razloga da se i ti ne ohrabriš :)

- - Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 15:34, 25. travanj 2009. (CEST)

- -

Pristojnost[uredi kôd]

- - Molim da budeš pristojnija prema suradnicima nego ovdje. Svo smo dužni doprinijeti što mirnijem rješavanju sporova, te maksimalno izbjegavati podizanje tenzija. Hvala na razumijevanju i pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 15:44, 25. travanj 2009. (CEST)

- -

Ne bi ulazio u rasprave o jeziku, jer o tome svatko ima svoje mišljenje, a ja ne bi nikog zamarao sa svojim. No, stav je ove zajednice da se po tom pitanju držimo mišljenja struke, ili barem većine struke (s obzirom da su naši jezikoslovci u rijetko ćemu složni). To je cijela priča, što se tiče jezika. --Ante Perkovic (razgovor) 16:44, 25. travanj 2009. (CEST)

- -

Znači, kad završiš oftamologiju, nastavljaš sa temama iz politike :). Odlično, bilo bi šteta da odeš. --Ante Perkovic (razgovor) 17:21, 25. travanj 2009. (CEST)

- -

Bog, Marijo.

-

Ne osporavan ti stručnost. Što se tiče čistoće i kakvoće hrvatskog medicinskog nazivlja, jesi li možda konzultirala koji uradak od dr Drage Štambuka? Kubura (razgovor) 02:53, 26. travanj 2009. (CEST)

- -

Ne, nikad čula. Kad imam nedoumica, npr. kako prevesti "health policy" (jer hrvatski jezik ne razlikuje politics i policy), konzultiram Nives Opačić (nadam se da se ovdje čulo za nju). Uopće, osjećam duboku odvratnost prema turbohrvatovanju i silovanju jezika. Svoj materinji jezik govorim gotovo pedeset godina, i svaku sugestiju kako da to činim primam s prezirom i podsmijehom. Predstoji mi postaviti na hr.Wiki još tridesetak članaka, nakon toga silazim s projekta i prelazim anarhosindikalistima. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 09:49, 26. travanj 2009. (CEST)

- -

Inače, gore potpisani iskusni suradnik je jedan od najupornijih po pitanju ignoriranja jezičnih normi, sa vlastitim poimanjem pravopisa i gramatike, pa ako se nekim čudom odlučiš usvojiti neke novije jezične norme, molim te, nikako nemoj učiti od njega.

-

Ja, inače, kad sam u nedoumici oko jezika, konzultiram onu drugu Nives, šta je skoro dobila književnu nagradu, čujem da je ona dobra s jezikom. --Ante Perkovic (razgovor) 10:14, 26. travanj 2009. (CEST)

- - I ona je u anarhosindikalistima. Iskaznica s niskim rednim brojem. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 12:25, 26. travanj 2009. (CEST)

- -

Infokvir bolest[uredi kôd]

- - Heh, može se proširiti predložak iako je on zasad samo MKB-10... Bi li mogli dati primjer za neki članak dijagnoze na latinskom pa da pokušam napraviti...  E.coli  21:09, 4. svibanj 2009. (CEST)

- - Keratitis je keratitis i na latinskom. Konjunktivitis je conjuncitivitis. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 21:35, 4. svibanj 2009. (CEST)

- -

Okulomotorni živac, zjenica[uredi kôd]

- - Bok,

- - Ostavio sam poruku na Razgovor:Okulomotorni živac, ali sad vidim da je isti prijedlog i za zjenicu, pa shvaćam o čemu se radi.

- - Trebalo bi podijelti te članke na opći dio i na dio vezan uz čovjeka, te svakog zasebno kategorzirati. --Ante Perkovic (razgovor) 08:56, 9. svibanj 2009. (CEST)

- -

Ježek[uredi kôd]

- - Maria, je trenutačno postavljen kod nas, dopuni/promijeni opis ako treba, pa ću ga prebaciti na Zajednički poslužitelj pomoću bota. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:48, 15. svibanj 2009. (CEST)

- -

Wikiprojekt medicina[uredi kôd]

- Pozivam vas da nam se pridružite na Wikiprojektu medicina (potpišite se ovdje).

- - Stranicu sam nedavno započeo tako da nam svima koji radimo na medicini predstoji puno razgovora i dogovora oko pravila i standarda... Na stranicu za razgovor projekta slobodno ubuduće pišite svoje prijedloge. :)  E.coli  22:44, 16. svibanj 2009. (CEST)

- -

Ruka i šaka[uredi kôd]

- Na razgovoru o ruci napisala si da je ruka (lat. manus), a nije li šaka (lat. manus) i ruka (lat. membrum superius)? Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 20:12, 19. svibnja 2009.

- - Popravila sam; manus jest šaka, a ne ruka. Neka bude oprošteno gospođi u godinama. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 20:49, 19. svibanj 2009. (CEST)

- -

Sve ok. Lijep pozdrav! --Herr Mlinka (razgovor) 20:55, 19. svibnja 2009.

- -

Maria Sieglinda von Nudeldorf, mislim da je previše slika, neke treba obrisati, neke smjestiti u galeriju.--Vatrena ptica (razgovor) 11:56, 22. svibanj 2009. (CEST)

-

Poslušaj ponekad i savjet drugih suradnika; izmjenu Vatrene ptice na članku "Oko" uklonila si bez ikakvih obrazloženja. Lijep pozdrav. --Mario Žamić (razgovor) 12:08, 22. svibanj 2009. (CEST)

-

Vidio sam obrazloženje na stranici za razgovor. Bilo bi dobro kod uklanjanja izmjena staviti kratko obrazloženje u sažetak, da ne dolazi do ovakvih nesporazuma. Lijep pozdrav. --Mario Žamić (razgovor) 12:37, 22. svibanj 2009. (CEST)

- -

Suvišne slije[uredi kôd]

- - Mare, ne živciraj se. Samo ti radi svoje. Neka pasi lajedu. Karavan neka gre svojin puten :) Kubura (razgovor) 18:49, 24. svibanj 2009. (CEST)

- - Da se neki suradnici ne bidu uvridili: "pasi" se ovdi odnosi na suradnike koji ometadu kvalitetne suradnike koji izvrsno radidu. Oni koje to zanima ćedu se lako pripoznat. Kubura (razgovor) 18:51, 24. svibanj 2009. (CEST)

- -

Pohvala![uredi kôd]

- - Svaka čast na dosadašnjem radu, da Vas nema davno bih skočio sa Wiki-mosta (povezuje Kafić sa Glavnom stranicom). Kad me uhvati Wiki-stvaralačka-kriza, Wiki-depresija ili slična bolest uzrokovana zasičenjem, suradničkim (pre)pametovanjem ili sitnim preuređivanjem netom završenih članaka, pročitam neki Vaš članak i dobijem volju dalje doprinositi. Vedran12 (razgovor) 02:56, 28. svibanj 2009. (CEST)

- -

OK, odmah.--Vatrena ptica (razgovor) 22:05, 28. svibanj 2009. (CEST)

- -

Gradele[uredi kôd]

Pozdravljan te, Mare!
I ti si vidin odlučila malo gradelat ribe [3]  :)
Puno pozdrava! Kubura (razgovor) 01:57, 30. svibanj 2009. (CEST)

Poštovana Doktorice, to što se radi na wikiju, stvar je nas, ne policije. Pod pritiskom kad se neko tjera, stvar je samo nas. Pomoć možete tako da takve ljude ne podržavate. --Zeljko (razgovor) 22:07, 30. svibanj 2009. (CEST)
Sašila sam previše ženskih i dječjih rana a da bih vjerovala kako je bilo koja vrsta nasilja "naša stvar" koja ne treba ići "van". Kome koristi iluzija "sretne wikiobitelji"? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 22:19, 30. svibanj 2009. (CEST)
Ne treba nagliti sa zaključcima. Pričekajmo nekoliko dana da na noge stane AO i stvore se uvjeti za smirivanje situacije. Privremeni gubitak suradnika nije lak, ali ne želimo ih izgubiti još više... Pravno gledano, tijela izvšne vlasti naše države nemaju skoro nikakve ingerencije nad sadržajima koji mi ovdje pišemo a nalaze se na serverima u američkoj saveznoj državi Floridi.  E.coli  23:45, 30. svibanj 2009. (CEST)

Stranicu za razgovor ne smijete brisati. To vjerojatno niste znali, pa vratite natrag. Jedino vašu suradničku stranicu možete mijenjat po želji. Nadalje, nedajte da vas netko otjera odavde. Vi sste kao aktivni suradnik previše dragocjeni. --Zeljko (razgovor) 00:54, 31. svibanj 2009. (CEST)

Ja sam slobodna odrasla osoba. Doprinosit ću anonimno i neregistrirana, kao i ranijih godina na engleskoj Wikipediji. Ne želim biti formalnim članom hrvatske wikizajednice. Ako znaš kako da se "poništim", bilo bi ljubazno da mi pomogneš u tome. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 01:03, 31. svibanj 2009. (CEST)
Kad ste na nekoj stranici, onda imate na vrhu ono stare izmjene (dobijete to). Sa strane piše (ukloni ovu izmjenu) . Klikneš na to i ispod klikneš na spremi. To je sve. Recite za koga navijate. Možda za moje Bile. --Zeljko (razgovor) 01:15, 31. svibanj 2009. (CEST)
Suradnički računi se ne mogu poništiti iz tehničkih razloga, ali imate pravo obrisati svoju stranicu, što vidim da već jeste učinili, i čak zatražiti promjenu imena kako vas se ne bi moglo povezati s doprinosima pod ovim imenom. Kakva god bila vaša odluka, znajte da će vaš rad i doprinos uvijek biti poželjan i cijenjen na ovoj wiki. Do idućeg susreta,  E.coli  01:29, 31. svibanj 2009. (CEST)

Kolegice Marijo, poslali ste sasvim jasnu i snažnu poruku.
Hvala Bogu, ovo je virtualni prostor, tako da Vam zlonamjernici svojim pisanijama ne možedu nanijeti fizičku ozljedu.
Ne morate si dopustiti niti čitanje poruka od strane suradnika čije Vas poruke psihički maltretiraju.
Jednostavno pogledate povijest promjena. Vidite tko je pisao. Ono što Vam odgovara, pročitajte, ono što ne, ignorirajte.
Sve što Vam pogrdno napišu ide njima na štetu. Dokumentiraju svoje loše ponašanje. Koje je poslije argumentom za kazne na Wikipediji takvim osobama. Koje idu do zabrane zauvijek.
Dotad možete u miru surađivati na drugim Wikipedijama. I sâm sam tako činio kad bi krenila haranga na mene. A ti zlonamjernici neka si naprave od naše wiki-kuće ono što je Kikaševa rodbina napravila od njegove kuće i ostavštine kada su odbili Matana za nasljednika (iako ga je pokojni Kikaš odabrao za novu glavu kuće). Sad, ako se sjećate epizode "Prosjaka i sinova" kad su Matanov otac i stric pilali kuću napola...
A zlonamjernike će se kad-tad raskrinkati. To budite sigurni. Nekima od nas je to od početka jasno da su neki suradnici zlonamjerni, sad treba još kritična masa to uvidjeti.
Pođimo na bolje stvari.
Znate kako djedovi i bake u Zagori tepaju unucima? "Lipo didovo/babino joko." Planirao sam ove dane dati nagradu na tu temu, a htjeo sam to tepanje nekako unijeti u nagradu Vama (zbog članaka o očima i sl.), ali nisam znao kako to ukomponirati :)
Srdačni pozdrav, Kubura (razgovor) 01:58, 31. svibanj 2009. (CEST)

Još jedan pozdrav[uredi kôd]

Bila mi je čast raditi sa Vama [4]. Kubura (razgovor) 02:54, 31. svibanj 2009. (CEST)

Batat, Kru i sl.[uredi kôd]

Drago mi Vas je opet vidit ovdi. Puno lipih pozdrava. Kubura (razgovor) 01:52, 10. lipanj 2009. (CEST)

Sisanje - dojenje[uredi kôd]

Pozdrav, Maria. Slažem se s napomenama uz članak o sisanju, odnosno dojenju. Članak sam pisala davno, za potrebe članaka o sisavcima. Istina, bila sam svjesna potrebnih razlika, kao i nezgode u korištenju izraza "dojenje" za životinje. No, nisam znala bolje, pa ako imaš vremena, bilo bi dobro da napišeš zaseban članak o dojenju. --Branka France (razgovor) 10:34, 14. lipanj 2009. (CEST)

Prevela sam članak o zubu, ali ostavila sam nekoliko riječi koje ne mogu prevesti.--Vatrena ptica (razgovor) 16:44, 12. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]
Veliko hvala na pohvali, to mi je jedna od najljepših u životu. --Vatrena ptica (razgovor) 00:03, 13. srpnja 2009. (CEST)[odgovori]