Classix Nouveaux

Izvor: Wikipedija
Classix Nouveaux
OsnivanjeLondon
MjestoUjedinjeno Kraljevstvo
Žanr/ovinovi val, postpunk, novi romantizam
Djelatno razdoblje1979.–1985.
Producentska kućaEMI Records, Cherry Red Records, ESP Records
Internetska stranicaSlužbena stranica
Bivši članovi
Sal Solo
Mik Sweeney
Jak Airport
B. P. Hurding
Gary Steadman
Jimi Sumen
Rick Driscoll
Paul Turley
Pandit Dinesh
S Paul Wilson

Classix Nouveaux bivši je britanski novovalni sastav osnovan 1979.

Classix je imao uspješnice u Poljskoj, Portugalu, Jugoslaviji, Izraelu, Islandu i drugim državama. U Ujedinjenom Kraljevstvu imali su nekoliko pjesama na top 50 ljestvici ali samo jednu među 20 najboljih pjesama, sa singlom ”Is It A Dream”.

Raspadom sastava ”X-Ray Spex”, nekoliko bivših članova (Jak Airport i BP Hurding) osnivaju novi sastav Classix Nouveaux zajedno s Mikom Sweeneyom i pjevačem Sal Solom (prije je bio član sastava ”The News”). Prvi nastup bio je 25. kolovoza 1979. na Camden Palace. S javnim nastupima rasla je popularnost sastava, a njihova dramatična i složena glazba svrstana je u žanr novog romantizma, zajedno sa sastavima poput Japana i Ultravoxa.

Tijekom 1980. sastav je snimio četiri pjesme za Capital Radio a jednu skladbu, Robotar Dance, redovito je puštao DJ Nicky Horne. A & R u United Artists bili su u pregovorima s Classix Nouveauxom, no pošto su ti pregovori dugo trajali Classix odlučuje sami objaviti svoje skladbe. ”Robotar Dance” je objavljen 29. kolovoza i prikazivan je na londonskim televizijama. Skladba Robotar Dance je bila 11 tjedana na ljestvici dostigavši 22. mjesto, i postavši popularna plesna pjesma. Drugi sing ”Nasty Little Green Men” objavljen je 10 studenog 1980. Sastav se raspao 1985.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]