Svjetsko prvenstvo u rukometu za igrače do 19 godina – Argentina 2011.

Izvor: Wikipedija

Svjetsko prvenstvo u rukometu za igrače do 19 godina održalo se u Argentini 2011. godine od 10. do 20. kolovoza. Natjecalo se 20 momčadi iz 5 konfederacija. Igralo se u dvjema dvoranama, Polideportivo Islas Malvinas i Once Unidos u jednom gradu domaćinu Maru del Plati. Odigrane su 64 utakmice i postignuto 3577 pogodaka, uz 47.675 gledatelja. Prema IHF-ovim pravilima, smjeli su sudjelovati samo igrači rođeni na ili poslije 1. siječnja 1992., a najmanja dopuštena dob za sudjelovanje bila je 16 godina.

Momčadi i sastavi[uredi | uredi kôd]

Nastupile su momčadi koje su plasman izborile rezultatom na prethodnom svjetskom prvenstvu: Hrvatske, Španjolske, Danske, Egipta, Njemačke, Francuske, Srbije, Švicarske, Švedske, Katara, zatim još po kompulsornom ključu iz Azije Južna Koreja i Bahrain, iz Afrike Tunis i Gabon, iz Europe Slovenija i Rusija, iz Oceanije Novi Zeland i iz Amerike Brazil i Čile.[1][2]

Hrvatska je nastupila u sastavu Luka Prezelj, Filip Štembal, Marko Buvinić, Dominik Mišković, Ante Kaleb, Dominik Smojver, Mirko Herceg, Ivan Senta, Filip Ivić, Ivan Sršen, Domagoj Pavlović, David Miličević, Matej Ašanin, Luka Šebetić, Stipe Mandalinić, Jurica Vidaček; vođa momčadi bio je Stipe Smojver, glavni trener Silvio Ivandija, trener Luka Panza, fizioterapeutica Patricija Šimić, službena osoba Dinko Vuleta, šef izaslanstva Ivica Udovičić i trener Ivan Pavlaković.[3] U skupini je bila druga, a u fazi na ispadanje izgubila u četvrtzavršnici od Francuske za 1 gol, nakon čega su uslijedila još dva poraza.

Poredak[uredi | uredi kôd]

Mjesto Momčad
Danska
Španjolska
Švedska
4 Francuska
5 Egipat
6 Švicarska
7 Njemačka
8 Hrvatska
9 Slovenija
10 Argentina
11 Južna Koreja
12 Brazil
13 Rusija
14 Srbija
15 Katar
16 Čile
17 Bahrein
18 Tunis
19 Gabon
20 Novi Zeland

Nagrade[uredi | uredi kôd]

Idealna momčad[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Info Brochure (pdf) (engleski). International Handball Federation. Pristupljeno 25. kolovoza 2017.
  2. (eng.) IHF Rosteri reprezentacija na SP 2011.
  3. (eng.) IHF Roster hrvatske reprezentacije na SP 2011.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]