Dodatak:Abecedni popis ptičjih vrsta: St

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rod Stachyris[uredi VE | uredi]

28 vrsta, porodica Timaliidae, red Passeriformes.

Rod Stactolaema[uredi VE | uredi]

Stactolaema anchietae
Stactolaema leucotis
Stactolaema olivacea
Stactolaema whytii

4 vrste, porodica Ramphastidae, red Piciformes.

Rod Stagonopleura[uredi VE | uredi]

Stagonopleura bella
Stagonopleura guttata
Stagonopleura oculata

3 vrste, Passeroidea, porodica Estrildidae, red Passeriformes.

Rod Starnoenas[uredi VE | uredi]

Starnoenas cyanocephala

1 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Steatornis[uredi VE | uredi]

Steatornis caripensis

1 vrsta: porodica Steatornithidae, red Caprimulgiformes (širokljunke)

Rod Stelgidopteryx[uredi VE | uredi]

Stelgidopteryx ruficollis
Stelgidopteryx serripennis

2 vrste, Sylvoidea, porodica Hirundinidae, red Passeriformes.

Rod Stellula Gould, 1861[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Stenostira[uredi VE | uredi]

Stenostira scita

1 vrste, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Stephanoaetus[uredi VE | uredi]

Stephanoaetus coronatus

1 vrsta, pod-porodica Accipitrinae, porodica Accipitridae, red Falconiformes.

Rod Stephanophorus[uredi VE | uredi]

Stephanophorus diadematus

1 vrsta, Passeroidea, porodica Thraupidae, red Passeriformes.

Rod Stephanoxis Simon, 1897[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Stercorarius[uredi VE | uredi]

Stercorarius antarcticus
Stercorarius chilensis
Stercorarius longicaudus
Stercorarius maccormicki
Stercorarius parasiticus
Stercorarius pomarinus
Stercorarius skua

7 vrsta: porodica Stercorariidae, red Charadriiformes.

Rod Sterna[uredi VE | uredi]

33 vrste: pod-porodica Sterninae, porodica Laridae, red Charadriiformes.

Rod Sternoclyta Gould, 1858[uredi VE | uredi]

Aves → Apodiformes → Trochilidae

Rod Stictonetta[uredi VE | uredi]

Stictonetta naevosa

1 vrsta: podporodica Stictonettinae, porodica Anatidae, red Anseriformes.

Rod Stigmatura[uredi VE | uredi]

Stigmatura budytoides
Stigmatura napensis

2 vrste, porodica Tyrannidae, red Passeriformes.

Rod Stiltia[uredi VE | uredi]

Stiltia isabella

1 vrsta: porodica Glareolidae, red Charadriiformes.

Rod Stiphrornis[uredi VE | uredi]

Stiphrornis erythrothorax
Stiphrornis gabonensis
Stiphrornis pyrrholaemus
Stiphrornis sanghensis
Stiphrornis xanthogaster

5 vrsta, Muscicapoidea, porodica Muscicapidae, red Passeriformes.

Rod Stipiturus[uredi VE | uredi]

Stipiturus malachurus
Stipiturus mallee
Stipiturus ruficeps

3 vrste, Meliphagoidea, porodica Maluridae, red Passeriformes.

Rod Stizorhina[uredi VE | uredi]

Stizorhina finschii
Stizorhina fraseri

2 vrste, Passeroidea, porodica Turdidae, red Passeriformes.

Rod Strepera[uredi VE | uredi]

Strepera fuliginosa
Strepera graculina
Strepera versicolor

3 vrste, Corvoidea, porodica Cracticidae, red Passeriformes.

Rod Streptocitta[uredi VE | uredi]

Streptocitta albertinae
Streptocitta albicollis

2 vrste, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Streptopelia[uredi VE | uredi]

Streptopelia bitorquata
Streptopelia capicola
Streptopelia chinensis
Streptopelia decaocto
Streptopelia decipiens
Streptopelia hypopyrrha
Streptopelia lugens
Streptopelia orientalis
Streptopelia picturata
Streptopelia reichenowi
Streptopelia risoria
Streptopelia roseogrisea
Streptopelia semitorquata
Streptopelia senegalensis
Streptopelia tranquebarica
Streptopelia turtur
Streptopelia vinacea

17 vrsta: pod-porodica Columbinae, porodica Columbidae, red Columbiformes.

Rod Streptoprocne[uredi VE | uredi]

Streptoprocne biscutata
Streptoprocne phelpsi
Streptoprocne rutila
Streptoprocne semicollaris
Streptoprocne zonaris

5 vrsta: porodica Apodidae, red Apodiformes (Srpokrilke)

Rod Stresemannia[uredi VE | uredi]

Stresemannia bougainvillei

1 vrsta, Meliphagoidea, porodica Meliphagidae, red Passeriformes.

Rod Strigops[uredi VE | uredi]

Strigops habroptila (kakapo)

1 vrsta, pod-porodica Strigopinae, porodica Psittacidae, red Psittaciformes.

Rod Strix Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

Aves → Strigiformes → Strigidae

Rod Struthidea[uredi VE | uredi]

Struthidea cinerea

1 vrsta, Corvoidea, porodica Corcoracidae, red Passeriformes.

Rod Struthio[uredi VE | uredi]

Struthio camelus

1 vrsta, porodica Struthionidae, red Struthioniformes.

Rod Sturnella[uredi VE | uredi]

Sturnella bellicosa
Sturnella defilippii
Sturnella loyca
Sturnella magna
Sturnella militaris
Sturnella neglecta
Sturnella superciliaris

7 vrsta, Passeroidea, porodica Icteridae, red Passeriformes.

Rod Sturnus[uredi VE | uredi]

Sturnus albofrontatus
Sturnus burmannicus
Sturnus cineraceus
Sturnus contra
Sturnus erythropygius
Sturnus malabaricus
Sturnus nigricollis
Sturnus pagodarum
Sturnus philippensis
Sturnus roseus
Sturnus sericeus
Sturnus sinensis
Sturnus sturninus
Sturnus unicolor
Sturnus vulgaris

15 vrsta, Muscicapoidea, porodica Sturnidae, red Passeriformes.

Rod Stymphalornis[uredi VE | uredi]

Stymphalornis acutirostris

1 vrsta, Furnari, porodica Thamnophilidae, red Passeriformes.

Izvori[uredi VE | uredi]