Razgovor sa suradnikom:Whitelinefever

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Whitelinefever, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:Whitelinefever« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli!

Motorhead[uredi kôd]

Poštovani, niti sam pisao taj članak, niti dopunjavao, niti imam namjeru to radit ubuduće jer me ta tema ni najmanje ne zanima, tako da nemam pojma o kojim datumima i rođendanima pričaš. Kao administrator Wikipedije na hrvatskom jeziku vidio sam da je započeo jedan mali rat unošenjem novih i brisanjem starih izmjena i izvora na kojima bi se trebala temeljit vjerodostojnost Wikipedije, što u konačnici dovodi do neproduktivnog uređivačkog rata koji sam kao administrator dužan zaustavit u samom startu. Članak je zaštićen na jedan dan i tako će i ostati jer je takva praksa. Kad se dogovorite između sebe tko, kako i zašto, onda lijepo unesi sve promjene koje misliš da bi trebao unijeti, netko će ih pregledati i označiti za valjane ako to jesu, ili pobrisati ako to nisu. Hvala na razumijevanju i pozdrav.-- Braco (razgovor) 17:17, 15. studenog 2009. (CET)

Potpisivanje na stranicama za razgovor[uredi kôd]

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na tipku prikazanu na slici desno. Hvala na razumijevanju.

-- Braco (razgovor) 18:09, 15. studenog 2009. (CET)

Motörhead[uredi kôd]

Prije svega drago mi je da si se prijavio, tako da te možemo normalno kontaktirati, i da znamo kome se obraćamo. Uklonio sam samo ovu tvoju izmjenu. Motorhead se službeno smatra dijelom NWOBHM-a, što sam između ostalog i napisao u članku heavy metal. Čak se i slažem s tobom da je njihova glazba ustvari prljavi sirovi rock osobiti zvuk, svojstven samo njima, ako je ovo tvoj IP. Po njemu vidim da si više puta intervenirao u članak. Inače, članak je napisao Mario Žamić, pa se možeš javit' njemu za sve nedoumice vezane za uređivanje ovog članka. Drago mi je da poznaš glavnog gitarista Motorheada!!, ali tek kada i objaviš knjigu o njima, možeš je navesti kao izvor. Inače otvoren sam za svaku vrst rasprave po ovom pitanju, ili o bilo kakvim drugim pitanjima i nejasnoćama. Živio ti nama!

--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 19:07, 15. studenog 2009. (CET)

Ne, nisam ja uklanjao tvoje izmjene zadnjih dana, tko je što i kada radio na članku možeš vidjeti pod "stare izmjene". Članak sam ja počeo, to je točno i drago mi je da ga nastavljaš pisati i proširivati. A koji je njihov točan glazbeni žanr: činjenica je da Motörhead mnogi smatraju heavy metalcima, što možeš vidjeti (potkrijepljeno izvorima) na engleskoj (While Motörhead are typically classified as heavy metal, speed metal or thrash metal...), francuskoj (Motörhead est un groupe de heavy metal britannique), njemačkoj (Motörhead spielt einen Rockstil, der Assoziationen mit Punk, Hard Rock und Heavy Metal weckt) i brojnim drugim wikipedijama. Uz dužno poštovanje prema tvojem poznanstvu i budućoj knjizi (kojoj se, moram priznati, radujem jer smatram da je premalo domaće literature o rock glazbi), u članku ispravno stoji da oni za sebe kažu da su rock and roll, dok drugi navode da su heavy metal (iza čega stoji izvor, dakle, nisam to "izvukao iz prsta"). Lijep pozdrav i javi ukoliko treba kakva pomoć u radu na wikipediji. --Mario Žamić (razgovor) 19:27, 15. studenog 2009. (CET)
Opet o istom. Izgleda da se ipak ne slažemo. Vjerojatno si u pravu za metalce, i ono što oni pišu, zato što i sebe svrstavam, između ostalog, među njih.
Rock, metal, ili jazz je glazba. Glazba je umjetnost. A kad jedan umjetnik, glazbenik vlastiti rad svrstava pod neki žanr, tada njegovo mišljenje vrijedi koliko i mišljenje bilo kojeg drugog ljubitelja, štovatelja ili kritičara. Vrlo dobro znam kako Lemmy najavljuje koncerte. Ali ponavljam, to njihovo kategoriziranje nema prednost pred onim što kažu ostali. Oni glazbu sviraju drugima, ne sebi. Njihov stav o vrsti rocka kojeg sviraju može se spomenuti, ali to nije obavezujuće! I o tome se radi. Ako su oni Eddie Cochran 30 godina kasnije, upravo onda zaslužuju naziv hard rock ili pak heavy metal. Jer glazba mora evoluirati, napredovati, itd.
--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 18:19, 16. studenog 2009. (CET)

Pozdrav, članak se ne zaključava ako nije vandaliziran, ako nema uređivačkog rata ili ako ne dolazi do nepotrebnih i krivih izmjena. Članak mora ostati otvoren da ga mogu uređivat svi koji to žele. Ako netko unese neki krivi podatak, taj se podatak briše, a zaključava se tek ako opet nastane neko prepucavanje, tako da će članak zasad ostat otvoren za uređivanje. Pozdrav.-- Braco (razgovor) 20:13, 16. studenog 2009. (CET)

Ok, kužimo se sad bolje, valjda je hard rock ipak najprikladniji naziv. Ako imaš daljnju potrebu za raspravom, volio bih da se ona preseli na stranicu razgovora o ovom članku. Da drugi imaju uvid u sve ovo, i da se po potrebi pridruže. Naširoko smo raspravljali samo o glazbenom žanru kojem pripadaju Motorhead. Ovako možemo bez kraja i konca. Mislim da je tema pomalo iscrpljena. Rasprava je na taj način dostupna i otvorena za sve. Ne vidim što bih više dodao!
Ciao.
--Gdje je nestala duša svijeta (razgovor) 20:43, 16. studenog 2009. (CET)

Izmjene u članku Motörhead[uredi kôd]

Prepostavljam da je u članku sporan žanr sastava, ali skupa s ovom [1] izmjenom uklanjate izmjene koje su ispravne (poveznice na albume). Izmjena vam je uklonjena. --MaGa 06:49, 25. ožujka 2011. (CET)[odgovori]