Čokoladna brda

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Čokoladna brda u provinciji Bohol

Čokoladna brda je geološka formacija u Filipinima.[1] Postoje najmanje 1.260 brda, ali postoji mnogo manjih brda njih 1.776 na površini od 50 četvornih kilometara.[2] Brda su obrasla zelenom travom koja se tijekom sušne sezone osuši te brda poprime boju čokolade. Čokoladna brda su poznata turistička atrakcija u provinciji Bohol. Ona se nalaze na provincijskoj zastavi i pečatu te simboliziraju obilje prirodnih atrakcija u provinciji. Predložena su za uključivanje na listu svjetske baštine UNESCO-a.

Vegetacijom brda dominiraju trave vrsta, kao što su Imperata cylindrica i Saccharum spontaneum. Nekoliko ih je prekriveno glavočikama i papratima. Između brda, je ravna zemlja na kojoj se uzgaja riža i drugi usjevi. Međutim, prirodnoj vegetaciji sada prijeti kamenolomi. [3]

Čokoladna brda su konusna krška brda slične onima koja se nalaze u vapnenačkim regijama u Sloveniji, Hrvatskoj, sjevernom Portoriku i Kubi.

Galerija[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Na Zajedničkom poslužitelju postoje datoteke na temu: Čokoladna brda.

Izvor[uredi | uredi kôd]

  1. Eye on the PhilippinesInačica izvorne stranice arhivirana 8. prosinca 2006. Global Eye Retrieved 22 December 2006.
  2. Chocolate HillsInačica izvorne stranice arhivirana 9. travnja 2015. Seven Natural Wonders. Retrieved 10 December 2011.
  3. Bohol Island Herbarium www.pnh.com.ph. Retrieved 14 November 2006.