Dodatak:Popis stonoga, D

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Da[uredi VE | uredi]

  • Dacosoma
  • Dactylobolus
  • Dactylophorosoma
  • Dajakina
  • Dakrobius
  • Dalodesmidae
  • Dalodesmus
  • Dametus
  • Damothus
  • Dangaraiulus
  • Darlingtoniella
  • Dasynemasoma
  • Dasyodontus
  • Dasystigma
  • Dawydoffia

De[uredi VE | uredi]

  • Decapauropus
  • Decaporodesmus
  • Decelus
  • Dedalodesmus
  • Dekanbolus
  • Dekanphilus
  • Delarthrum
  • Delobius
  • Delophon
  • Deltopauropus
  • Deltotaria
  • Delurodesmus
  • Demangeptus
  • Dendrobrachypus
  • Dendrocaffrus
  • Dendrodesmus
  • Dendrogonopus
  • Dendromonomeron
  • Derodesmus
  • Desmethus
  • Desmocricellus
  • Desmocricus
  • Desmoleptus
  • Desmolius
  • Desmonus
  • Desmopauropus
  • Desmoxytes
  • Desmoxytoides
  • Detodesmus
  • Devillea

Di[uredi VE | uredi]

  • Diactis
  • Diallagmogon
  • Dialysogon
  • Diaphanacme
  • Diaphorodesmus
  • Diaporus
  • Diarcuaria
  • Dibothrocricus
  • Dicellarius
  • Dicellophilus
  • Diceratodesmus
  • Dichelobius
  • Dicladosoma
  • Dicladosomella
  • Dicranogonus
  • Dicropus
  • Dicyclostreptus
  • Digitipes
  • Diglossosternoides
  • Diglossosternum
  • Dignathodon
  • Dignathodontidae
  • Dilophops
  • Dimastosternum
  • Dimerogonus

Dinocambala Attems, 1911[uredi VE | uredi]

Myriapoda → Diplopoda → Spirostreptida → Iulomorphidae

  • Dinocryptops
  • Dinogeophilus
  • Diodontodesmus
  • Dioplosternus
  • Diopsiulus
  • Diphtherogaster
  • Diplacrophor
  • Diplethmus
  • Diplochora
  • Diploiulus
  • Diplomaragna
  • Diplomaragnidae
  • Diplopauropodidae
  • Diplopauropus

Diplopoda De Blainville in Gervais, 1844 (dvojenoge)[uredi VE | uredi]

Myriapoda

  • Diporocyclus
  • Diporodesmus
  • Disargus
  • Dischizopetalum
  • Discodesmus
  • Districtodesmus
  • Dityloura
  • Diuncustoma
  • Dixidesmus

Dixioria Chamberlin, 1947[uredi VE | uredi]

  1. Dixioria brooksi (Hoffman, 1956) [1]
  2. Dixioria dactylifera Hoffman, 1956 [1]
  3. Dixioria dentifera Chamberlin, 1947 [1]
  4. Dixioria fowleri Hoffman, 1956 [1]
  5. Dixioria pela (Chamberlin, 1918) [1]
  6. Dixioria pela acuminata Hoffman, 1956 [1]
  7. Dixioria pela coronata (Hoffman, 1949) [1]
  8. Dixioria pela pela (Chamberlin, 1918) [1]
  9. Dixioria pela wrighti Hoffman, 1956 [1]
  10. Dixioria watauga Shelley, 1986 [1]

Myriapoda → Diplopoda → Polydesmida → Xystodesmidae → Aphelorini

Do[uredi VE | uredi]

  • Docodesmiella
  • Docodesmus
  • Doderia
  • Doidesmus
  • Doilene
  • Dolichiulus
  • Dolichoglyphius
  • Dolichoiulus
  • Dolistenus
  • Dominicodesmus
  • Donzelotauropus
  • Doratodesmus
  • Doratogonus
  • Dorsoporidae
  • Dorsoporus
  • Dorycallipus
  • Dorypetalidae
  • Dorypetalum
  • Doryskelus

Dr[uredi VE | uredi]

  • Drakensius
  • Drepanodesmus
  • Drepanopus
  • Dromodesmus

Ds[uredi VE | uredi]

  • Dschangelophilus

Du[uredi VE | uredi]

  • Duboscquiellina
  • Duoporus
  • Duseviulisoma

Dy[uredi VE | uredi]

  • Dyakryptus
  • Dybasia
  • Dynesmus
  • Dynoria
  • Dyocerasoma
  • Dyodesmophilus
  • Dyoparyphe
  • Dyseviulisoma
  • Dyskolonius
  • Dysmathogonus
  • Dysmesus
  • Dysthymus

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 1,7 1,8 1,9 [1] ZSM Dixioria Chamberlin, 1947