Prijeđi na sadržaj

ATB

Izvor: Wikipedija
ATB
Ime u rodnom listuAndré Tanneberger
Poznat/a i kaoATB
Rođen/a26. veljače 1973.
Žanr/ovitrance
Zanimanjeglazbenik, producent, DJ
Instrumentklavijature
Djelatno razdoblje1993. -
Producentska kućaKontor Records
Internetska stranica[1]

André Tanneberger alias ATB (rođen 26. veljače 1973. u Freibergu, Saska, Njemačka), njemački DJ i glazbeni producent.

Glazbena karijera[uredi | uredi kôd]

André Tanneberger započeo svoju glazbenu karijeru s dance glazbenom grupom "Sequential one". On je bio mozak u grupi od 1993 do 2002. Godine 1998, André je počeo solo projekt pod nazivom ATB. Njegov prvi uradak pod ovim nazivom je "9pm (Till I Come)", uključen u "Movin' Melodies" album, koji se Velikoj Britaniji probio na vrhove top lista u 1999 i naširoko smatran u Velikoj Britaniji kao prvi trance broj jedan. Pjesmu karakterizira gitara riff koja je postala naširoko popularna. Ovaj gitara zvuk, koji je slučajno našao dok je eksperimentirao s novim produkcijskim pozadinam, postao je zaštitni znak njegovih ranih hitova. ATB se i dalje razvijati mijenja sa svakom album. Njegov trenutni stil uključuje više vokala i raznolikih zvukova, s čestim zvucima glasovira.


Unatoč objavljivanju samo malo više singlova u Velikoj Britaniji, naime "Don't stop!" (Br.3, 300000 prodanih primjeraka) i "Killer" (br.4, 200000 primjeraka prodano), on i dalje redovito izdaje glazbu u svojoj rodnoj Njemačkoj i u drugim dijelovima Europe, gdje je ostvario velike hitove kao što su "I Don 't Wanna Stop ".

"Two wolds" (izdan u 2000) je bio njegov drugi studijski album. To je album na dva diska i temelji se na konceptu različite vrste glazbe za različita raspoloženja. Naslovi od dva CD-a su: "The World of Movement" i "The relaxing World". Ovaj album sadrži dvije pjesme u suradnji s Heather Nova: "Love Will Find You" i "Feel you like a river." Također pjesma "Let U Go" je sadržana na "The World of Movement" disku koji sadrži i vokal Roberte Carter Harrison iz kanadske pop grupe "Wild strawberries" (" Divlje Jagode").

Njegov treći album, "Dedicated", bio je izdan u 2002. Ona uključuje dvije vrh hits: "Hold You" i "niste Sam". U naslovu se odnosi na 9 / 11 događaja, tako je album je posvećen da tragedija. U 2003 ATB released podati se glazbe, koja je uključivala hitova kao što su "Ne želim Stop" i "Long Way Home". Iste godine, ATB je prvi DVD je izdana, podati se glazbe DVD. Sadrži sve njegove video zapise, turneje dokumentarna, fotografija i mnogo više.

ATB-ovi zadnji hitovi uključuju "Ecstasy" i smirujući "Marrakech",oba s albuma "No Silence" (izdanog 2004) koji su izdani i kao singlovi. "Marrakech" je bio korisšten kao glazba u filmu "Mindhunters".

Godine 2005, ATB izdaje "Seven Years", kompilaciju 2o pjesama,uključujući i sve singlove. Osim toga, Seven Years uključuje šest novih pjesama, poput singla "Humanity" te preradu "Let U Go" iz 2005 .

Njegov najnoviji album, Trilogy, izdan je u 4. svibnja ,2007. was released on May 4, 2007. The single "Justify" was released from The DJ 4 in the Mix compilation. The single "Renegade" was released on April 12, and features Heather Nova. Treći singl je bio "Feel Alive", izdan u srpsnju iste godine . André je u braku s Annom Tanneberger, kojoj je posvetio pjesmu "A Dream About You", s albuma "Trilogy".

Diskografija[uredi | uredi kôd]

ATB na snimci iz 2004

Glavni albumi[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]