Charlie Weasley

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Lik iz Harryja Pottera
Charlie Weasley
Rod muškarac
Boja kose crvena
Boja očiju smeđe
Dom Gryffindor
Čistoća krvi čista krv
Vjernost Red feniksa
Prvo pojavljivanje Harry Potter i zatočenik Azkabana (fotografija)

Charlie Weasley (*12. prosinca 1972.) imaginaran je lik iz serije romana o Harryju Potteru. On je drugi sin Molly i Arthura Weasleyja i Billov, Percyjev, Fredov, Georgeov, Ronov i Ginnyn brat. U Harryju Potteru i Plamenom peharu za Charlieja je rečeno da ima lice koje odražava njegovu dobru narav te ima toliko pjegica da mu lice gotovo izgleda kao da je preplanulo. Charlie je, kao i Fred i George, niži i zdepastiji od Percyja i Rona koji su visoki i mršavi.

Charlie je pohađao Hogwarts od 1984. do 1991. i završio je školovanje godinu dana prije početka Harryjevog školovanja. U Hogwartsu je bio prefekt i kapetan gryffindorske metlobojske ekipe. Charlie je u ekipi igrao na mjestu tragača i Harry je na svojoj prvoj godini bio uspoređivan s njim. Iako je Oliver Wood tvrdio da je Charlie dovoljno dobar da igra za englesku reprezentaciju, on je otišao u Rumunjsku kako bi radio sa zmajevima. Hagrid tvrdi da je Charlie uvijek znao sa životinjama. Preuzeo je skrb za Hagridovu tek izleglu (ilegalnu) bebu zmaja Norberta na Harryjevoj prvoj godini, a u Harryju Potteru i Plamenom peharu je, za potrebe Tromagijskog turnira, zajedno sa svojim kolegama doveo u Hogwarts četiri rijetke vrste zmajeva. Morao je ponavljati ispit iz aparacije zato što je u prvom pokušaju promašio zadano mjesto aparacije i usput prestrašio jednu stariju ženu u bezjačkoj trgovini materijaliziravši se na nju.

Nakon drugog Voldemortovog jačanja, Charliejev je zadatak za Red feniksa bio da pokuša dobiti potporu iz inozemstva. Nije se vratio u Englesku još od Plamenog pehara. Međutim, pojavio se u sedmom i posljednjem romanu na vjenčanju Billa i Fleur,te je Billov kum.