Dodatak:Popis ribljih vrsta, Go

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Porodica Gobiesocidae 161 vrsta[uredi VE | uredi]

  1. Acyrtops amplicirrus Briggs, 1955
  2. Acyrtops beryllinus (Hildebrand & Ginsburg, 1927)
  3. Acyrtus artius Briggs, 1955
  4. Acyrtus pauciradiatus Sampaio, de Anchieta, Nunes & Mendes, 2004
  5. Acyrtus rubiginosus (Poey, 1868)
  6. Alabes bathys Hutchins, 2006
  7. Alabes brevis Springer & Fraser, 1976
  8. Alabes dorsalis (Richardson, 1845)
  9. Alabes elongata Hutchins & Morrison, 2004
  10. Alabes gibbosa Hutchins & Morrison, 2004
  11. Alabes hoesei Springer & Fraser, 1976
  12. Alabes obtusirostris Hutchins & Morrison, 2004
  13. Alabes occidentalis Hutchins & Morrison, 2004
  14. Alabes parvula (McCulloch, 1909)
  15. Alabes scotti Hutchins & Morrison, 2004
  16. Alabes springeri Hutchins, 2006
  17. Apletodon bacescui (Murgoci, 1940)
  18. Apletodon barbatus Fricke, Wirtz & Brito, 2010
  19. Apletodon dentatus (Facciolà, 1887)
  20. Apletodon incognitus Hofrichter & Patzner, 1997
  21. Apletodon pellegrini (Chabanaud, 1925)
  22. Apletodon wirtzi Fricke, 2007
  23. Arcos decoris Briggs, 1969
  24. Arcos erythrops (Jordan & Gilbert, 1882)
  25. Arcos macrophthalmus (Günther, 1861)
  26. Arcos nudus (Linnaeus, 1758)
  27. Arcos poecilophthalmos (Jenyns, 1842)
  28. Arcos rhodospilus (Günther, 1864)
  29. Aspasma minima (Döderlein, 1887)
  30. Aspasmichthys alorensis Allen & Erdmann, 2012
  31. Aspasmichthys ciconiae (Jordan & Fowler, 1902)
  32. Aspasmodes briggsi Smith, 1957
  33. Aspasmogaster costata (Ogilby, 1885)
  34. Aspasmogaster liorhyncha Briggs, 1955
  35. Aspasmogaster occidentalis Hutchins, 1984
  36. Aspasmogaster tasmaniensis (Günther, 1861)
  37. Briggsia hastingsi Craig & Randall, 2009
  38. Chorisochismus dentex (Pallas, 1769)
  39. Cochleoceps bassensis Hutchins, 1983
  40. Cochleoceps bicolor Hutchins, 1991
  41. Cochleoceps orientalis Hutchins, 1991
  42. Cochleoceps spatula (Günther, 1861)
  43. Cochleoceps viridis Hutchins, 1991
  44. Conidens laticephalus (Tanaka, 1909)
  45. Conidens samoensis (Steindachner, 1906)
  46. Creocele cardinalis (Ramsay, 1882)
  47. Dellichthys morelandi Briggs, 1955
  48. Derilissus altifrons Smith-Vaniz, 1971
  49. Derilissus kremnobates Fraser, 1970
  50. Derilissus nanus Briggs, 1969
  51. Derilissus vittiger Fraser, 1970
  52. Diademichthys lineatus (Sauvage, 1883)
  53. Diplecogaster bimaculata bimaculata (Bonnaterre, 1788)
  54. Diplecogaster bimaculata euxinica Murgoci, 1964
  55. Diplecogaster bimaculata pectoralis Briggs, 1955
  56. Diplecogaster ctenocrypta Briggs, 1955
  57. Diplecogaster megalops Briggs, 1955
  58. Diplocrepis puniceus (Richardson, 1846)
  59. Discotrema crinophilum Briggs, 1976
  60. Discotrema monogrammum Craig & Randall, 2008
  61. Discotrema zonatum Craig & Randall, 2008
  62. Eckloniaichthys scylliorhiniceps Smith, 1943
  63. Gastrocyathus gracilis Briggs, 1955
  64. Gastrocymba quadriradiata (Rendahl, 1926)
  65. Gastroscyphus hectoris (Günther, 1876)
  66. Gobiesox adustus Jordan & Gilbert, 1882
  67. Gobiesox aethus (Briggs, 1951)
  68. Gobiesox barbatulus Starks, 1913
  69. Gobiesox canidens (Briggs, 1951)
  70. Gobiesox crassicorpus (Briggs, 1951)
  71. Gobiesox daedaleus Briggs, 1951
  72. Gobiesox eugrammus Briggs, 1955
  73. Gobiesox fluviatilis Briggs & Miller, 1960
  74. Gobiesox fulvus Meek, 1907
  75. Gobiesox juniperoserrai Espinosa Pérez & Castro-Aguirre, 1996
  76. Gobiesox juradoensis Fowler, 1944
  77. Gobiesox lucayanus Briggs, 1963
  78. Gobiesox maeandricus (Girard, 1858)
  79. Gobiesox marijeanae Briggs, 1960
  80. Gobiesox marmoratus Jenyns, 1842
  81. Gobiesox mexicanus Briggs & Miller, 1960
  82. Gobiesox milleri Briggs, 1955
  83. Gobiesox multitentaculus (Briggs, 1951)
  84. Gobiesox nigripinnis (Peters, 1859)
  85. Gobiesox papillifer Gilbert, 1890
  86. Gobiesox pinniger Gilbert, 1890
  87. Gobiesox potamius Briggs, 1955
  88. Gobiesox punctulatus (Poey, 1876)
  89. Gobiesox rhessodon Smith, 1881
  90. Gobiesox schultzi Briggs, 1951
  91. Gobiesox stenocephalus Briggs, 1955
  92. Gobiesox strumosus Cope, 1870
  93. Gobiesox woodsi (Schultz, 1944)
  94. Gouania willdenowi (Risso, 1810)
  95. Gymnoscyphus ascitus Böhlke & Robins, 1970
  96. Haplocylix littoreus (Forster, 1801)
  97. Kopua japonica Moore, Hutchins & Okamoto, 2012
  98. Kopua kuiteri Hutchins, 1991
  99. Kopua nuimata Hardy, 1984
  100. Lecanogaster chrysea Briggs, 1957
  101. Lepadichthys akiko Allen & Erdmann, 2012
  102. Lepadichthys bolini Briggs, 1962
  103. Lepadichthys caritus Briggs, 1969
  104. Lepadichthys coccinotaenia Regan, 1921
  105. Lepadichthys ctenion Briggs & Link, 1963
  106. Lepadichthys erythraeus Briggs & Link, 1963
  107. Lepadichthys frenatus Waite, 1904
  108. Lepadichthys lineatus Briggs, 1966
  109. Lepadichthys minor Briggs, 1955
  110. Lepadichthys sandaracatus Whitley, 1943
  111. Lepadichthys springeri Briggs, 2001
  112. Lepadicyathus mendeleevi Prokofiev, 2005
  113. Lepadogaster candolii Risso, 1810
  114. Lepadogaster lepadogaster (Bonnaterre, 1788)
  115. Lepadogaster purpurea (Bonnaterre, 1788)
  116. Liobranchia stria Briggs, 1955
  117. Lissonanchus lusheri Smith, 1966
  118. Modicus minimus Hardy, 1983
  119. Modicus tangaroa Hardy, 1983
  120. Nettorhamphos radula
  121. Opeatogenys cadenati Briggs, 1957
  122. Opeatogenys gracilis (Canestrini, 1864)
  123. Parvicrepis parvipinnis (Waite, 1906)
  124. Pherallodichthys meshimaensis Shiogaki & Dotsu, 1983
  125. Pherallodiscus funebris (Gilbert, 1890)
  126. Pherallodiscus varius Briggs, 1955
  127. Pherallodus indicus (Weber, 1913)
  128. Pherallodus smithi Briggs, 1955
  129. Posidonichthys hutchinsi Briggs, 1993
  130. Propherallodus briggsi Shiogaki & Dotsu, 1983
  131. Rimicola cabrilloi Briggs, 2002
  132. Rimicola dimorpha Briggs, 1955
  133. Rimicola eigenmanni (Gilbert, 1890)
  134. Rimicola muscarum (Meek & Pierson, 1895)
  135. Rimicola sila Briggs, 1955
  136. Sicyases brevirostris (Guichenot, 1848)
  137. Sicyases hildebrandi Schultz, 1944
  138. Sicyases sanguineus Müller & Troschel, 1843
  139. Tomicodon absitus Briggs, 1955
  140. Tomicodon abuelorum Szelistowski, 1990
  141. Tomicodon australis Briggs, 1955
  142. Tomicodon bidens Briggs, 1969
  143. Tomicodon boehlkei Briggs, 1955
  144. Tomicodon briggsi Williams & Tyler, 2003
  145. Tomicodon chilensis Brisout de Barneville, 1846
  146. Tomicodon clarkei Williams & Tyler, 2003
  147. Tomicodon cryptus Williams & Tyler, 2003
  148. Tomicodon eos (Jordan & Gilbert, 1882)
  149. Tomicodon fasciatus (Peters, 1859)
  150. Tomicodon humeralis (Gilbert, 1890)
  151. Tomicodon lavettsmithi Williams & Tyler, 2003
  152. Tomicodon leurodiscus Williams & Tyler, 2003
  153. Tomicodon myersi Briggs, 1955
  154. Tomicodon petersii (Garman, 1875)
  155. Tomicodon prodomus Briggs, 1969
  156. Tomicodon reitzae Briggs, 2001
  157. Tomicodon rhabdotus Smith-Vaniz, 1969
  158. Tomicodon rupestris (Poey, 1860)
  159. Tomicodon vermiculatus Briggs, 1955
  160. Tomicodon zebra (Jordan & Gilbert, 1882)
  161. Trachelochismus melobesia Phillipps, 1927
  162. Trachelochismus pinnulatus (Forster, 1801)

Actinopterygii > Gobiesociformes

Red Gobiesociformes[uredi VE | uredi]

  • Porodica: Gobiesocidae.

Rod Gobiesox[uredi VE | uredi]

  1. Gobiesox adustus Jordan & Gilbert, 1882
  2. Gobiesox aethus (Briggs, 1951)
  3. Gobiesox barbatulus Starks, 1913
  4. Gobiesox canidens (Briggs, 1951)
  5. Gobiesox crassicorpus (Briggs, 1951)
  6. Gobiesox daedaleus Briggs, 1951
  7. Gobiesox eugrammus Briggs, 1955
  8. Gobiesox fluviatilis Briggs & Miller, 1960
  9. Gobiesox fulvus Meek, 1907
  10. Gobiesox juniperoserrai Espinosa Pérez & Castro-Aguirre, 1996
  11. Gobiesox juradoensis Fowler, 1944
  12. Gobiesox lucayanus Briggs, 1963
  13. Gobiesox maeandricus (Girard, 1858)
  14. Gobiesox marijeanae Briggs, 1960
  15. Gobiesox marmoratus Jenyns, 1842
  16. Gobiesox mexicanus Briggs & Miller, 1960
  17. Gobiesox milleri Briggs, 1955
  18. Gobiesox multitentaculus (Briggs, 1951)
  19. Gobiesox nigripinnis (Peters, 1859)
  20. Gobiesox papillifer Gilbert, 1890
  21. Gobiesox pinniger Gilbert, 1890
  22. Gobiesox potamius Briggs, 1955
  23. Gobiesox punctulatus (Poey, 1876)
  24. Gobiesox rhessodon Smith, 1881
  25. Gobiesox schultzi Briggs, 1951
  26. Gobiesox stenocephalus Briggs, 1955
  27. Gobiesox strumosus Cope, 1870
  28. Gobiesox woodsi (Schultz, 1944)

Actinopterygii > Gobiesociformes > Gobiesocidae

Porodica Gobiidae Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Amblyopinae Günther, 1861
  2. Gobiinae Cuvier, 1816
  3. Gobionellinae Bleeker, 1874
  4. Oxudercinae Günther, 1861
  5. Sicydiinae Gill, 1860

Pisces → Actinopterygii → Perciformes

Potporodica Gobiinae Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Acentrogobius Bleeker, 1874
  2. Afurcagobius Gill, 1993
  3. Akko Birdsong & Robins, 1995
  4. Amblyeleotris Bleeker, 1874
  5. Amblygobius Bleeker, 1874
  6. Amoya Herre, 1927
  7. Anatirostrum Iljin, 1930
  8. Ancistrogobius Shibukawa, Yoshino & Allen, 2010
  9. Antilligobius Van Tassell & Tornabene, 2012
  10. Aphia Risso, 1827
  11. Arcygobius Larson & Wright, 2003
  12. Arenigobius Whitley, 1930
  13. Aruma Ginsburg, 1933
  14. Asra Iljin, 1941
  15. Asterropteryx Rüppell, 1830
  16. Aulopareia Smith, 1945
  17. Austrolethops Whitley, 1935
  18. Babka Iljin, 1927
  19. Barbulifer Eigenmann & Eigenmann, 1888
  20. Barbuligobius Lachner & McKinney, 1974
  21. Bathygobius Bleeker, 1878
  22. Benthophiloides Beling & Iljin, 1927
  23. Benthophilus Eichwald, 1831
  24. Bollmannia Jordan, 1890
  25. Bryaninops Smith, 1959
  26. Buenia Iljin, 1930
  27. Cabillus Smith, 1959
  28. Caffrogobius Smitt, 1900
  29. Callogobius Bleeker, 1874
  30. Caspiosoma Iljin, 1927
  31. Chriolepis Gilbert, 1892
  32. Chromogobius de Buen, 1930
  33. Corcyrogobius Miller, 1972
  34. Coryogalops Smith, 1958
  35. Coryphopterus Gill, 1863
  36. Cristatogobius Herre, 1927
  37. Croilia Smith, 1955
  38. Cryptocentroides Popta, 1922
  39. Cryptocentrus Valenciennes, 1837
  40. Crystallogobius Gill, 1863
  41. Ctenogobiops Smith, 1959
  42. Deltentosteus Gill, 1863
  43. Didogobius Miller, 1966
  44. Discordipinna Hoese & Fourmanoir, 1978
  45. Drombus Jordan & Seale, 1905
  46. Ebomegobius Herre, 1946
  47. Echinogobius Iwata, Hosoya & Niimura, 1998
  48. Economidichthys Bianco, Bullock, Miller & Roubal, 1987
  49. Egglestonichthys Miller & Wongrat, 1979
  50. Ego Randall, 1994
  51. Elacatinus Jordan, 1904
  52. Eleotrica Ginsburg, 1933
  53. Enypnias Jordan & Evermann, 1898
  54. Evermannia Jordan, 1895
  55. Evermannichthys Metzelaar, 1919
  56. Eviota Jenkins, 1903
  57. Exyrias Jordan & Seale, 1906
  58. Favonigobius Whitley, 1930
  59. Feia Smith, 1959
  60. Fusigobius Whitley, 1930
  61. Gammogobius Bath, 1971
  62. Ginsburgellus Böhlke & Robins, 1968
  63. Gladiogobius Herre, 1933
  64. Glossogobius Gill, 1859
  65. Gobiodon Bleeker, 1856
  66. Gobiopsis Steindachner, 1861
  67. Gobiosoma Girard, 1858
  68. Gobius Linnaeus, 1758
  69. Gobiusculus Duncker, 1928
  70. Gobulus Ginsburg, 1933
  71. Gorogobius Miller, 1978
  72. Grallenia Shibukawa & Iwata, 2007
  73. Gymneleotris Bleeker, 1874
  74. Hazeus Jordan & Snyder, 1901
  75. Hetereleotris Bleeker, 1874
  76. Heterogobius Bleeker, 1874
  77. Heteroplopomus Tomiyama, 1936
  78. Hyrcanogobius Iljin, 1928
  79. Istigobius Whitley, 1932
  80. Kelloggella Jordan & Seale, 1905
  81. Koumansetta Whitley, 1940
  82. Larsonella Randall & Senou, 2001
  83. Lebetus Winther, 1877
  84. Lesueurigobius Whitley, 1950
  85. Lobulogobius Koumans, 1944
  86. Lophogobius Gill, 1862
  87. Lotilia Klausewitz, 1960
  88. Lubricogobius Tanaka, 1915
  89. Luposicya Smith, 1959
  90. Lythrypnus Jordan & Evermann, 1896
  91. Macrodontogobius Herre, 1936
  92. Mahidolia Smith, 1932
  93. Mangarinus Herre, 1943
  94. Mauligobius Miller, 1984
  95. Mesogobius Bleeker, 1874
  96. Microgobius Poey, 1876
  97. Millerigobius Bath, 1973
  98. Minysicya Larson, 2002
  99. Mizogobius Geetakumari & Vishwanath, 2012
  100. Myersina Herre, 1934
  101. Nematogobius Boulenger, 1910
  102. Neogobius Iljin, 1927
  103. Nes Ginsburg, 1933
  104. Obliquogobius Koumans, 1941
  105. Odondebuenia de Buen, 1930
  106. Ophiogobius Gill, 1863
  107. Oplopomops Smith, 1959
  108. Oplopomus Valenciennes, 1837
  109. Opua Jordan, 1925
  110. Padogobius Berg, 1932
  111. Palatogobius Gilbert, 1971
  112. Palutrus Smith, 1959
  113. Parachaeturichthys Bleeker, 1874
  114. Paragobiodon Bleeker, 1873
  115. Paratrimma Hoese & Brothers, 1976
  116. Pariah Böhlke, 1969
  117. Parkraemeria Whitley, 1951
  118. Parrella Ginsburg, 1938
  119. Pascua Randall, 2005
  120. Phoxacromion Shibukawa, Suzuki & Senou, 2010
  121. Phyllogobius Larson, 1986
  122. Platygobiopsis Springer & Randall, 1992
  123. Pleurosicya Weber, 1913
  124. Pomatoschistus Gill, 1863
  125. Ponticola Iljin, 1927
  126. Porogobius Bleeker, 1874
  127. Priolepis Valenciennes, 1837
  128. Proterorhinus Smitt, 1900
  129. Psammogobius Smith, 1935
  130. Pseudaphya Iljin, 1930
  131. Psilogobius Baldwin, 1972
  132. Psilotris Ginsburg, 1953
  133. Pycnomma Rutter, 1904
  134. Rhinogobiops Hubbs, 1926
  135. Risor Ginsburg, 1933
  136. Robinsichthys Birdsong, 1988
  137. Signigobius Hoese & Allen, 1977
  138. Silhouettea Smith, 1959
  139. Siphonogobius Shibukawa & Iwata, 1998
  140. Speleogobius Zander & Jelinek, 1976
  141. Stonogobiops Polunin & Lubbock, 1977
  142. Sueviota Winterbottom & Hoese, 1988
  143. Sufflogobius Smith, 1956
  144. Thorogobius Miller, 1969
  145. Tigrigobius Fowler, 1931
  146. Tomiyamichthys Smith, 1956
  147. Trimma Jordan & Seale, 1906
  148. Trimmatom Winterbottom & Emery, 1981
  149. Tryssogobius Larson & Hoese, 2001
  150. Valenciennea Bleeker, 1856
  151. Vanderhorstia Smith, 1949
  152. Vanneaugobius Brownell, 1978
  153. Varicus Robins & Böhlke, 1961
  154. Vomerogobius Gilbert, 1971
  155. Wheelerigobius Miller, 1981
  156. Yoga Whitley, 1954
  157. Yongeichthys Whitley, 1932
  158. Zebrus de Buen, 1930
  159. Zosterisessor Whitley, 1935 [1]

PIsces → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae

Rod Gobio Cuvier, 1816[uredi VE | uredi]

  1. Gobio acutipinnatus Men'shikov, 1939
  2. Gobio alverniae Kottelat & Persat, 2005
  3. Gobio battalgilae Naseka, Erk'akan & Küçük, 2006
  4. Gobio brevicirris Fowler, 1976
  5. Gobio bulgaricus Drensky, 1926
  6. Gobio carpathicus Vladykov, 1925
  7. Gobio caucasicus Kamensky, 1901
  8. Gobio coriparoides Nichols, 1925
  9. Gobio cynocephalus Dybowski, 1869
  10. Gobio delyamurei Freyhof & Naseka, 2005
  11. Gobio feraeensis Stephanidis, 1973
  12. Gobio fushunensis Xie, Li & Xie, 2007
  13. Gobio gobio (Linnaeus, 1758)
  14. Gobio gymnostethus Ladiges, 1960
  15. Gobio hettitorum Ladiges, 1960
  16. Gobio holurus Fowler, 1976
  17. Gobio huanghensis Luo, Le & Chen, 1977
  18. Gobio insuyanus Ladiges, 1960
  19. Gobio intermedius Battalgil, 1944
  20. Gobio kovatschevi Chichkoff, 1937
  21. Gobio krymensis Bănărescu & Nalbant, 1973
  22. Gobio kubanicus Vasil'eva, 2004
  23. Gobio lingyuanensis Mori, 1934
  24. Gobio lozanoi Doadrio & Madeira, 2004
  25. Gobio macrocephalus Mori, 1930
  26. Gobio maeandricus Naseka, Erk'akan & Küçük, 2006
  27. Gobio meridionalis Xu, 1987
  28. Gobio microlepidotus Battalgil, 1942
  29. Gobio obtusirostris Valenciennes, 1842
  30. Gobio occitaniae Kottelat & Persat, 2005
  31. Gobio ohridanus Karaman, 1924
  32. Gobio rivuloides Nichols, 1925
  33. Gobio sakaryaensis Turan, Ekmekçi, Luskova & Mendel, 2012
  34. Gobio sarmaticus Berg, 1949
  35. Gobio sibiricus Nikolskii, 1936
  36. Gobio skadarensis Karaman, 1937
  37. Gobio soldatovi Berg, 1914
  38. Gobio volgensis Vasil'eva, Mendel, Vasil'ev, Lusk & Lusková, 2008

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Gobiobotia Kreyenberg, 1911[uredi VE | uredi]

  1. Gobiobotia abbreviata Fang & Wang, 1931
  2. Gobiobotia brevibarba Mori, 1935
  3. Gobiobotia brevirostris Chen & Cao, 1977
  4. Gobiobotia cheni Bănărescu & Nalbant, 1966
  5. Gobiobotia filifer (Garman, 1912)
  6. Gobiobotia guilingensis Chen, 1989
  7. Gobiobotia homalopteroidea Rendahl, 1933
  8. Gobiobotia jiangxiensis Zhang & Liu, 1995
  9. Gobiobotia kolleri Bănărescu & Nalbant, 1966
  10. Gobiobotia longibarba Fang & Wang, 1931
  11. Gobiobotia macrocephala Mori, 1935
  12. Gobiobotia meridionalis Chen & Cao, 1977
  13. Gobiobotia naktongensis Mori, 1935
  14. Gobiobotia nicholsi Bănărescu & Nalbant, 1966
  15. Gobiobotia pappenheimi Kreyenberg, 1911
  16. Gobiobotia paucirastella Zheng & Yan, 1986
  17. Gobiobotia tungi Fang, 1933
  18. Gobiobotia yuanjiangensis Chen & Cao, 1977

Pisces → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Rod Gobiocichla[uredi VE | uredi]

  1. Gobiocichla ethelwynnae Roberts, 1982
  2. Gobiocichla wonderi Kanazawa, 1951

Actinopterygii > Perciformes > Cichlidae

Rod Gobiocypris[uredi VE | uredi]

  1. Gobiocypris rarus Ye & Fu, 1983

Actinopterygii > Cypriniformes > Cyprinidae

Rod Gobiodon[uredi VE | uredi]

  1. Gobiodon acicularis Harold & Winterbottom, 1995
  2. Gobiodon albofasciatus Sawada & Arai, 1972
  3. Gobiodon ater Herler, Bogorodsky & Suzuki, 2013
  4. Gobiodon atrangulatus Garman, 1903
  5. Gobiodon axillaris De Vis, 1884
  6. Gobiodon bilineatus Herler, Bogorodsky & Suzuki, 2013
  7. Gobiodon brochus Harold & Winterbottom, 1999
  8. Gobiodon ceramensis (Bleeker, 1853)
  9. Gobiodon citrinus (Rüppell, 1838)
  10. Gobiodon fulvus Herre, 1927
  11. Gobiodon fuscoruber Herler, Bogorodsky & Suzuki, 2013
  12. Gobiodon heterospilos Bleeker, 1856
  13. Gobiodon histrio (Valenciennes, 1837)
  14. Gobiodon irregularis Herler, Bogorodsky & Suzuki, 2013
  15. Gobiodon micropus Günther, 1861
  16. Gobiodon multilineatus Wu, 1979
  17. Gobiodon oculolineatus Wu, 1979
  18. Gobiodon okinawae Sawada, Arai & Abe, 1972
  19. Gobiodon prolixus Winterbottom & Harold, 2005
  20. Gobiodon quinquestrigatus (Valenciennes, 1837)
  21. Gobiodon reticulatus Playfair, 1867
  22. Gobiodon rivulatus (Rüppell, 1830)
  23. Gobiodon spilophthalmus Fowler, 1944
  24. Gobiodon unicolor (Castelnau, 1873)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Podred Gobioidei[uredi VE | uredi]

  1. Eleotridae Bonaparte, 1835
  2. Gobiidae Cuvier, 1816
  3. Kraemeriidae Whitley, 1935
  4. Microdesmidae Regan, 1912
  5. Odontobutidae Hoese & Gill, 1993
  6. Rhyacichthyidae Jordan, 1905
  7. Schindleriidae Giltay, 1934
  8. Thalasseleotrididae Gill & Mooi, 2012
  9. Xenisthmidae Miller, 1973

Pisces → Actinopterygii → Perciformes

Gobioides[uredi VE | uredi]

  1. Gobioides africanus (Giltay, 1935)
  2. Gobioides broussonnetii Lacepède, 1800
  3. Gobioides grahamae Palmer & Wheeler, 1955
  4. Gobioides peruanus (Steindachner, 1880)
  5. Gobioides sagitta (Günther, 1862)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gobiomorphus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiomorphus alpinus Stokell, 1962
  2. Gobiomorphus australis (Krefft, 1864)
  3. Gobiomorphus basalis (Gray, 1842)
  4. Gobiomorphus breviceps (Stokell, 1939)
  5. Gobiomorphus cotidianus McDowall, 1975
  6. Gobiomorphus coxii (Krefft, 1864)
  7. Gobiomorphus gobioides (Valenciennes, 1837)
  8. Gobiomorphus hubbsi (Stokell, 1959)
  9. Gobiomorphus huttoni (Ogilby, 1894)

Actinopterygii > Perciformes > Eleotridae

Gobiomorus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiomorus dormitor Lacepède, 1800
  2. Gobiomorus maculatus (Günther, 1859)
  3. Gobiomorus polylepis Ginsburg, 1953

Actinopterygii > Perciformes > Eleotridae

Potporodica Gobionellinae Bleeker, 1874[uredi VE | uredi]

  1. Aboma Jordan & Starks, 1895
  2. Acanthogobius Gill, 1859
  3. Amblychaeturichthys Bleeker, 1874
  4. Astrabe Jordan & Snyder, 1901
  5. Awaouichthys Chatterjee & Mishra, 2013
  6. Awaous Valenciennes, 1837
  7. Brachygobius Bleeker, 1874
  8. Caecogobius Berti & Ercolini, 1991
  9. Chaenogobius Gill, 1859
  10. Chaeturichthys Richardson, 1844
  11. Chlamydogobius Whitley, 1930
  12. Clariger Jordan & Snyder, 1901
  13. Clevelandia Eigenmann & Eigenmann, 1888
  14. Ctenogobius Gill, 1858
  15. Eucyclogobius Gill, 1862
  16. Eugnathogobius Smith, 1931
  17. Eutaeniichthys Jordan & Snyder, 1901
  18. Evorthodus Gill, 1859
  19. Gillichthys Cooper, 1864
  20. Gnatholepis Bleeker, 1874
  21. Gobioides Lacépède, 1800
  22. Gobionellus Girard, 1858
  23. Gobiopterus Bleeker, 1874
  24. Gymnogobius Gill, 1863
  25. Hemigobius Bleeker, 1874
  26. Ilypnus Jordan & Evermann, 1896
  27. Knipowitschia Iljin, 1927
  28. Lepidogobius Gill, 1859
  29. Lethops Hubbs, 1926
  30. Leucopsarion Hilgendorf, 1880
  31. Lophiogobius Günther, 1873
  32. Luciogobius Gill, 1859
  33. Mistichthys Smith, 1902
  34. Mugilogobius Smitt, 1900
  35. Nesogobius Whitley, 1929
  36. Oligolepis Bleeker, 1874
  37. Oxyurichthys Bleeker, 1857
  38. Paedogobius Iwata, Hosoya & Larson, 2001
  39. Pandaka Herre, 1927
  40. Papuligobius Chen & Kottelat, 2003
  41. Paragobiopsis Koumans, 1941
  42. Parawaous Watson, 1993
  43. Polyspondylogobius Kimura & Wu, 1994
  44. Pseudogobiopsis Koumans, 1935
  45. Pseudogobius Popta, 1922
  46. Pseudorhinogobius Zhong & Wu, 1998
  47. Pterogobius Gill, 1863
  48. Quietula Jordan & Evermann, 1895
  49. Redigobius Herre, 1927
  50. Rhinogobius Gill, 1859
  51. Sagamia Jordan & Snyder, 1901
  52. Schismatogobius de Beaufort, 1912
  53. Stenogobius Bleeker, 1874
  54. Stigmatogobius Bleeker, 1874
  55. Suruga Jordan & Snyder, 1901
  56. Synechogobius Gill, 1863
  57. Tamanka Herre, 1927
  58. Tasmanogobius Scott, 1935
  59. Tridentiger Gill, 1859
  60. Tukugobius Herre, 1927
  61. Typhlogobius Steindachner, 1879
  62. Wuhanlinigobius Huang, Zeehan & Chen, 2013

Pisces → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae

Rod Gobionellus[uredi VE | uredi]

  1. Gobionellus daguae (Eigenmann, 1918)
  2. Gobionellus liolepis (Meek & Hildebrand, 1928)
  3. Gobionellus microdon (Gilbert, 1892)
  4. Gobionellus munizi Vergara R., 1978
  5. Gobionellus occidentalis (Boulenger, 1909)
  6. Gobionellus oceanicus (Pallas, 1770)
  7. Gobionellus stomatus Starks, 1913

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gobionotothen[uredi VE | uredi]

  1. Gobionotothen acuta (Günther, 1880)
  2. Gobionotothen angustifrons (Fischer, 1885)
  3. Gobionotothen barsukovi Balushkin, 1991
  4. Gobionotothen gibberifrons (Lönnberg, 1905)
  5. Gobionotothen marionensis (Günther, 1880)

Actinopterygii > Perciformes > Nototheniidae

Rod Gobiopsis[uredi VE | uredi]

  1. Gobiopsis angustifrons Lachner & McKinney, 1978
  2. Gobiopsis aporia Lachner & McKinney, 1978
  3. Gobiopsis arenaria (Snyder, 1908)
  4. Gobiopsis atrata (Griffin, 1933)
  5. Gobiopsis bravoi (Herre, 1940)
  6. Gobiopsis canalis Lachner & McKinney, 1978
  7. Gobiopsis exigua Lachner & McKinney, 1979
  8. Gobiopsis macrostoma Steindachner, 1861
  9. Gobiopsis malekulae (Herre, 1935)
  10. Gobiopsis namnas Shibukawa, 2010
  11. Gobiopsis pinto (Smith, 1947)
  12. Gobiopsis quinquecincta (Smith, 1931)
  13. Gobiopsis springeri Lachner & McKinney, 1979
  14. Gobiopsis woodsi Lachner & McKinney, 1978

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gobiopterus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiopterus birtwistlei (Herre, 1935)
  2. Gobiopterus brachypterus (Bleeker, 1855)
  3. Gobiopterus chuno (Hamilton, 1822)
  4. Gobiopterus lacustris (Herre, 1927)
  5. Gobiopterus macrolepis Cheng, 1965
  6. Gobiopterus mindanensis (Herre, 1944)
  7. Gobiopterus panayensis (Herre, 1944)
  8. Gobiopterus semivestitus (Munro, 1949)
  9. Gobiopterus smithi (Menon & Talwar, 1973)
  10. Gobiopterus stellatus (Herre, 1927)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gobiosoma[uredi VE | uredi]

  1. Gobiosoma bosc (Lacepède, 1800)
  2. Gobiosoma chiquita (Jenkins & Evermann, 1889)
  3. Gobiosoma ginsburgi Hildebrand & Schroeder, 1928
  4. Gobiosoma grosvenori (Robins, 1964) Rockcut goby
  5. Gobiosoma hemigymnum (Eigenmann & Eigenmann, 1888)
  6. Gobiosoma hildebrandi (Ginsburg, 1939)
  7. Gobiosoma homochroma (Ginsburg, 1939)
  8. Gobiosoma longipala Ginsburg, 1933
  9. Gobiosoma nudum (Meek & Hildebrand, 1928)
  10. Gobiosoma paradoxum (Günther, 1861)
  11. Gobiosoma parri Ginsburg, 1933
  12. Gobiosoma robustum Ginsburg, 1933
  13. Gobiosoma schultzi (Ginsburg, 1944)
  14. Gobiosoma spes (Ginsburg, 1939)
  15. Gobiosoma spilotum (Ginsburg, 1939)
  16. Gobiosoma yucatanum Dawson, 1971

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gobitrichinotus[uredi VE | uredi]

  1. Gobitrichinotus arnoulti Kiener, 1963
  2. Gobitrichinotus radiocularis Fowler, 1943

Actinopterygii > Perciformes > Kraemeriidae

Rod Gobius Linnaeus, 1758[uredi VE | uredi]

  1. Gobius ater Bellotti, 1888
  2. Gobius ateriformis Brito & Miller, 2001
  3. Gobius auratus Risso, 1810
  4. Gobius bontii Bleeker, 1849
  5. Gobius bucchichi Steindachner, 1870
  6. Gobius cobitis Pallas, 1814
  7. Gobius couchi Miller & El-Tawil, 1974
  8. Gobius cruentatus Gmelin, 1789
  9. Gobius fallax Sarato, 1889
  10. Gobius gasteveni Miller, 1974
  11. Gobius geniporus Valenciennes, 1837
  12. Gobius hypselosoma Bleeker, 1867
  13. Gobius incognitus Kovačić & Šanda, 2016[2]
  14. Gobius kolombatovici Kovačić & Miller, 2000
  15. Gobius koseirensis Klunzinger, 1871
  16. Gobius leucomelas Peters, 1868
  17. Gobius niger Linnaeus, 1758
  18. Gobius paganellus Linnaeus, 1758
  19. Gobius roulei de Buen, 1928
  20. Gobius rubropunctatus Delais, 1951
  21. Gobius salamansa Iglésias & Frotté, 2015
  22. Gobius scorteccii Poll, 1961
  23. Gobius senegambiensis Metzelaar, 1919
  24. Gobius strictus Fage, 1907
  25. Gobius tetrophthalmus Brito & Miller, 2001
  26. Gobius tropicus Osbeck, 1765
  27. Gobius vittatus Vinciguerra, 1883
  28. Gobius xanthocephalus Heymer & Zander, 1992

Pisces → Actinopterygii → Perciformes → Gobiidae → Gobiinae

Rod Gobiusculus[uredi VE | uredi]

  1. Gobiusculus flavescens (Fabricius, 1779)

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gobulus[uredi VE | uredi]

  1. Gobulus birdsongi Hoese & Reader, 2001
  2. Gobulus crescentalis (Gilbert, 1892)
  3. Gobulus hancocki Ginsburg, 1938
  4. Gobulus myersi Ginsburg, 1939

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Goeldiella[uredi VE | uredi]

  1. Goeldiella eques (Müller & Troschel, 1849)

Actinopterygii > Siluriformes > Heptapteridae

Rod Gogangra[uredi VE | uredi]

  1. Gogangra laevis Ng, 2005
  2. Gogangra viridescens (Hamilton, 1822)

Actinopterygii → Siluriformes → Sisoridae

Rod Gogo[uredi VE | uredi]

  1. Gogo arcuatus Ng & Sparks, 2005
  2. Gogo atratus Ng, Sparks & Loiselle, 2008
  3. Gogo brevibarbis (Boulenger, 1911)
  4. Gogo ornatus Ng & Sparks, 2005
  5. Actinopterygii > Siluriformes > Anchariidae

Rod Gogolia[uredi VE | uredi]

  1. Gogolia filewoodi Compagno, 1973

Elasmobranchii → Carcharhiniformes → Triakidae

Rod Gollum[uredi VE | uredi]

  1. Gollum attenuatus (Garrick, 1954)
  2. Gollum suluensis Last & Gaudiano, 2011

Elasmobranchii → Carcharhiniformes → Pseudotriakidae

Rod Gomphosus[uredi VE | uredi]

  1. Gomphosus caeruleus Lacepède, 1801
  2. Gomphosus varius Lacepède, 1801

Actinopterygii > Perciformes > Labridae

Rod Gonialosa[uredi VE | uredi]

  1. Gonialosa manmina (Hamilton, 1822)
  2. Gonialosa modesta (Day, 1870)
  3. Gonialosa whiteheadi Wongratana, 1983

Actinopterygii > Clupeiformes > Clupeidae

Rod Gonichthys[uredi VE | uredi]

  1. Gonichthys barnesi Whitley, 1943
  2. Gonichthys cocco (Cocco, 1829)
  3. Gonichthys tenuiculus (Garman, 1899)
  4. Gonichthys venetus Becker, 1964

Actinopterygii > Myctophiformes > Myctophidae

Gonioplectrus Gill, 1862[uredi VE | uredi]

  1. Gonioplectrus hispanus (Cuvier, 1828)

Pisces → Actinopterygii → Perciformes → Serranidae

Porodica Gonorynchidae 5 vrsta[uredi VE | uredi]

  1. Gonorynchus abbreviatus Temminck & Schlegel, 1846
  2. Gonorynchus forsteri Ogilby, 1911
  3. Gonorynchus gonorynchus (Linnaeus, 1766)
  4. Gonorynchus greyi (Richardson, 1845)
  5. Gonorynchus moseleyi Jordan & Snyder, 1923

Actinopterygii > Gonorynchiformes

Red Gonorynchiformes[uredi VE | uredi]

ActinopterygiiPisces

Rod Gonorynchus[uredi VE | uredi]

  1. Gonorynchus abbreviatus Temminck & Schlegel, 1846
  2. Gonorynchus forsteri Ogilby, 1911
  3. Gonorynchus gonorynchus (Linnaeus, 1766)
  4. Gonorynchus greyi (Richardson, 1845)
  5. Gonorynchus moseleyi Jordan & Snyder, 1923

Actinopterygii > Gonorynchiformes > Gonorynchidae

Rod Gonostoma[uredi VE | uredi]

  1. Gonostoma atlanticum Norman, 1930
  2. Gonostoma denudatum Rafinesque, 1810
  3. Gonostoma elongatum Günther, 1878

Actinopterygii > Stomiiformes > Gonostomatidae

Porodica Gonostomatidae 3 vrsta[uredi VE | uredi]

  1. Bonapartia pedaliota Goode & Bean, 1896
  2. Cyclothone acclinidens Garman, 1899
  3. Cyclothone alba Brauer, 1906
  4. Cyclothone atraria Gilbert, 1905
  5. Cyclothone braueri Jespersen & Tåning, 1926
  6. Cyclothone kobayashii Miya, 1994
  7. Cyclothone livida Brauer, 1902
  8. Cyclothone microdon (Günther, 1878)
  9. Cyclothone obscura Brauer, 1902
  10. Cyclothone pallida Brauer, 1902
  11. Cyclothone parapallida Badcock, 1982
  12. Cyclothone pseudopallida Mukhacheva, 1964
  13. Cyclothone pygmaea Jespersen & Tåning, 1926
  14. Cyclothone signata Garman, 1899
  15. Diplophos australis Ozawa, Oda & Ida, 1990
  16. Diplophos orientalis Matsubara, 1940
  17. Diplophos pacificus Günther, 1889
  18. Diplophos rebainsi Krefft & Parin, 1972
  19. Diplophos taenia Günther, 1873
  20. Gonostoma atlanticum Norman, 1930
  21. Gonostoma denudatum Rafinesque, 1810
  22. Gonostoma elongatum Günther, 1878
  23. Manducus greyae (Johnson, 1970)
  24. Manducus maderensis (Johnson, 1890)
  25. Margrethia obtusirostra Jespersen & Tåning, 1919
  26. Margrethia valentinae Parin, 1982
  27. Sigmops bathyphilus (Vaillant, 1884)
  28. Sigmops ebelingi (Grey, 1960)
  29. Sigmops gracilis (Günther, 1878)
  30. Sigmops longipinnis (Mukhacheva, 1972)
  31. Triplophos hemingi (McArdle, 1901)

Actinopterygii > Stomiiformes

Rod Goodea[uredi VE | uredi]

  1. Goodea atripinnis Jordan, 1880
  2. Goodea gracilis Hubbs & Turner, 1939
  3. Goodea luitpoldii (Steindachner, 1894)

Actinopterygii > Cyprinodontiformes > Goodeidae

Porodica Goodeidae 55 vrsta[uredi VE | uredi]

  1. Allodontichthys hubbsi Miller & Uyeno, 1980
  2. Allodontichthys polylepis Rauchenberger, 1988
  3. Allodontichthys tamazulae Turner, 1946
  4. Allodontichthys zonistius (Hubbs, 1932)
  5. Alloophorus robustus (Bean, 1892)
  6. Allotoca catarinae (de Buen, 1942)
  7. Allotoca diazi (Meek, 1902)
  8. Allotoca dugesii (Bean, 1887)
  9. Allotoca goslinei Smith & Miller, 1987
  10. Allotoca maculata Smith & Miller, 1980
  11. Allotoca meeki (Álvarez, 1959)
  12. Allotoca regalis (Álvarez, 1959)
  13. Allotoca zacapuensis Meyer, Radda & Domínguez-Domínguez, 2001
  14. Ameca splendens Miller & Fitzsimons, 1971
  15. Ataeniobius toweri (Meek, 1904)
  16. Chapalichthys encaustus (Jordan & Snyder, 1899)
  17. Chapalichthys pardalis Álvarez, 1963
  18. Chapalichthys peraticus Álvarez, 1963
  19. Characodon audax Smith & Miller, 1986
  20. Characodon garmani Jordan & Evermann, 1898
  21. Characodon lateralis Günther, 1866
  22. Crenichthys baileyi albivallis Williams & Wilde, 1981
  23. Crenichthys baileyi baileyi (Gilbert, 1893)
  24. Crenichthys baileyi grandis Williams & Wilde, 1981
  25. Crenichthys baileyi moapae Williams & Wilde, 1981
  26. Crenichthys baileyi thermophilus Williams & Wilde, 1981
  27. Crenichthys nevadae Hubbs, 1932
  28. Empetrichthys latos concavus Miller, 1948
  29. Empetrichthys latos latos Miller, 1948
  30. Empetrichthys latos pahrump Miller, 1948
  31. Empetrichthys merriami Gilbert, 1893
  32. Girardinichthys ireneae Radda & Meyer, 2003
  33. Girardinichthys multiradiatus (Meek, 1904)
  34. Girardinichthys viviparus (Bustamante, 1837)
  35. Goodea atripinnis Jordan, 1880
  36. Goodea gracilis Hubbs & Turner, 1939
  37. Goodea luitpoldii (Steindachner, 1894)
  38. Hubbsina turneri de Buen, 1940
  39. Ilyodon cortesae Paulo-Maya & Trujillo-Jiménez, 2000
  40. Ilyodon furcidens (Jordan & Gilbert, 1882)
  41. Ilyodon lennoni Meyer & Förster, 1983
  42. Ilyodon whitei (Meek, 1904)
  43. Ilyodon xantusi (Hubbs & Turner, 1939)
  44. Skiffia bilineata (Bean, 1887)
  45. Skiffia francesae Kingston, 1978
  46. Skiffia lermae Meek, 1902
  47. Skiffia multipunctata (Pellegrin, 1901)
  48. Xenoophorus captivus (Hubbs, 1924)
  49. Xenotaenia resolanae Turner, 1946
  50. Xenotoca eiseni (Rutter, 1896)
  51. Xenotoca melanosoma Fitzsimons, 1972
  52. Xenotoca variata (Bean, 1887)
  53. Zoogoneticus purhepechus Domínguez-Domínguez, Pérez-Rodríguez & Doadrio, 2008
  54. Zoogoneticus quitzeoensis (Bean, 1898)
  55. Zoogoneticus tequila Webb & Miller, 1998

Actinopterygii > Cyprinodontiformes

Rod Gordiichthys[uredi VE | uredi]

  1. Gordiichthys combibus McCosker & Lavenberg, 2001
  2. Gordiichthys ergodes McCosker, Böhlke & Böhlke, 1989
  3. Gordiichthys irretitus Jordan & Davis, 1891
  4. Gordiichthys leibyi McCosker & Böhlke, 1984
  5. Gordiichthys randalli McCosker & Böhlke, 1984

Actinopterygii > Anguilliformes > Ophichthidae

Rod Gorgasia[uredi VE | uredi]

  1. Gorgasia barnesi Robison & Lancraft, 1984
  2. Gorgasia cotroneii (D'Ancona, 1928)
  3. Gorgasia galzini Castle & Randall, 1999
  4. Gorgasia hawaiiensis Randall & Chess, 1980
  5. Gorgasia inferomaculata (Blache, 1977)
  6. Gorgasia japonica Abe, Miki & Asai, 1977
  7. Gorgasia klausewitzi Quéro & Saldanha, 1995
  8. Gorgasia maculata Klausewitz & Eibl-Eibesfeldt, 1959
  9. Gorgasia naeocepaea (Böhlke, 1951)
  10. Gorgasia preclara Böhlke & Randall, 1981
  11. Gorgasia punctata Meek & Hildebrand, 1923
  12. Gorgasia sillneri Klausewitz, 1962
  13. Gorgasia taiwanensis Shao, 1990
  14. Gorgasia thamani Greenfield & Niesz, 2004

Actinopterygii > Anguilliformes > Congridae

Rod Gorogobius[uredi VE | uredi]

  1. Gorogobius nigricinctus (Delais, 1951)
  2. Gorogobius stevcici Kovačić & Schliewen, 2008

Actinopterygii > Perciformes > Gobiidae

Rod Gosztonyia[uredi VE | uredi]

  1. Gosztonyia antarctica Matallanas, 2009

Actinopterygii > Perciformes > Zoarcidae

Rod Gouania[uredi VE | uredi]

  1. Gouania willdenowi (Risso, 1810)

Actinopterygii > Gobiesociformes > Gobiesocidae

Izvori[uredi VE | uredi]