Dara Bubamara

Izvor: Wikipedija
Radojka Adžić
Ime u rodnom listuRadojka Adžić
Poznat/a i kaoDara Bubamara
Rođen/a21. svibnja 1976.
Žanr/oviturbofolk
Zanimanjeglazbenica
Djelatno razdoblje1989. - danas
Producentska kućaZabava Miliona, Grand Production, K::CN Records, City Records
Internetska stranicaSlužbena stranica

Radojka Adžić (Novi Sad, 21. svibnja 1976.) poznatija kao Dara Bubamara, je pop-folk i folk pjevačica.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Radojka Adžić je još u osnovnoj školi pokazala naklonost prema pjevanju i glumi. Pristupanjem školskom zboru razvija svoj talent za pjevanje. S 11 godina počinje se natjecati i pojavljivati na raznim glazbenim manifestacijama širom bivše Jugoslavije.

Ubrzo poslije toga bila je gošća na koncertu Nove Kale U 12. godini predstavlja Vojvodinu na "Zmajevim dečijim igrama" u Novom Sadu i osvaja prvo mjesto. Dvije godine kasnije pobjeđuje na manifestaciji „Najlepši glas Jugoslavije“.

Godine 1989. pristupa sastavu „Dara Bubamara Show Band“ s kojim kreću i njena prva honorarna gostovanja. Pet godina kasnije snima prvi album „Košava sa Dunava“ s istoimenom pjesmom koja je ubrzo postala hit.

Po izlasku iz grupe nastavlja solo karijeru u suradnji s produkcijom „Grand“.

Neke od najpoznatijih Darinih pjesama su: „Zidovi“, „Ja neću da ga vidim“, „Opa, opa“ „Vero nevero“, „Sebična“, „Pali mali“, „Dodirni me“, „Sangrija“, „Opasan“, „Kraj i tačka", "Neću kući", "Dobro jutro nikome", „Karera“ i "Galama".

Pjesmu "Galama" je napisao Husein Galijašević, koji je također i autor pjesme "Vraćam se majci u Bosnu" koju pjeva Halid Bešlić.

Diskografija[uredi | uredi kôd]