Winx

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Winx
Winx Club
Autor Iginio Straffi
Država podrijetla Italija
Jezik talijanski
Broj epizoda 156 (zasada) 6 sezona
Produkcija
Trajanje epizode 25-ak minuta
Emitiranje
TV kuća RAI DUE
U Hrvatskoj Nova TV, Mini TV, Nickelodeon
Vanjske poveznice
Članak o seriji na IMDb-u

Winx Club je talijanska animirana serija koju je stvorio Iginio Straffi. Serija je prvenstveno namjenjena djeci od pet do dvanaest godina, no popularna je i među tinejdžerima. Najavljeno je da će kroz 2011. i 2012. biti puštena peta i šesta sezona za gledanje (Italija, SAD, Njemačka, Francuska... itd.)

Radnja[uredi VE | uredi]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Popis epizoda Winx Cluba

Likovi[uredi VE | uredi]

Winxice

  • Bloom je vođa Winx Cluba, princeza planeta Domina te vila i čuvarica zmajeve vatre. Isprva je mislila da su joj Mike i Vanessa Peters roditelji, no kasnije je otkrila da su joj biološki roditelji Oritel i Marila, kralj i kraljica planeta Domino. Njizin je dečko Sky, a njezin Pixie je Lockette. Bloom obožava učiti iz knjiga i čitati. Bloom je dobra i pokušava svima pomoći. Ona je vođa winx cluba.Zato što je smislila grupu Winx.
  • Flora je princeza planeta Linpheae i vila prirode. Jedino što je poznato da ima jest sestru Miele. Njezin je dečko Helia, a njezin Pixie jest Chatta. Flora je vrlo marljiva učenica i brižna osoba.
  • Stella jest princeza planeta Solarije i vila Sunca i Mjeseca. Stella ima razvedene roditelje, kralja Radiusa i kraljicu Lunu. Njezin je dečko Brandon, a njezin Pixie Amore. Stella je 'modna lutkica' i pomalo sebična, no dobra prijateljica.