Dodatak:Popis stonoga, B

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Ba[uredi VE | uredi]

  • Bacillidesmus
  • Bactrodesmus
  • Bahorucocricus
  • Balizonium
  • Balkanopetalum
  • Balkanophoenix
  • Ballonema
  • Ballonemella
  • Ballophilidae
  • Ballophilus
  • Balustreptus
  • Banatoiulus
  • Banatosoma
  • Bandeirenica
  • Banobius
  • Banosolus
  • Barathrodesmus
  • Barrodesmus
  • Barrophilus
  • Barroxenus
  • Barydesmus

Basacantha Chamberlin, 1952[uredi VE | uredi]

Myriapoda → Diplopoda → Polydesmida → Chelodesmidae

  • Basicentrus
  • Basigona

Baskoiulus Verhoeff, 1938[uredi VE | uredi]

  1. Baskoiulus cavernarum Verhoeff, 1938
  2. Baskoiulus derouetae (Mauriès, 1971)
  3. Baskoiulus drescoi (Mauriès, 1971)
  4. Baskoiulus henroti (Mauriès, 1971)
  5. Baskoiulus rusticans (Mauriès & Vicente, 1977)
  6. Baskoiulus stammeri Verhoeff, 1938
  7. Baskoiulus stammeri sancipriani (Ceuca, 1971)

Myriapoda → Diplopoda → Julida → Julidae

  • Basoncopus
  • Batodesmus
  • Bazillozonium

Bd[uredi VE | uredi]

  • Bdellozonium

Be[uredi VE | uredi]

  • Beatadesmus
  • Bebekium
  • Belonodesmus
  • Benoitesmus
  • Benoitolus
  • Bergamosoma
  • Berlesedesmus
  • Beticosoma
  • Betscheuma

Bh[uredi VE | uredi]

  • Bhutanodesmus

Bi[uredi VE | uredi]

  • Biaporus
  • Bicoxidens
  • Bidentogon
  • Bilingulus
  • Bimindyla
  • Biokoviella
  • Biokoviellidae
  • Biplicogonium
  • Biporodesmus
  • Bistolodesmus
  • Bithyniphilus

Bl[uredi VE | uredi]

  • Blancosoma
  • Blaniulidae
  • Blaniulus
  • Blysmopeltis

Bo[uredi VE | uredi]

  • Bollmanella
  • Bollmania
  • Bollmaniulus
  • Bomogona
  • Bonetesmus
  • Boninozonium
  • Boraria
  • Boreohesperus
  • Boreoiulus
  • Boreviulisoma
  • Borneochiropus
  • Borneonina
  • Borneopauropus
  • Bosniodesmus
  • Bosporodesmus
  • Bothriogaster
  • Bothrobelum
  • Bothropolys
  • Botrydesmus
  • Bournellum

Br[uredi VE | uredi]

  • Brachoria
  • Brachycerodesmus
  • Brachychaeteuma
  • Brachychaeteumatidae
  • Brachycybe
  • Brachydesmus
  • Brachygeophilus
  • Brachygonarea
  • Brachyiulus
  • Brachypauropodidae
  • Brachypauropoides
  • Brachypauropus
  • Brachyspirobolus
  • Brachytelopus
  • Brachytropisoma

Branneria Bollman, 1893[uredi VE | uredi]

  1. Branneria bonoculus Shear, 2003
  2. Branneria carinata (Bollman, 1888) tipična

Myriapoda → Diplopoda → Chordeumatida → Branneriidae

Porodica Branneriidae Cook, 1896[uredi VE | uredi]

  1. Branneria Bollman, 1893

Myriapoda → Diplopoda → Chordeumatida → Brannerioidea

Natporodica Brannerioidea Cook, 1896[uredi VE | uredi]

  1. Apterouridae Loomis, 1966
  2. Branneriidae Cook, 1896
  3. Caseyidae Verhoeff, 1909
  4. Rhiscosomididae Silvestri, 1909
  5. Tingupidae Loomis, 1966
  6. Urochordeumatidae Silvestri, 1909

Myriapoda → Diplopoda → Chordeumatida → Chordeumatidea

  • Brasilodesmus
  • Brasilogonopus
  • Brasiloschubartia
  • Brasiloscutigera
  • Brasilostreptus
  • Brembosoma
  • Brentosoma
  • Brevigonus
  • Brevitibius
  • Brochopeltis
  • Broelemanneuma
  • Broelemannopus
  • Broelemannosoma
  • Bromodesmus
  • Brunsonia

Bu[uredi VE | uredi]

  • Buchneria
  • Bucinogonus
  • Bucovinosoma
  • Buethobius
  • Bulgardicus
  • Bulgarosoma
  • Buotus
  • Burenia
  • Buwatia
  • Buzonium

Izvori[uredi VE | uredi]