Bill Weasley

Izvor: Wikipedija
Lik iz Harryja Pottera
Bill Weasley
Rod muškarac
Boja kose crvena
Boja očiju plava
Dom Gryffindor
Čistoća krvi čista krv
Vjernost Red feniksa
Glumac Richard Fish
Prvo pojavljivanje Harry Potter i zatočenik Azkabana (fotografija)
Harry Potter i Plameni pehar (pravo pojavljivanje)

Bill Weasley (r. 29. studenog 1970.) imaginaran je lik iz serije romana o Harryju Potteru. Najstariji je sin Arthura i Molly Weasley i brat Charliea, Percyja, Freda, Georgea, Rona i Ginny. Bill je pohađao Hogwarts od 1982. do 1989. Tijekom školovanja postao je i prefekt i glavni prefekt, a kasnije je u Egiptu radio za banku Gringotts.

U Harryju Potteru i Redu feniksa Bill se vratio u Veliku Britaniju kako bi radio za Red feniksa. Nakon godine poznanstva s Fleur Delacour i mnogo sati "privatne pouke" iz engleskog Bill je zaprosio Fleur i ona je pristala udati se za njega. U Princu miješane krvi, prije početka nove školske godine Bill dovodi svoju zaručnicu kući kako bi je upoznao sa svojom obitelji.

Prije događaja u šestoj knjizi Bill je opisan kao zgodan mladić duge crvene kose svezane u rep i s jednom naušnicom u obliku velikog očnjaka. Harry je primijetio da bi se Bill odlično uklopio u neki rock-koncert. Billov izgled baca njegovu majku Molly u očaj, iako nikome drugom njegov izgled ne smeta, a najviše se sviđa njegovoj mlađoj sestri Ginny. Bill se hrabro borio u bitci u Hogwartsu, ali nije uspio proći neozlijeđen. Vukodlak Fenrir Greyback osakatio je Billovo lice i, iako je bio u ljudskom obličju, Bill bi mogao poprimiti neke osobine vukodlaka. Njegovi i Fleurini planovi za vjenčanje nisu se promijenili. Štoviše, Fleurina odlučnost da se uda za Billa unatoč njegovom osakaćenom licu donijela joj je poštovanje ostatka obitelji koje do tada nije imala.

Ostalo[uredi | uredi kôd]