Dodatak:Popis likova serije Lud, zbunjen, normalan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Izet Fazlinović[uredi | uredi kôd]

Izet Fazlinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Opća zabuna, epizoda 1.1
Glumi Mustafa Nadarević
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje umirovljenik,dostavljač pizze,privatni detektiv,umjetnik
Obitelj Muharem Fazlinović (otac)†
Ismet Fazlinović (brat)
Irmet Fazlinović (brat)†
Samir Fazlinović (nećak)
Damir Fazlinović (unuk)
Džema-Branko Fazlinović (praunuk)
Hilmija Frlj (ujak)
Azra Frlj (sestrična)
Brak(ovi) Ranka Fazlinović†
Djeca Faruk Fazlinović
Jelena Fazlinović
Adresa Sejde Babovića Nejmara 10 (nekad Zlatka Ivaniševića 10)
Vjera ateist
Nacionalnost Bošnjak

Izet Fazlinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Mustafa Nadarević.

Izet je postao udovac kada je umrla njegova žena Ranka sa kojom ima sina Faruka. Točno se ne zna koliko ima godina (u mnogim epizodama kaže da ima 66 godina). Kad je bio u djetinjstvu doživio je Drugi svjetski rat, a često se hvali da je dok je bio mladić sudjelovao u Drugom svjetskom ratu, s dr. Điđimilovićem, i dr. Đurom, njegovim dugogodišnjim prijateljima "kojih poznaje od onog doba kada su zajedno bili u partizanima", a da je u ratu kao mladić 1944. godine zarobljavao četnike (što je nemoguće zbog toga što bi onda Izet trebao bit rođen 1920. godine, što bi značilo da bi 1944. godine trebao imati 24 godine, a to bi značilo da bi 2007. godine trebao imati 87 godina, a 2012. 92 godine. Onda bi dr. Điđimilović trebao bit rođen 1909. godine, a dr. Đuro 1923. godine.) Izet je odan komunist i kada je u problemima pita Tita za savjet. Ponekad je jako agresivan, posebno kada se napije. Često se hvali svojim ljubavnim i ratnim pothvatima. Bio je u ljubavnoj vezi sa Spomenkom, Senkom i Anom. Najviše se druži sa doktorom Điđimilovićem (U 4. sezoni sa doktorom Đurom) sa kojim često pokušava zaraditi novac raznim prevarama (prodavanje maski, ikona...). Jako je škrt i ima svoj "crni fond" skriven u dnevnoj sobi.

Faruk Fazlinović[uredi | uredi kôd]

Faruk Fazlinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Opća zabuna, epizoda 1.1
Glumi Senad Bašić
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje vlasnik producentske kuće
Obitelj Muharem Fazlinović (djed)†
Izet Fazlinović (otac)
Ranka Fazlinović (majka)†
Ismet Fazlinović (stric)
Irmet Fazlinović (stric)†
Samir Fazlinović (bratić)
Jelena Fazlinović (polusestra)
Džema-Branko Fazlinović (unuk)
Brak(ovi) Senada Fukić (2. sezona), Ajna Hečimić (u 3. sezoni)
Djeca Damir Fazlinović
Adresa Sejde Babovića Nejmara 10 (nekad Zlatka Ivaniševića 10)
Vjera ateist
Nacionalnost Bošnjak

Faruk Fazlinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Senad Bašić.

Faruk je Izetov sin. Ima sina Damira sa Nevenom koja ga je napustila. On je vlasnik producentske kuće Akord u kojem i sam radi kao producent. Tijekom serije bio je u nekoliko veza. Vječito je u besparici, osim kad se pojavi neka velika zvijezda koja želi snimati u njegovom studiju.Imao je svoj bend "Vukovi s Vratnika" koji se raspao.Imao je nekoliko djevojaka u seriji Tanju , Ajnu i Bojanu

Damir Fazlinović[uredi | uredi kôd]

Damir Fazlinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Opća zabuna, epizoda 1.1
Glumi Moamer Kasumović
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje plastični kirurg
Obitelj Muharem Fazlinović (pradjed)†
Izet Fazlinović (djed)
Ranka Fazlinović (baka)†
Faruk Fazlinović (otac)
Nevena (majka)
Jelena Fazlinović (polutetka)
Brak(ovi) Barbara Fazlinović
Djeca Džema-Branko "Džebra" Fazlinović
Adresa Sejde Babovića Nejmara 10 (nekad Zlatka Ivaniševića 10)
Vjera ateist
Nacionalnost Bošnjak

Damir Fazlinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Moamer Kasumović.

Damir je jedini Farukov sin i Izetov unuk. Student je medicine, pa stoga puno uči što Izeta jako brine. Tijekom serije bio je u vezi sa Almom, Ines i Mirnom,te u braku s Barbarom.U drugoj sezoni serije nije se mnogo promijenio, samo mu narasla kosa nalik Farukovoj. U trećoj sezoni upoznajemo njegovu ženu Barbaru koja mu rađa sina Džemu Branka Fazlinovića- Džebru.Nakon toga ona ga ostavlja te se pojavljuje kao gost u sljedećim epizodama.

Džema-Branko Fazlinović[uredi | uredi kôd]

Džema-Branko Fazlinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Produžena loza, epizoda 4.1
Glumi Bilal Hadžić (4 sezona)
Ivor Šparavalo (5, 6, 7, 8, 9 i 10 sezona)
Tarik Džinić (11 sezona, itd)
Detalji
Spol muškarac
Obitelj Izet Fazlinović (pradjed)
Ranka Fazlinović (prabaka)†
Faruk Fazlinović (djed)
Nevena (baka)
Ruža (baka)
Damir Fazlinović (otac)
Barbara Fazlinović (majka)
Adresa Sejde Babovića Nejmara 10 (nekad Zlatka Ivaniševića 10)
Vjera ateist
Nacionalnost Bošnjak

Džema-Branko Fazlinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg je u 4 sezoni glumio Bilal Hadžić, u 5, 6, 7, 8, 9 i 10 sezoni Ivor Šparavalo, a u 11 sezoni pa nadalje Tarik Džinić.

Džema-Branko Fazlinović odmilja zvan Džebra, je jedini Damirov sin, Farukov unuk i Izetov praunuk. On je rezultat Damirove ljubavi sa Barbarom. Dok je bio još beba, Damir i Barbara nisu znali gdje da ga ostave pa je Izet nekako uspio da ih nagovori da ga on čuva. U doba kada ga je Izet čuvao, Džema je naučio sve psovke, marksističke knjige. On ne voli ići u školu, a po ponašanju najviše liči Izetu. Damir je više puta pokušavao da nekako nagovori Izetu da njemu prepusti odgajanje Džeme, ali Izet kako se i očekivalo nije mu dozvolio.

Šefika Rondić[uredi | uredi kôd]

Šefika Rondić
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Opća zabuna, epizoda 1.1
Odlazak Eh, kad se sjetim, epizoda 1.40
Razlog odlazi raditi u zoološki vrt
Glumi Jasna Žalica
Detalji
Spol žena
Zanimanje kućna pomoćnica
Nacionalnost Bošnjakinja

Šefika je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Jasna Žalica.

Šefika je kućna pomoćnica u obitelji Fazlinović. Izet je često seksualno uznemirava i pokušava joj dati što manju plaću. Šefika je napustila seriju nakon prve sezone, a zamjenila ju je Rabija Bubić Rapka.

Rabija Bubić[uredi | uredi kôd]

Rabija Bubić
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Audicija, epizoda 2.1
Odlazak Tri flaše, epizoda 3.24
Razlog smrt sina
Glumi Belma Lizde Kurt
Broj epizoda 36
Detalji
Spol žena
Zanimanje kućna pomoćnica
Obitelj Zumreta Bubić (sestra)
Vjera muslimanka
Nacionalnost Bošnjakinja

Rabija Bubić je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Belma Lizde Kurt.

Rabija je druga kućna pomoćnica u obitelji Fazlinović. Kao i Šefika, Izet je često seksualno uznemirava i pokušava joj dati što manju plaću. U trećoj sezoni počinje se zabavljati sa Čombetom. U četvrtoj epizodi treće sezone, Izet ju je natjerao da pojede svinjetinu koju je predstavio kao 'puretinu napravljenu na pšeničnoj bazi'. Rabija je nakon smrti svog sina napustila seriju nakon treće sezone, a zamjenila ju je njezina sestra Zumreta Bubić Zumra.

Enes Hadžiethemćumurović[uredi | uredi kôd]

Enes Hadžiethemćumurović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Stezanje kajša, epizoda 1.7 (kao gost),
Ptičja gripa dio 1, epizoda 1.27 (kao član glavne glumačke postave)
Odlazak Puter i starka, epizoda 2.31
Razlog glumac koji ga glumi je umro
Glumi Žan Marolt
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje odvjetnik, političar
Nacionalnost Bošnjak

Enes Hadžiethemćumurović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg je glumio Žan Marolt†.

Enes Hadžiethemćumurović je visoko pozicionirani političar neimenovane stranke čiji je predsjednik "inače njegov dobar prijatelj". On je uz pomoć stranke postao odvjetnik. Glumac koji tumači lik Enesa, Žan Marolt, je preminuo u srpnju 2009. godine i neće biti njegove zamjene u seriji.

Dino (Mehmeda) Mujkić[uredi | uredi kôd]

Dino (Mehmeda) Mujkić
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Opća zabuna, epizoda 1.1
Odlazak Puter i starka, epizoda 2.31
Kralj je umro, živio Refko, epizoda 3.1 (pod plahtom)
Razlog smrt
Glumi Milan Pavlović
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje tonac
Obitelj Refko (Mehmeda) Mujkić (brat)
Meho (Ferida) Mujkić (bratić)
Nacionalnost Bošnjak

Dino (Mehmeda) Mujkić je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Milan Pavlović.

Dino je glup i nesposoban tonac u Farukovom studiju Akord. On je pretil, pa je u prvoj epizodi treće sezone serije umro od prejedanja. Dino je imao brata u Zagrebu koji se tek nakon njegove smrti pojavljuje u seriji. Njegov najbolji prijatelj bio je Čombe.

Dragan Čmar "Čombe"[uredi | uredi kôd]

Dragan Čmar "Čombe"
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Narkomanska posla, epizoda 1.3
Razlog odlazi živjeti u SAD kod svog polubrata Fufeta
Glumi Miraj Grbić
Broj epizoda 105
Detalji
Spol muškarac
Obitelj Jova Čmar (otac)†
Fadila Čmar (majka)
Milan Čmar "Kufe" (polubrat)
Milutin Čmar "Fufe" (polubrat)
Vjera pravoslavac
Nacionalnost Srbin (iz BiH)

Dragan Čmar "Čombe je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Miraj Grbić.

Dragan Čmar "Čombe" je glup i netalentiran pjevač u Farukovom studiju Akord koji nerijetko ulazi u smješne situacije, te se iste obično završe na njegovu (ili Farukovu štetu). U kasnijim sezonama, seli se u Ameriku. Čombe je narkoman, što je mnogo puta posvjedočeno kroz seriju.

Reufik "Refko" (Mehmeda) Mujkić[uredi | uredi kôd]

Reufik "Refko" (Mehmeda) Mujkić
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Kralj je umro - živio Refko, epizoda 3.1
Glumi Goran Navojec
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje tonac
Obitelj Dino (Mehmeda) Mujkić (brat)†
Meho (Ferida) Mujkić (bratić)
Vjera ateist
Nacionalnost Bošnjak

Reufik "Refko" Mehmeda Mujkić je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Goran Navojec.

Reufik "Refko" Mehmeda Mujkić je glup i nesposoban tonac u Farukovom studiju Akord. Godinama je živio u Zagrebu, a u Sarajevo se preselio nakon Dinine smrti. Najbolji prijatelj mu je Čombe. Prvi put se pojavio kad je trebao doć svom bratu Dini na sahranu. On i Čombe su također bili najbolji prijatelji. Refko je priglup isto kao i njegov brat Dino, i kao Čombe. Jednom je nagazio na nagaznu minu (epizoda "Minsko polje"), ali mu nijedan vitalni organ nije povrijeđen zato što ga je salo spasilo. Prije nego što se zaposlio u studiju "Akord" radio je kao smetlar u Zagrebu.

Samir Fazlinović[uredi | uredi kôd]

Samir Fazlinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Narkomanska posla, epizoda 1.3
Glumi Emir Hadžihafizbegović
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje prevarant
Obitelj Muharem Fazlinović (djed)†
Irmet Fazlinović (otac)†
Izet Fazlinović (stric)
Ismet Fazlinović (stric)
Faruk Fazlinović (bratić)
Jelena Fazlinović (polusestrična)
Brak(ovi) Ajna Hečimić (8 sezona)
Vjera ateist
Nacionalnost Bošnjak

Samir Fazlinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Emir Hadžihafizbegović.

Samir Fazlinović je Izetov nećak, a Farukov bratić. Sin je od Izetovog pokojnog brata Irmeta Fazlinovića. Mnogo vara ljude, i upetljan je u razne sumnjive poslove. Rođeni je prevarant, lažljivac i lopov isto kao i njegov pokojni otac Irmet. Ostali Fazlinovići su više puta poslovali sa njim, ali su uvijek bili prevareni. Kada je Samir bio u zatvoru, (epizoda 3.12 Poslovni prostor) zamolio je Izeta da ga pusti iz zatvora, ali Izet se nije htio petljat u takve stvari. Međutim, kada mu je Samir obećao da će mu prodati poslovni prostor, Izet se odmah isključio iz stranke kako bi ga pustio, ali ipak od tog poslovnog prostora nije bilo ništa. Tako je još mnogo puta prevario ljude.

Marija Šarafova[uredi | uredi kôd]

Marija Šarafova
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Opća zabuna, epizoda 1.1
Glumi Tatjana Šojić
Detalji
Spol Žena
Zanimanje konobarica
Obitelj Laura Šarafova (majka)
Brak(ovi) Stjepan Mrvica
Mariofil Šesto
Faruk Fazlinović (nakratko)
Jure Zaklan (nakratko)

Marija Šarafova je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Tatjana Šojić.

Marija Šarafova je vlasnica i konobarica caffe bara San Remo. Pravi vlasnik kafića je njezin bivši muž s kojim je bila dugo u braku Stjepan Mrvica. Odlučila je da se razvede i uda za Mariofila, a nakon razvoda sa Stjepanom preuzima kontrolu nad caffe barom "San Remo“. Također se rastala i od Mariofila nakon što ga je uhvatila da je vara, nakon čega je imala kratkotrajnu ljubavnu vezu s Juretom Zaklanim, potpredsjednikom Hercegovačke televizije. Nakon jednog sasvim neobičnog sna shvaća da je zaljubljena u Faruka, nakon čega otpočinju ljubavnu vezu. Ljubavnu vezu s Farukom je prekinula pošto se Damir umiješao jer je primjetio da Faruk nije baš najsretniji u toj vezi.

Đuro Ubiparip[uredi | uredi kôd]

Đuro Ubiparip
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Potraga za blagom, epizoda 3.2
Odlazak Tri flaše, epizoda 3.24
Glumi Boro Stjepanović
Broj epizoda 16
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje doktor
Vjera pravoslavac
Nacionalnost Srbin

Đuro Ubiparip je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Boro Stjepanović.

Milan "Kufe" Čmar[uredi | uredi kôd]

Milan "Kufe" Čmar
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Povratak, epizoda 6.1
Glumi Ljubomir Bandović
Detalji
Spol muškarac
Obitelj Rodoljub Čmar (otac)†
Fadila Čmar (majka)
Dragan Čmar "Čombe" (polubrat)
Milutin Čmar "Fufe" (polubrat)
Vjera pravoslavac
Nacionalnost Srbin (iz BiH)

Milan "Kufe" Čmar je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Ljubomir Bandović.

Mentor Kosova[uredi | uredi kôd]

Mentor Kosova
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Prvi put sa pradedom u školu, epizoda 5.1
Glumi Ilir Tafa
Detalji
Spol muškarac
Vjera musliman
Nacionalnost Albanac (iz Kosova)

Mentor Kosova je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Ilir Tafa.

Mentor je suvlasnik Farukove video produkcije. Njegove ideje za snimanje se ne sviđaju Faruku. On je zajedno sa Čombetom snimao emisiju "Lica sa ulica" koju je vodio Čombe.

Barbara Fazlinović[uredi | uredi kôd]

Barbara Fazlinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Produžena loza, epizoda 4.1
Glumi Marija Omaljev Grbić (4 i 5 sezona)
Džana Pinjo (6 sezona, itd)
Detalji
Spol žena
Zanimanje glumica
Obitelj Ruža (majka)
Brak(ovi) Damir Fazlinović
Djeca Džema-Branko Fazlinović
Adresa Sejde Babovića Nejmara 10 (nekad Zlatka Ivaniševića 10)
Vjera nepoznato
Nacionalnost Hrvatica (iz BiH)

Barbara Fazlinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg u 4 i 5 sezoni glumi Marija Omaljev Grbić, a u 6 sezoni pa nadalje Džana Pinjo.

Barbara Fazlinović je Damirova žena, a Džebrina majka. Po zanimanju je glumica. Prvi put se spominje na početku 4. sezone. Neko vrijeme je bila u Americi sa svojim ljubavnikom, ali se kasnije vratila u Sarajevo. Promjena glumice na početku 6. sezone je objašnjena plastičnom operacijom (zatezanje bora). U 6. sezone Barbara je glumila u seriji u kojoj je Faruk bio redatelj.

Sanela Hadžimuftezović[uredi | uredi kôd]

Sanela Hadžimuftezović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Usisivač, epizoda 3.23
Odlazak Konjuh stenje, ruši se kamenje, epizoda 9.21
Glumi Elvira Aljukić
Detalji
Spol žena
Zanimanje kućna pomoćnica,
pjevačica (nakratko)
Obitelj Cumpo (otac)
Ragib "Pajser" Hadžimuftezović (brat)
Brak(ovi) Faruk Fazlinović (nakratko)
Djeca Žan Pjer
Vjera muslimanka
Nacionalnost Bošnjakinja

Sanela Hadžimuftezović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Elvira Aljukić.

Sanela je prvo bila pjevačica koju je Batko poslao kod Faruka da snima pjesmu, međutim tamo je srela Refka koji joj se predstavio kao "Faruk". Na početku 5. sezone je počela raditi kod Fazlinovića kao kućna pomoćnica. Jedno vrijeme je snimala porno film u Farukovoj video-produkciji sa Čombetom (epizoda "Duboko grlo"). U 9. sezoni je Sanelin sin Žan Pjer, koji je beba, glumio u seriji, ali je zamjenjen, jer Faruk nije želio biti u vezi sa Sanelom. Kasnije su Sanelin otac Cumpo i Sanelin brat Pajser jurili Faruka da ga premlate.

Ragib "Pajser" Hadžimuftezović[uredi | uredi kôd]

Ragib "Pajser" Hadžimuftezović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Brakorazvodna parnica, epizoda 2.16
Glumi Amer Isamović
Detalji
Spol muškarac
Zanimanje utjerivač dugova
Obitelj Cumpo (otac)
Sanela Hadžimuftezović (sestra)
Vjera musliman
Nacionalnost Bošnjak

Ragib "Pajser" Hadžimuftezović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Amer Isamović.

Pajser je utjerivač dugova, nabildani nasilnik koji mlati ljude po potrebi i Sanelin brat koji svako malo boravi na robiji. Kad se prvi put pojavio prezivao se Bandera, a onda je prezime promjenjeno u Hadžimuftezović zato što je Sanelin brat. Pajserov najbolji prijatelj je Klofa, drugi utjerivač dugova.

Lada Vukašinović[uredi | uredi kôd]

Lada Vukašinović
Lik iz serije Lud, zbunjen, normalan
Premijera Klavir, epizoda 6.2
Glumi Marija Pikić
Detalji
Spol žena
Zanimanje profesorica klavira, glumica
Obitelj Zora Vukašinović (majka),
Zoran Vukašinović (brat)
Brak(ovi) Damir Fazlinović
Vjera pravoslavka
Nacionalnost Srpkinja (iz BiH)

Lada Vukašinović je lik iz TV serije "Lud, zbunjen, normalan", kojeg glumi Marija Pikić.

Lada je profesorica klavira koja je Džemi davala satove, kasnije je postala glumica i igrala u Farukovim serijama. Kad se Damir rastao od Barbare ona mu je postala nova djevojka, međutim, njezina majka Zora, koja je vjernik, ne odobrava takvu vezu.