Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: Sc

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Sceloglaux[uredi VE | uredi]

Sceloglaux albifacies

1 vrsta, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Rod Scelorchilus[uredi VE | uredi]

Scelorchilus albicollis
Scelorchilus rubecula

2 vrste, Furnari, porodica Rhinocryptidae, red Passeriformes.

Rod Scenopoeetes[uredi VE | uredi]

Scenopoeetes dentirostris

1 vrsta, porodica Ptilonorhynchidae, red Passeriformes.

Rod Sceptomycter[uredi VE | uredi]

Sceptomycter winifredae
Sceptomycter rubehoensis

2 vrste, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Schetba[uredi VE | uredi]

Schetba rufa (rufous vanga) slika

1 vrsta, Corvoidea, porodica Vangidae, red Passeriformes.

Rod Schiffornis[uredi VE | uredi]

Schiffornis major
Schiffornis turdina
Schiffornis virescens

3 vrste, Tyranni, porodica Cotingidae, red Passeriformes.

Rod Schistes Gould, 1851[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Schistochlamys[uredi VE | uredi]

Schistochlamys melanopis
Schistochlamys ruficapillus

2 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Schistocichla[uredi VE | uredi]

Schistocichla caurensis
Schistocichla leucostigma
Schistocichla schistacea

3 vrste, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Schistolais[uredi VE | uredi]

Schistolais leontica
Schistolais leucopogon

2 vrste, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Schizoeaca[uredi VE | uredi]

Schizoeaca coryi
Schizoeaca fuliginosa
Schizoeaca griseomurina
Schizoeaca harterti
Schizoeaca helleri
Schizoeaca palpebralis
Schizoeaca perijana
Schizoeaca vilcabambae

8 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Schoenicola[uredi VE | uredi]

Schoenicola brevirostris
Schoenicola platyurus

2 vrste, pod-porodica Megalurinae, porodica Sylviidae, red Passeriformes.

Rod Schoeniophylax[uredi VE | uredi]

Schoeniophylax phryganophilus

1 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Schoutedenapus[uredi VE | uredi]

Schoutedenapus myoptilus
Schoutedenapus schoutedeni

2 vrste: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Scissirostrum[uredi VE | uredi]

Scissirostrum dubium (finch-billed myna)

1 vrsta, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Sclateria[uredi VE | uredi]

Sclateria naevia

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Rod Sclerurus[uredi VE | uredi]

Sclerurus albigularis
Sclerurus caudacutus
Sclerurus guatemalensis
Sclerurus mexicanus
Sclerurus rufigularis
Sclerurus scansor

6 vrsta, Furnari, porodica Furnariidae, red Passeriformes.

Rod Scolopax[uredi VE | uredi]

Scolopax bukidnonensis
Scolopax celebensis
Scolopax minor
Scolopax mira
Scolopax rochussenii
Scolopax rosenbergii
Scolopax rusticola
Scolopax saturata

8 vrsta: porodica Scolopacidae, red Charadriiformes.

Rod Scopus[uredi VE | uredi]

Scopus umbretta

1 vrsta: porodica Scopidae

Rod Scotocerca:[uredi VE | uredi]

Scotocerca inquieta

1 vrsta, Sylvoidea, porodica Cisticolidae, red Passeriformes.

Rod Scotopelia[uredi VE | uredi]

Scotopelia bouvieri
Scotopelia peli
Scotopelia ussheri

3 vrste, porodica Strigidae, red Strigiformes.

Scytalopus Gould, 1837[uredi VE | uredi]

Aves → Passeriformes → Rhinocryptidae

Sinonimi:

Rod Scythrops[uredi VE | uredi]

Scythrops novaehollandiae

1 vrsta: Cuculinae, porodica Cuculidae, red Cuculiformes

Izvori[uredi VE | uredi]