Dodatak:Popis pseudonima

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ova stranica sadrži popis pseudonima.

Sadržaj i upute[uredi VE | uredi]

Skraćivanje nečijeg imena – npr. Božo Potočnik umjesto Božidar Potočnik ili Hermann Otto Solms umjesto Hermann Otto Prinz zu Solms-Hohensolms-Lichne smatra se pseudonimom pa se stoga takvi slučajevi niti ne navode u ovom popisu. Isto je i s imenima papa – npr. Franjo umjesto Jorge Mario Bergoglio.

Kod navođenja rodnih imena, ne navodimo sva krsna imena: iznimke su moguće ako je nečije drugo ili treće osobno ime ujedno i dio pseudonima (npr. Petar Aleksandar).

U ovaj popis dodaju se samo osobe o kojima je prethodno već napisan Wikičlanak: uz ime osobe dovoljno je dodati kratko pojašnjenje – npr. francuski glumac – iz kojega je jasno vidljivo o kome je točno riječ. Sve ostale detalje (npr. je li filmski ili kazališni glumac) te zanimanja i/ili osobne interese (npr. britanski glumac, scenarist, redatelj, pisac, biciklist i skijaš) bolje je dodati u sâm članak.

Podatak o nečijem podrijetlu navodimo ako je neka osoba rođena u državi različitoj od one u kojoj živi i čiji je građanin (npr. Billy Wilder, austrijsko-američki filmski redatelj i scenarist židovskoga podrijetla). Podatke o nečijoj etničkoj pripadnosti – kao npr. za Cata Stevensa koji je rođen i odrastao u Velikoj Britaniji, a njegovi su roditelji različite nacionalnosti (majka Šveđanka, a otac ciparski Grk) – treba navoditi samo u Wikičlanku o dotičnoj osobi.

Posebnim slučajevima – poput skupnih pseudonima ili nepoznatih svjetovnih, odnosno rodnih imena (npr. Banksy) – mjesto je u istoimenom odlomku.

Tenička napomena: za ispravno sortiranje tablica obvezno navesti ključ za sortiranje, na primjer:

| data-sort-value="Monroe, Marilyn" | [[Marilyn Monroe]]
| data-sort-value="Mortenson, Norma Jean" | Norma Jean Mortenson
| američka glumica

Popis pseudonima[uredi VE | uredi]

Sadržaj (za popis pseudonima) 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž Posebni slučajeviVidi jošIzvori

0-9[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


A[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


B[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


C[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Č[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Ć[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


D[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Đ[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


E[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


F[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


G[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


H[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


I[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


J[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


K[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


L[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Lj[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


M[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Groucho Marx Julius Henry Marx američki komičar
Freddie Mercury Farrokh Bulsara britanski pjevač (Queen)
Marilyn Monroe Norma Jean Mortenson američka glumica
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


N[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


NJ[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


O[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


P[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Q[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


R[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


S[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Š[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


T[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


U[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


V[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


W[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


X[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Y[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Z[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Ž[uredi VE | uredi]

Pseudonim Rodno ime O osobi
Sadržaj (za popis pseudonima) 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž Na vrh straniceVidi jošIzvori


Posebni slučajevi[uredi VE | uredi]

Sadržaj (za posebne slučajeve) 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž Na vrh straniceVidi jošIzvori


0–9

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


A

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


B

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


C

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Č

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Ć

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


D

Pseudonim O osobi
Jane Doe ženski oblik imena John Doe za nepoznatu osobu
John Doe američki oblik za nepoznatu osobu (N. N.)
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Đ

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


E

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


F

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


G

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


H

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


I

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


J

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


K

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


L

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Lj

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


M

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


N

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Nj

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


O

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


P

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Q

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


R

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


S

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Š

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


T

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


U

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


V

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


W

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


X

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Y

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Z

Pseudonim O osobi
Sadržaj: 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z ŽPosebni slučajeviPopis pseudonima


Ž

Pseudonim O osobi
Sadržaj (za posebne slučajeve) 0–9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž Na vrh stranicePosebni slučajevi


Vidi još[uredi VE | uredi]

Izvori[uredi VE | uredi]