Demons & Wizards

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
Demons & wizards
Osnivanje 1998.
Žanr/ovi power metal
Djelatno razdoblje 1998. - danas
Producentska kuća SPV
Angažman Blind Guardian
Iced Earth
Internetska stranica Službene stranice sastava
Članovi (članice)
Hansi Kürsch
Jon Schaffer
Portal o glazbi

Demons & Wizards projekt je metal sastava Blind Guardian i Iced Earth.

Članovi[uredi VE | uredi]

Sastoji se od vokala Blind Guardiana Hansi Kürscha i gitariste Iced Eartha Jon Schaffera. Schaffer piše muziku, a Hansi Kürsch piše tekstove pjesama. Bendov sastav tijekom snimanja njihovog prvog albuma 2000. godine također su činili Mark Prator, koji je bio bubnjar za nekoliko Iced Earth albuma, i Jim Morris, koji je svirao najviše guitar solo-a i koji je također surađivao s Iced Earth u prošlosti.

Stil[uredi VE | uredi]

Originalni cilj benda spajanje je različitih muzičkih stilova, Iced Earth s njihovim mračnim melodijama i Blind Guardian s moćnim vokalom u jedan zvuk. Uostalom, prema muzičarima bendovo ime je trebalo opisati dva stila muzike: demonske teme i zvuci Iced Eartha i čarobne teme i zvuci Blind Guardiana ("Demons & Wizards" je ime inspirirano Schafferovom suprugom koja se prema njima obraćala kao "Demons & Angels". Kasnije je Hansi Kürsch ispravljao to ime govoreći da je ime "Demons and Wizards" odgovarajuće za njihov band misleći na Uriah Heep album pod istim imenom. Bend se susreo s poštenim reklamnim uspjehom, ali ipak nije bio dovoljno visok kao oba benda pojedinačno.

Ideja za bend je postala stvarnost u proljeće 1997. godine kada su Kürsch i Schaffer htjeli raditi glazbu zajedno nakon što su bili prijatelji već nekoliko godina.

Albumi[uredi VE | uredi]

Bendov prvi album je izdan 2000. godine, pod imenom "Demons & Wizards", a 2005. godine je izdan album pod imenom "Touched By The Crimson King". "Touched By The Crimson King" je djelomično zasnivan na seriji knjiga "Dark Tower" koje je napisao Stephen King, a u toj knjizi se govori o Crimson Kingu kao antagonistu (neprijatelju).