Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: St

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Stachyris[uredi | uredi kôd]

28 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Stactolaema[uredi | uredi kôd]

Stactolaema anchietae
Stactolaema leucotis
Stactolaema olivacea
Stactolaema whytii

4 vrste, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Stagonopleura[uredi | uredi kôd]

Stagonopleura bella
Stagonopleura guttata
Stagonopleura oculata

3 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Starnoenas[uredi | uredi kôd]

Starnoenas cyanocephala

1 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Steatornis[uredi | uredi kôd]

Steatornis caripensis

1 vrsta: porodica Steatornithidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Stelgidopteryx[uredi | uredi kôd]

Stelgidopteryx ruficollis
Stelgidopteryx serripennis

2 vrste, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Stellula Gould, 1861[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Stenostira[uredi | uredi kôd]

Stenostira scita

1 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Stephanoaetus[uredi | uredi kôd]

Stephanoaetus coronatus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Stephanophorus[uredi | uredi kôd]

Stephanophorus diadematus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Stephanoxis Simon, 1897[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Stercorarius[uredi | uredi kôd]

Stercorarius antarcticus
Stercorarius chilensis
Stercorarius longicaudus
Stercorarius maccormicki
Stercorarius parasiticus
Stercorarius pomarinus
Stercorarius skua

7 vrsta: porodica Stercorariidae, red Charadriiformes.

Rod Sterna[uredi | uredi kôd]

33 vrste: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Sternoclyta Gould, 1858[uredi | uredi kôd]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Stictonetta[uredi | uredi kôd]

Stictonetta naevosa

1 vrsta: podporodica Stictonettinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Stigmatura[uredi | uredi kôd]

Stigmatura budytoides
Stigmatura napensis

2 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Stiltia[uredi | uredi kôd]

Stiltia isabella

1 vrsta: porodica Glareolidae, red Charadriiformes.

Rod Stiphrornis[uredi | uredi kôd]

Stiphrornis erythrothorax
Stiphrornis gabonensis
Stiphrornis pyrrholaemus
Stiphrornis sanghensis
Stiphrornis xanthogaster

5 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Stipiturus[uredi | uredi kôd]

Stipiturus malachurus
Stipiturus mallee
Stipiturus ruficeps

3 vrste, Meliphagoidea, porodica Maluridae, red Passeriformes.

Rod Stizorhina[uredi | uredi kôd]

Stizorhina finschii
Stizorhina fraseri

2 vrste, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Strepera[uredi | uredi kôd]

Strepera fuliginosa
Strepera graculina
Strepera versicolor

3 vrste, Corvoidea, porodica Cracticidae, red Passeriformes.

Rod Streptocitta[uredi | uredi kôd]

Streptocitta albertinae
Streptocitta albicollis

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Streptopelia[uredi | uredi kôd]

Streptopelia bitorquata
Streptopelia capicola
Streptopelia chinensis
Streptopelia decaocto
Streptopelia decipiens
Streptopelia hypopyrrha
Streptopelia lugens
Streptopelia orientalis
Streptopelia picturata
Streptopelia reichenowi
Streptopelia risoria
Streptopelia roseogrisea
Streptopelia semitorquata
Streptopelia senegalensis
Streptopelia tranquebarica
Streptopelia turtur
Streptopelia vinacea

17 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Streptoprocne[uredi | uredi kôd]

Streptoprocne biscutata
Streptoprocne phelpsi
Streptoprocne rutila
Streptoprocne semicollaris
Streptoprocne zonaris

5 vrsta: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Stresemannia[uredi | uredi kôd]

Stresemannia bougainvillei

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Strigops[uredi | uredi kôd]

Strigops habroptila (kakapo)

1 vrsta, pod-porodica Strigopinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Strix Linnaeus, 1758[uredi | uredi kôd]

Aves → Strigiformes → Strigidae

Rod Struthidea[uredi | uredi kôd]

Struthidea cinerea

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corcoracidae, red Passeriformes.

Rod Struthio[uredi | uredi kôd]

Struthio camelus

1 vrsta, porodica Struthionidae, red Struthioniformes.

Rod Sturnella[uredi | uredi kôd]

Sturnella bellicosa
Sturnella defilippii
Sturnella loyca
Sturnella magna
Sturnella militaris
Sturnella neglecta
Sturnella superciliaris

7 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Sturnus[uredi | uredi kôd]

Sturnus albofrontatus
Sturnus burmannicus
Sturnus cineraceus
Sturnus contra
Sturnus erythropygius
Sturnus malabaricus
Sturnus nigricollis
Sturnus pagodarum
Sturnus philippensis
Sturnus roseus
Sturnus sericeus
Sturnus sinensis
Sturnus sturninus
Sturnus unicolor
Sturnus vulgaris

15 vrsta, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Stymphalornis[uredi | uredi kôd]

Stymphalornis acutirostris

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi | uredi kôd]