Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Sp

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Spartonoica[uredi VE | uredi]

Spartonoica maluroides

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Speculanas[uredi VE | uredi]

Speculanas specularis

1 vrsta: podporodica Anatinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Speculipastor[uredi VE | uredi]

Speculipastor bicolor

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Speirops[uredi VE | uredi]

Speirops brunneus
Speirops leucophoeus
Speirops lugubris
Speirops melanocephalus

4 vrste, porodica Zosteropidae, red Passeriformes.

Rod Spelaeornis[uredi VE | uredi]

Spelaeornis caudatus
Spelaeornis chocolatinus
Spelaeornis formosus
Spelaeornis longicaudatus
Spelaeornis troglodytoides

5 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Spermophaga[uredi VE | uredi]

Spermophaga haematina
Spermophaga poliogenys
Spermophaga ruficapilla

3 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Sphecotheres[uredi VE | uredi]

Sphecotheres hypoleucus
Sphecotheres vieilloti
Sphecotheres viridis

3 vrste, Corvoidea, porodica Oriolidae, red Passeriformes.

Rod Spheniscus Brisson, 1760[uredi VE | uredi]

Aves → Sphenisciformes → Spheniscidae

Rod Sphenocichla[uredi VE | uredi]

Sphenocichla humei

1 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Sphenoeacus[uredi VE | uredi]

Sphenoeacus afer

1 vrsta, pod-porodica Acrocephalus, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Sphyrapicus[uredi VE | uredi]

Sphyrapicus nuchalis
Sphyrapicus ruber
Sphyrapicus thyroideus
Sphyrapicus varius

4 vrste, porodica Picidae, red Piciformes.

Rod Spiloptila[uredi VE | uredi]

Spiloptila clamans

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Spilornis[uredi VE | uredi]

Spilornis cheela
Spilornis elgini
Spilornis kinabaluensis
Spilornis klossi
Spilornis rufipectus

5 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Spindalis[uredi VE | uredi]

Spindalis dominicensis
Spindalis nigricephala
Spindalis portoricensis
Spindalis zena

4 vrsta, Passeroidea, red Passeriformes.

Rod Spiza[uredi VE | uredi]

Spiza americana

1 vrsta, Passeroidea, porodica Cardinalidae, red Passeriformes.

Rod Spizaetus[uredi VE | uredi]

Spizaetus africanus
Spizaetus alboniger
Spizaetus bartelsi
Spizaetus cirrhatus
Spizaetus lanceolatus
Spizaetus nanus
Spizaetus nipalensis
Spizaetus ornatus
Spizaetus philippensis
Spizaetus tyrannus

10 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Spizastur[uredi VE | uredi]

Spizastur melanoleucus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Spizella[uredi VE | uredi]

Spizella arborea
Spizella atrogularis
Spizella breweri
Spizella pallida
Spizella passerina
Spizella pusilla
Spizella wortheni

7 vrsta, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Spiziapteryx[uredi VE | uredi]

Spiziapteryx circumcincta

Rod Spizixos[uredi VE | uredi]

Spizixos canifrons
Spizixos semitorques

2 vrsta, porodica Pycnonotidae, red Passeriformes.

Rod Spizocorys[uredi VE | uredi]

Spizocorys conirostris
Spizocorys fringillaris
Spizocorys obbiensis
Spizocorys personata
Spizocorys sclateri

5 vrsta, Sylvoidea, porodica Alaudidae, red Passeriformes.

Rod Sporophila[uredi VE | uredi]

Sporophila albogularis
Sporophila americana
Sporophila ardesiaca
Sporophila bouvreuil
Sporophila bouvronides
Sporophila caerulescens
Sporophila castaneiventris
Sporophila cinnamomea
Sporophila collaris
Sporophila corvina
Sporophila falcirostris
Sporophila frontalis
Sporophila hypochroma
Sporophila hypoxantha
Sporophila insulata
Sporophila intermedia
Sporophila leucoptera
Sporophila lineola
Sporophila luctuosa
Sporophila melanogaster
Sporophila melanops
Sporophila minuta
Sporophila murallae
Sporophila nigricollis
Sporophila nigrorufa
Sporophila palustris
Sporophila peruviana
Sporophila plumbea
Sporophila ruficollis
Sporophila schistacea
Sporophila simplex
Sporophila telasco
Sporophila torqueola
Sporophila zelichi

34 vrste, Passeroidea, porodica Emberizidae, red Passeriformes.

Rod Sporopipes[uredi VE | uredi]

Sporopipes frontalis
Sporopipes squamifrons

2 vrste, Passeroidea, porodica Ploceidae, red Passeriformes.

Rod Spreo[uredi VE | uredi]

Spreo albicapillus
Spreo bicolor

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]